Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě má nějaký telefon na lékaře, takže zavolat, zeptat se.
V tomto směru rozhodně neriskovat, zavolat tam. nehledej poradu na netu, mohlo by to pro ni být nebezpečné… řeknu jen osobní zkušnost - při onko nálezu zákaz jakékoliv HA, tzn ochrana akorát kondom, pesar a spermicid. Nic víc dovoleno nebylo. Ale je to fakt tak individuální, takže ať neriskuje a zavolá tam.
Zcela určitě volat doktorovi, ale známá měla rakovinu prsu, brala hormony (po přechodu) a doktoři na to zapomněli. Naštěstí si toho všiml její syn, že to bere dál a doktorům to řekl, okamžitě letěli a vysvětlili, že brát to nesmí, že tyto hormony by naopak rakovinu mohli víc rozbujet. Takže si myslím, že žádnou HA by brát neměla.
@Anonymní píše:
Zdravím a přeji pěkné odpoledne.
Chci se jen informovat za kamarádku. Byla na mamologii a našli jí v prsu bouličku. Po bližším vyšetření se to celé zapouzdřené a nezhoubné a po poradě s více lékaři na klinice se rozhodli několik měsíců vyčkat, než operovat. Jenže ona byla v takovém stresu, že se úplně zapomněla optat, jestli může dál užívat antikoncepci. Přeci jen jsou to nějaké hormony. K lékaři jde až příští týden, tak mě prosila zda se nemůžu zeptat, jestli si tady někdo neprošel něčím podobným. Na netu nemůžeme nic najít. Děkuji.
Tak jestli jsem to dobre pochopila nema zhoubny nador, nalez byl benigni. Pokud je to tak, tak urcite neni zakazané brat antikoncepci, ale moc se to nedoporucuje, v nekterych pripadech to muze zpusobit zvetsovani toho utvaru. Zmenu benigniho utvaru na zhoubny to ale urcite nezpusobi. Pokud to ma nove zjistene, tak bych ji nebrala, jestli se to nebude menit a bude to porad stejne, tak bych asi zvazila pro a proti a rozhodla se podle toho.
Zdravím a přeji pěkné odpoledne.
Chci se jen informovat za kamarádku. Byla na mamologii a našli jí v prsu bouličku. Po bližším vyšetření se to celé zapouzdřené a nezhoubné a po poradě s více lékaři na klinice se rozhodli několik měsíců vyčkat, než operovat. Jenže ona byla v takovém stresu, že se úplně zapomněla optat, jestli může dál užívat antikoncepci. Přeci jen jsou to nějaké hormony. K lékaři jde až příští týden, tak mě prosila zda se nemůžu zeptat, jestli si tady někdo neprošel něčím podobným. Na netu nemůžeme nic najít. Děkuji.