Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ![]()
v úterý jsem začala brát antikoncepci (mywy), dala jsem si první tabletku.Beru ji v 20.00
Druhý den v přesný čas jsem si dala druhou, ale pak jsem po 10. hodině večer cca, zvracela.
Uvědomila jsem si to až později, že jsem užitý prášek vyzvracela, protože to nebylo do dvou hodin. Užila jsem tedy další, ale nějak až okolo 3.30 ráno.
Má to nějaký velký vliv když jsem mywy začala teprve brát? Nebo, že nejsem vůbec chráněna? Samozřejmě dnes si vezmu v obvyklý čas další.
předem děkuji za rady
Já myslím, že když budeš pokračovat další tabletkou podle plánu, neměl by v tom být problém. Ale je potřeba přečíst pořádně příbalový leták, většinou se třeba v prvním týdnu uvádí, že je potřeba používat ještě jinou formu ochrany. Určitě tam bude i popsáno, co se stane, když si jednu tabletku vezmeš později (ale pořád do 12 hodin od plánovaného času), hodně se to řídí týdnem, ve kterém se chyba stala. ![]()
Brala bych to jako kdybys na tebletu zapomněla a vzala si ji o těch x hodin později, podle toho bych hledala v příbalovém letáku. ![]()