Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na antikoncepci to vliv nemá, spíš kvůli trombóze
https://www.vitalia.cz/…eni-prusvih/ tím, že se budeš pohybovat kde se kouří nevadí, ale sama bys kouřit neměla.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat ohledně jedné otázky. Je mi 16 let a byla jsem u své gynekoložky, u které jsem řekla, že jsem nekuřák kvůli mamce, která chodí ke stejné paní doktorce. Ale potřebovala bych antikoncepci, kvůli hrozným bolestem, zvracení, atd. Jen je tu ten problém, že jsem občasný kuřák a vím, že by ta antikoncepce nefungovala, tak by mě zajímalo, jestli mi může doktorka předepsat antikoncepci, když bych řekla, že se vyskytuji ve společnosti kuřáku a občas si dám? Moje doktorka je hodně proti antikoncepci, ale já kvůli menses nemůžu chodit ani do školy..Docela se bojím její odpovědi a bojím se, že by to řekla mamce.. tak doufám, že aspoň tady mi poradíte.
Hormonální antikoncepce funguje i kuřačkám. Jen se jim nedoporučuje kvůli zdravotním rizikům. Dceři bych ji rozhodně nechtěla předepsat hned v šestnácti. Na bolestivou MS zkus raději nejdřív něco jiného.
Antikoncepce u kuřaček funguje, ale mají o dost zvýšené riziko trombozy, protože antikoncepce způsobuje zhuštění krve. Podle mého názoru by měla gynekoložka řešit tvé problémy s menstruací a antikoncepce není řešení.
@Aneta.Berg píše:
Antikoncepce u kuřaček funguje, ale mají o dost zvýšené riziko trombozy, protože antikoncepce způsobuje zhuštění krve. Podle mého názoru by měla gynekoložka řešit tvé problémy s menstruací a antikoncepce není řešení.
Souhlasím s tím, že by to měla řešit, ale když jsem tam přišla s tímhle problémem, tak mi nenabídla ani jaterní testy, které by se měli doporučovat a hned znechuceně mi řekla, že budu mít antikoncepci
@Anonymní píše:
Souhlasím s tím, že by to měla řešit, ale když jsem tam přišla s tímhle problémem, tak mi nenabídla ani jaterní testy, které by se měli doporučovat a hned znechuceně mi řekla, že budu mít antikoncepci
Změň gynekoložku
a něco si o tom nastuduj, vyhledej všemožné informace o bolestivé menstruaci. Určitě najdeš spoustu lepších a šetrnějších rad než si nechat oblbovat mozek, tak aby si myslel, že jsi neplodná.
@Anonymní píše:
Nedoporučuje se kvůli zvýšení rizika trombózy a tvoji.mati by správně neměla říkat nic je to lékařské tajemství…jinak já ji brala od 13 kvůli bolestem,ty bolesti byly horší jak porod což teď už umím posoudit ![]()
@Anonymní píše:
Tak na to lze říct snad jen jediné - změň gynekoložku.
Ahoj, chci se zeptat ohledně jedné otázky. Je mi 16 let a byla jsem u své gynekoložky, u které jsem řekla, že jsem nekuřák kvůli mamce, která chodí ke stejné paní doktorce. Ale potřebovala bych antikoncepci, kvůli hrozným bolestem, zvracení, atd. Jen je tu ten problém, že jsem občasný kuřák a vím, že by ta antikoncepce nefungovala, tak by mě zajímalo, jestli mi může doktorka předepsat antikoncepci, když bych řekla, že se vyskytuji ve společnosti kuřáku a občas si dám? Moje doktorka je hodně proti antikoncepci, ale já kvůli menses nemůžu chodit ani do školy..
Docela se bojím její odpovědi a bojím se, že by to řekla mamce.. tak doufám, že aspoň tady mi poradíte.