Antikoncepce ve 40 let

Anonymní
23.7.25 07:06

Antikoncepce ve 40 let

Dobrý den, prosím o názory s jakou antikoncepcí ve věku okolo 40 let máte zkušenosti, budu ráda za dobré i ty špatné. Několik let jsme praktikovali STM, ale raději bych opět vsadila na jistotu. Prosím neradit sterilizaci ani vasektomii, bariérové ochrany atd. Všechny tyto metody máme doma probrané a přesto bych si ráda přečetla názory na zkušenosti s antikoncepcí. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9055
23.7.25 07:42

My jsme se sešli dva příliš plodní :mrgreen:. Další děti absolutně nechceme. Zákroky taky nechceme. Takže je řešení antikoncepce. Prober se svým lékařem. Najdi, která tobě bude vyhovovat a je vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36000
23.7.25 07:44

Chvíli před 40 jsme užívala HA a rozhodla se pro přerušení vejcovodů. Nemusím nic řešit, chuť na sex mám oproti HA obrovskou zvlášť kolem ovulace.
Nechceš to slyšet, ale jsem maximálně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21648
23.7.25 07:45

Mám hormonální tělísko a jsem maximálně spokojená. Ale myslím, že bys možnosti vhodné přímo pro tebe měla probrat s gynekologem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.25 07:59

@JancaS84 Ale tak ráda si poslechnu i tento názor. Samozřejmě tuto variantu nezatracuji, ale pořád si říkám kdyby třeba… Takže bych jí raději měla zatím ještě tak na 2-3 roky jen v záloze😄

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.25 08:00

Určitě možnosti s gynekologem proberu, o tom žádná. Ale říkám si, že bych třeba mohla mít v rukávu nějaké tipy které u něj případně případně hodit do placu.

• Citovat
  • Upravit
36000
23.7.25 08:10
@Anonymní píše: Více

Jasně, pokud nejste pevně rozhodnuti že máte finální počet dětí tak bych do toho nešla. Já jsme po třetím věděla na milion procent že další opravdu už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21648
23.7.25 08:33

No tak možností je v podstatě jen několik. Tělísko hormonální či nehormonální, tablety s různými dávkami hormonů a pak náplasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 22:56

Kdybych už neplánovala děti, tak bych asi volila podvázání vejcovodů nebo pro dlouhodobý efekt aspoň tělísko. Jinak asi prášky, které se hodí pro tento věk.
Osobně aktuálně používám náplast, hlavně proto, že mám tendence zapomínat a jednou týdně na výměnu náplasti ještě vzpomenu :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 23:28
:nevim: Také jsem se pro náplast nakonec rozhodla.
  • Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
1.8.25 23:48

Vasektomii

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
1.8.25 23:49

Proc ty a ne chlap? U nich to neni takový velký zákrok. Ja neznam chlapa v okruhu našich pratel, který má deti a nema vasektomii

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.25 02:06
@Cizinka 999 píše: Více

Když jsem si jistá, že už žádné děti nechci a nevadí mi operace, tak nevidím důvod, proč ne.

• Citovat
  • Upravit
36000
2.8.25 13:34
@Cizinka 999 píše: Více

Hele taky jsme nad tím přemýšlela, ale řekla jsme si že JÁ nechci už otěhotnět a co když se chlapovi něco stane nebo zdrhne za nějakou jinou a já si časem najdu jinýho tak budu muset zase řešit ochranu? Tak mám klid už napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 13:43

Já teda mám HA i ze zdravotních důvodů. Navzdory neustálým problémům s cyklem se mi rychlostí blesku podařilo vždy počít, když jsem to přestala „hlídat“, tak tím zaplácnu dvě mouchy jednou ranou. Mám nuvaring.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1