Krvácení mimo cyklus i přes HA

3
15.1.25 12:23

Krvácení mimo cyklus i přes HA

Ahoj holky, už cca 4 roky používám jednu a tu stejnou HA, nikdy jsem s ní neměla žádné problémy, ale dnes se mi objevila menstruace, přitom mi ještě zbývají dobrat 3 pilulky a menstruaci mám dostat až v pondělí. Nikdy jsem pilulku nevynechala, nevzala pozdě nebo dělala něco, co by ovlivnilo činnost HA. Jediné, co mě napadá, tak jsem byla v poslední době docela nemocná, virózy se mě držely s přestávkami několik týdnů a do toho jsem řešila novou práci, takže trochu stresu, ale že by mě to nějak hodně vystresovalo, to jsem nepociťovala. Pochopila bych, kdyby se mi MS dostavila třeba před 7-10 dny, kdy jsem procházela jak tou nemocí, tak vším možným zařizováním k práci, ale teď už jsem týden v pohodě a v klidu. Je možné, že je to nějaká opožděná reakce? Zatím to nechci řešit s doktorkou, protože se to talo poprvé, ale když to tak bude i další měsíc, tak bych to začala řešit. Jen by mě zajímalo, proč se to stalo, žádné předchozí zkušenosti s tím nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
15.1.25 13:41

Bereš HA, menstruaci ani cyklus nemáš. Jde pouze o krvácení v důsledku pauzy v užívání. To, že to ovlivní nachlazení nebo stres, se tát může, klidně i týden po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2320
16.1.25 14:24

@adzedan Virózy a nemoci mohou mít vliv, pokud je to jednorázová záležitost asi nemá cenu se tím zabývat. Pokud by se to opakovalo více jak 3 cykly, mohla se změnit vaše tolerance na látky v antikoncepci a můžete s lékařkou skusit jinou. HA vám také mohla po těch 4 letech tak zasáhnout do vašich vlastních hormonů, že vznikl nějaký problém z hormonální nerovnováhy. A problém může být také jinde, tedy pokud to bude trvat 3 cykly tak k lékařce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí