Antikoncepce ve 40 kvuli MS

Anonymní
18.1.25 09:57

Antikoncepce ve 40 kvuli MS

Ahoj, letos mi bude 40 a začíná mě otravovat každý měsíc MS. Před dítětem jsem brala asi 10 let HA (prášky). Na nich bylo fajn, že jsem mohla různě spojovat platicka a vyhla se MS, nebo i když jsem je nespojovala, byla MS slabá a celkově jsem si ji mohla plánovat. Teď mám MS víceméně pravidelnou, ale někdy je silná někdy mám šílené PMS a co si budeme v létě mě to štve a někdy omezuje. Přemýšlela jsem, že bych znova šla do nějaké antikoncepce, ne kvůli ochraně před pocetim, ale primárně kvůli vymizení či možnosti regulace MS. Kolegyně hodně mluví o tělísku, to je teď asi nový trend (stejně jako před lety byla HA). Povídala mi o něm i lékařka. Jenže když pak čtu jaké mají s teliskem ženy patálie (zarustani, protažení dělohy apod), říkám si jestli je to vhodné.

Jaké máte typy a zkušenosti s antikoncepci případně něčím jiným na možnost regulace MS?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37192
18.1.25 10:53

Já bych do sebe žádný hormony včetně tělíska necpala jen kvůli tomu, že nechci menstruaci. Jsem ráda že jsem byla na přerušení vejcovodů a mám klid. Těch pár dní menstruace, jo taky ji mám po porodech silnější přežiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
18.1.25 11:30

Já mám to tělísko, je mi teda jen 30. Ms symbolická jeden den. Těžce mi to vyhovuje :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 14:07

Mam antikoncepci kvuli extremne silne menstruaci, ktera me kazdy mesic opravdu vycerpavala. Musela jsem vstavat i v noci a spotreba vlozek byla silena. Menstruace trvala 9-11 dni a bylo to umorny. Mamka mi vzdy rikala, ze to je normalni a co si stezuju. Zminila jsem se u MUDr, ten vyvalil oci, ze takova menstruace rozhodne neni normalni, nabidl mi antikoncepci a boze, takova uleva! Menstruaci da se rict, nemam a kdyz ji fakt nechci, tak si spojim platicka a jedu bez pauzy. Dle porady s novou gyndarkou (gyndar sel do duchodu) to nicemu nevadi.

Ja menstruaci nenavidela. Opravdu. Totalni stres, jestli neprotecu, protoze cesta z prace busem trvajici 40 minut byla proste moc dlouha a ja domu dobihala protekla…strasny a ja tak zila x let. Vlastne od druhyho porodu.

Ted jsem x let spokojena, nemam zadny vedlejsi ucinky, uplna pohoda.

Prosim o zachovani anonymity, nepotrebuju, aby znami vedeli o me menstruaci. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.25 14:22

Ahoj, řeším to samé. Stejný věk, šílený PMS a šílená menstruace. Antikoncepci sice taky cpát nechci, jak tu někdo psal, ale bohužel je to až neúsnosné. Vstávat v noci, bát se vyjít z domu. Opravdu mi největší tampon a vložka nevystačí. Poslední měsíce se přidavá i točení hlavy, mám pocit ze se složím a nejradši bych ležela. S dvěma malýma dětma si takové stavy moc dovolit nemůžu. Konec měsíce jdu na gyndu a chci to řešit.

• Citovat
  • Upravit
14
2.4.25 09:14

Zdravim, pridam svou zkusenost, uzivam antikoncepci 7 mesicu a kazdy nesic zvazuji jeji ukonceni, behem tech 7 mesicu, budu mit uz treti, pri 1. Anti, celkem dlouha ms, pri 2.anti se ms ani nezastavila, a musela mi mudr nasadit norithisteron, a zvazuji ze do 3. Anti ani nepujdu. Lituju ze jsem ji zacala vubec uzivat. Ale urcite to tak nemusi mit spousta ostatnich co ji zobou🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí