Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych do sebe žádný hormony včetně tělíska necpala jen kvůli tomu, že nechci menstruaci. Jsem ráda že jsem byla na přerušení vejcovodů a mám klid. Těch pár dní menstruace, jo taky ji mám po porodech silnější přežiji.
Já mám to tělísko, je mi teda jen 30. Ms symbolická jeden den. Těžce mi to vyhovuje
.
Mam antikoncepci kvuli extremne silne menstruaci, ktera me kazdy mesic opravdu vycerpavala. Musela jsem vstavat i v noci a spotreba vlozek byla silena. Menstruace trvala 9-11 dni a bylo to umorny. Mamka mi vzdy rikala, ze to je normalni a co si stezuju. Zminila jsem se u MUDr, ten vyvalil oci, ze takova menstruace rozhodne neni normalni, nabidl mi antikoncepci a boze, takova uleva! Menstruaci da se rict, nemam a kdyz ji fakt nechci, tak si spojim platicka a jedu bez pauzy. Dle porady s novou gyndarkou (gyndar sel do duchodu) to nicemu nevadi.
Ja menstruaci nenavidela. Opravdu. Totalni stres, jestli neprotecu, protoze cesta z prace busem trvajici 40 minut byla proste moc dlouha a ja domu dobihala protekla…strasny a ja tak zila x let. Vlastne od druhyho porodu.
Ted jsem x let spokojena, nemam zadny vedlejsi ucinky, uplna pohoda.
Prosim o zachovani anonymity, nepotrebuju, aby znami vedeli o me menstruaci. ![]()
Ahoj, řeším to samé. Stejný věk, šílený PMS a šílená menstruace. Antikoncepci sice taky cpát nechci, jak tu někdo psal, ale bohužel je to až neúsnosné. Vstávat v noci, bát se vyjít z domu. Opravdu mi největší tampon a vložka nevystačí. Poslední měsíce se přidavá i točení hlavy, mám pocit ze se složím a nejradši bych ležela. S dvěma malýma dětma si takové stavy moc dovolit nemůžu. Konec měsíce jdu na gyndu a chci to řešit.
Zdravim, pridam svou zkusenost, uzivam antikoncepci 7 mesicu a kazdy nesic zvazuji jeji ukonceni, behem tech 7 mesicu, budu mit uz treti, pri 1. Anti, celkem dlouha ms, pri 2.anti se ms ani nezastavila, a musela mi mudr nasadit norithisteron, a zvazuji ze do 3. Anti ani nepujdu. Lituju ze jsem ji zacala vubec uzivat. Ale urcite to tak nemusi mit spousta ostatnich co ji zobou🙃
Ahoj, letos mi bude 40 a začíná mě otravovat každý měsíc MS. Před dítětem jsem brala asi 10 let HA (prášky). Na nich bylo fajn, že jsem mohla různě spojovat platicka a vyhla se MS, nebo i když jsem je nespojovala, byla MS slabá a celkově jsem si ji mohla plánovat. Teď mám MS víceméně pravidelnou, ale někdy je silná někdy mám šílené PMS a co si budeme v létě mě to štve a někdy omezuje. Přemýšlela jsem, že bych znova šla do nějaké antikoncepce, ne kvůli ochraně před pocetim, ale primárně kvůli vymizení či možnosti regulace MS. Kolegyně hodně mluví o tělísku, to je teď asi nový trend (stejně jako před lety byla HA). Povídala mi o něm i lékařka. Jenže když pak čtu jaké mají s teliskem ženy patálie (zarustani, protažení dělohy apod), říkám si jestli je to vhodné.
Jaké máte typy a zkušenosti s antikoncepci případně něčím jiným na možnost regulace MS?