Píštěl - kam jinam než na chirurgii?

Anonymní
10.10.13 21:29

Píštěl - kam jinam než na chirurgii?

Zdravím, potřebovala bych poradit, kam se obrátit s problémem opakujících se píštělí konečníku - operace už proběhly 4 a píštěl se zase objevila. Gastroenteroolog nenašel příčinu opakování a odeslal opět na chirurgii - ale ráda bych vyzkoušela jiné, klidně i alternativní řešení - operaci vidím až jako poslední možnost, vzhledem k předchozím zkušenostem…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
10.10.13 21:53
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych poradit, kam se obrátit s problémem opakujících se píštělí konečníku - operace už proběhly 4 a píštěl se zase objevila. Gastroenteroolog nenašel příčinu opakování a odeslal opět na chirurgii - ale ráda bych vyzkoušela jiné, klidně i alternativní řešení - operaci vidím až jako poslední možnost, vzhledem k předchozím zkušenostem…

synovi bylo 5 tydnu, kdyz mu poprve operovali 2 furunkuly na konecniku. Po tydnu a pul kontrol se zjistilo, ze tam musi byt pistel a tak sel na dalsi operaci, kde mu to opravili tak, ze to vyplnily nejakyma nitema (hodne laicky vysvetleno, nejsem medik) a zatim je pokoj (26 mesicu). Delali to ve FN v Plzni, na chirurgii samozrejme.
Tchan si pochvaluje, ze kdysi v mladi po opakovanem furunkulu na konecniku si tam prikladal morskou cibuli (pokojova rostlina) a od te doby ma pokoj. Pritel to ovsem v te oblasti nevydrzi - hodne mu to spaluje kuzi okolo… a tak ho lecim jinak, ale stale se to opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.13 22:00

U rektoanálních píštělí se dělá vždy léčba chirurgická. aspoň u nás na chir.amb. se to tak vždy pacientům dělalo, učili nás to ve škole, i na internetu je to psané. viz.http://www.anamneza.cz/Rektoanalni-pistel/nemoc/281

Spíš se divím, že při radikálí hirurgické léčbě se vám to stále vrací… Nezkusila jste změnit pracoviště? Jinou chirurgii? :)

Ještě mě napadly nějaké sedací koupele?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 22:00

U rektoanálních píštělí se dělá vždy léčba chirurgická. aspoň u nás na chir.amb. se to tak vždy pacientům dělalo, učili nás to ve škole, i na internetu je to psané. viz.http://www.anamneza.cz/Rektoanalni-pistel/nemoc/281

Spíš se divím, že při radikálí hirurgické léčbě se vám to stále vrací… Nezkusila jste změnit pracoviště? Jinou chirurgii? :)

Ještě mě napadly nějaké sedací koupele?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 22:05

Zatím všechny operace proběhly na stejném chirurgickém oddělení, takže příště asi zkusím jinou nemocnici. Na gastro dělali všechny možné testy na Crohna (CT, UTZ, MR), ale kromě pozitivní krve nikde nic vidět nebylo, takže dle toho prý Crohna nemám a dr. mi řekla, že neví, jak mi pomoci, aby ta další operace už byla poslední…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 22:10

A krev na Crohna pozitivní máte? ____ asi bych se ještě neděsla, jestli nic nenašli na MR a CT… ale změnila bych pracoviště asi, pro jistotu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 22:12

Krev na Crohna pozitivní mám, ale dle dr. to na jeho potvrzení nestačí, když CT ani MR ho nenašli

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 22:15

Tak pokud nemáte nějaké závažné problémy typu průjmy, krev ve stolici, a kolonoskopie i ty MR a CT byly negativní tak bych se toho nebála :) Ale stou píštělí bych to zkusila jinde :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 22:17

Žádné další problém nemám, jen ten nepříjemný až bolestiví pocit v konečníku :oops: Teď jen nají nějakou vhodnou chirurgii…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.13 14:06

Nemáte v okolí jinou nemocnici? :?:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.13 17:20

Nemocnic máme v okolí dost, ale při první operaci mě z fakultní nemocnice poslali na operaci do naší „spádové“ s tím, že u nich nemají místo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.21 21:30

Ahojte, prosím o zachování anonymu je mi to trapný. Už cca před 4 lety jsem si všimla že mám mezi půlkamy (docela dost nad řitním otvorem) dírku a myslím si, že se jedná o píštěl. Samozřejmě nevím zda někam vede každopádně jednou za čas mě začne svědit a teče z ní hnis. Teď trvá svědění a hnis asi dva týdny a už je mi to nepříjemné. Nevíte někdo k jakému doktorovi s tím jít a popřípadě zda máte zkušenosti například s nějakou mastičkou? Vůbec se mi s tím k doktorovi nechce, je mi trapné to tu psát i jako anonym natož to někde ukazovat :(

• Citovat
  • Upravit
3409
29.5.21 21:59

Ahoj, syn má za sebou operaci píštěle. Musíš na chirurgii. A nestyď se. Není za co. Je to i celkem běžný a doktoři to berou jako svoji práci. Z toho co popisuješ je to píštěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.21 22:05

Děkuji za odpověď, být to u dítěte tak v klidu s ním jdu k doktorovi, ale já jsem už dospělá a úplně si nedokážu představit to doktorovi říkat. @Lamátko

• Citovat
  • Upravit
77385
29.5.21 22:14
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď, být to u dítěte tak v klidu s ním jdu k doktorovi, ale já jsem už dospělá a úplně si nedokážu představit to doktorovi říkat. @Lamátko

tak dospělá žena by neměla mít problém říct lékaři, že má píštěl - od toho ti lékaři jsou, na gyndu také nechodíš? a to je určitě intimnější záležitost než píštěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí