Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chtěla bych se zeptat. Tenhle rok jsem začala používat poprvé antikoncepci. První jsem měla lyndinette ale tu jsem bohužel po 7 práškách musela vysadit, protože mi nedělala dobře, krvacela jsem dost a silné bolesti hlavy. Můj gynekolog mi předepsal potom jinou ta se jmenuje Yadine. Je mi 17 let a beru ji už teď půl roku, tahle mi sedla, neměla jsem žádné problémy, jen ze začátku drobet jsem krvácela, ale to je prostě než si na to tělo zvykne na ty hormony. Do týhle doby nic. Ale teď od pátku jsem začala zvracet a včera mě začala totálně bolet hlava, tresťilo mě v ní, myslela jsem že mi vybouchne a dneska mám takový výtok hnědý, jako kdybych to měla dostat ale mám to dostat až za týden a půl. Nevím čím to může být jestli tou antinou nebo nevím. Děkuji za rady
![]()
Je to tim, ze tvuj mozek potrebuje pravidelne kolisajici hladiny hormonu, ktere ted telu dodavas konstantne. Hypofyza a hypothalamus ti ted v tomhle ohledu makaji naprazdno, respektive jsou z ty antikoncepce tak zblbnuty, ze tvoje telo nevi co si s tim pocit a jak tu rovnovahu v tele vybalancovat. Casem to to telo vzda, ale projevi se to jinde, napr. poruchou stitne zlazy nebo psychickymi poruchami. Nechapu jak v dnesni dobe nekdo muze porad dobrovolne to svinstvo brat. Benefit vs. risk uz snad ani nemuze prevazovat.