Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno ![]()
Jedná se o mojí první HA.
Od prvního dne poslední MS (16.5) užívám Minisiston. Neustále na něm krvácím i dle dr docela dost. Tak mi poradila, abych brala 2 tabletky denně, stejně krvácím.
Dál: libido je na bodu mrazu, a když už se tedy přemluvím, tak mě ten styk fyzicky bolí.
Bolí mě prsa, břicho a záda jako při hodně silné MS a je mi většinou nevolno. Cítím se jak v prvním trimestru těhotenství.
Mám dát té HA ještě šanci? Zlepší se to nebo mi jednoduše nesedí a nemá to smysl brát?
PS: s manželem jsme se nikdy moc nechránili, nechávali jsme tomu volný průběh a neotěhotněla jsem. Teď jsme ve fázi, kdy by se těhotenství opravdu nehodilo, ale možná už ani nejsme plodní. ![]()
Ztrácím motivaci k těm pilulkám. ![]()
Dvě tablety denně
to jsem teda ještě neslyšela.
Někdy to může trvat i 3 plata než si to sedne. Ale pokud už dítě nechcete tak bych popřemýšlela nad jinou formu ochrany. Tělísko nebo i sterilizace.
Mě nikdy žádná Ha neseděla, buď jsem extrémně hubla a krvácela, nebo nakynula a krvácela, teď přes rok mám Florette, bere se v kuse, bez pauzy a sem tam trochu zaspinim..ale nemám žádné potíže..obsahuje malé množství desogestrelu, neobsahuje vubec estrogen..
HA je peklo. Ono to opravdu trvá, než si sedne. A byť teda nejsem doktor, tak si opravdu nemyslím, že zdvojená dávka by něco vyřešila.
Pokud si to za další měsíc nesedne, tak bych zvážila nějaké jiné. Nebo tělísko.
Uvažuj o zavedení nehormonálního tělíska, třeba Ti bude lépe vyhovovat.