Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky mi to zni jako klasicky bedrich. Docela cumim, ze sis dala praci se sepsanim dotazu ![]()
Může to být beďar, nebo mílie-to není hnis jako u beďara, ale tuk.
Manžel takto vyoperoval své matce též na zádech
tukovou kuličku velikosti menšího hrášku. Nařízl skalpelem a vymáčkl.
Bedar??to jste me pobavily:DD.ne,ten to neni.ten hnis, bo co to je, jde jakoby zevnitr z kuze. i ta kulicka byla vevniyr.ne na povrchu..:)
@Anonymní píše:
Bedar??to jste me pobavily:DD.ne,ten to neni.ten hnis, bo co to je, jde jakoby zevnitr z kuze. i ta kulicka byla vevniyr.ne na povrchu..:)
podkožní bědar ![]()
Já bych spíše řekla že je to Atherom
Laicky ucpaná mazová žlázka
Klidně si to tam roste
Po vymačkaní leze bílý jakoby hnis, ale je tužší… Dá se vymačkat, může ale zůstat ten „kořen“ nebo jak to nazvat a začne narůstat znova
Může se i zanítit a pak se to řeší chirurgicky ![]()
@Anonymní píše:
Já bych spíše řekla že je to AtheromLaicky ucpaná mazová žlázka
Klidně si to tam roste
Po vymačkaní leze bílý jakoby hnis, ale je tužší… Dá se vymačkat, může ale zůstat ten „kořen“ nebo jak to nazvat a začne narůstat znova
Může se i zanítit a pak se to řeší chirurgicky
Jo, to zni jako ono..mrknu na net, diky
@Anonymní píše:
Tak pokud tam byla cerna tecka, tak to bych rekla, ze je to to stejne co uhry na tvari. Proste zaneseny kozni por
Muj to miva na zadech taky a obcas mu to vymackavam a vypada to presne jak popisujes. Jakoby pod kuzi kulicka a vyleze ven tuhy bordel.
@jakuve píše:
Tak pokud tam byla cerna tecka, tak to bych rekla, ze je to to stejne co uhry na tvari. Proste zaneseny kozni porMuj to miva na zadech taky a obcas mu to vymackavam a vypada to presne jak popisujes. Jakoby pod kuzi kulicka a vyleze ven tuhy bordel.
A tvori se mu to tam i po vymacknuti znova?
Jak kdy
Pokud si toho vsimnu az je to vetsi, tak vetsinou se mi asi nepodari to vymacknout cele. On je uz pak mrzutej, ze se mu tam furt vrtam. Pak se to tam udela. Ale pokud to chytnu v pocatku, kdy je na kuzi jen cerna tecka, tak vymacknu jen tu tecku s takovou malinkou pevnou bilou kulickou. A pak se to uz na stejnem miste neudela. Sorry za podrobny popis, pokud to nekomu prijde nechutne
![]()
@jakuve píše:
Jak kdyPokud si toho vsimnu az je to vetsi, tak vetsinou se mi asi nepodari to vymacknout cele. On je uz pak mrzutej, ze se mu tam furt vrtam. Pak se to tam udela. Ale pokud to chytnu v pocatku, kdy je na kuzi jen cerna tecka, tak vymacknu jen tu tecku s takovou malinkou pevnou bilou kulickou. A pak se to uz na stejnem miste neudela. Sorry za podrobny popis, pokud to nekomu prijde nechutne
![]()
Ne ne, mu je jen neprijemny, ze se mu tam vrtam. On celkove trpi na ucpavani poru jak na tvari, tak i na tech zadech a jednou za cas mu vymacknu vsechno a stve ho, ze mi musi dvacet minut drzet
Kdybych mu nerekla, ze tam neco ma, tak to ani nevi.
Jak jsem říkala atherom
___ kolegyně zamnou řekla laicky zanesený kožní por
Ono to tam zůtává ten zanesený kořen v podkoží a proto se to tam tvoří stále a stále… bolet to začne až kdyby seto zanítilo
___ Jedině mačkat a mačkat a mačkat
Můj chlap to má taky na zádech a mučím mu to už 4-tým rokem
Jelikož jsem dělala na chir. ambulanci tak tam lidi chodili až opravdu s tím zánětem a šli so odstranit ten zanesený kořínek, pak už se jim to nevracelo ![]()
Holky je to ono zrovna dnes mam po zakroku, zitra kontrola uz ted se bojim ale snad se ta potvora uz neobevi
Ahojky holky.mam na zadech neco jakoby tukovou kulicku.nebo neco takovyho.pred asi trema rokama jsem byla jednu vyrezavat a prijde mi ti podobny.neco jsem tam citila, tak jsem se ptala manzela a ten mi rekl jen, ze tam mam takovou tu cernou tecku.tak ja ok..pak jsem byla u mamky a ona mi to zmackla a vylezlo z toho neco bilyho, jako tuk, nebo hnis..nevim..ale ta jakoby kulicka zmizela..nemate nektera podobnou zkusenost, co by to mohlo byt??