Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
už nevím koho a kde se mám zeptat, tak to zkouším tady, protože vidím, že je tady spousta zkušených žen.
Je mi 21, mám přítele (28) a brala jsem dříve antikoncepci minisiston, ta mi bohužel způsobovala extrémně nízké libido (spíš úplně nulové), byla jsem za svým gynekologem a svěřila se mu, navrhl mi jinou, Drovelis, s tím, že by to neměla způsobovat a mělo by být vše v pořádku.. no nebylo, moje libido nadále neexistující no, počkala jsem 3 měsíce, ale pořád nic, včera jsem byla znovu na gynekologii, že ani tahle mi nevyhovuje a stále nemám chuť na sex, což samozřejmě dělá problémy ve vztahu. Předepsal mi jinou antikoncepci, jednohormonální (Zlynda), že by to už opravdu mělo být v pořádku, mám dobrat jedno balení, které je na 3 měsíce, a že kdyby to i stále bylo to stejné tak mám přijít a dá mi antikoncepční kroužek. Vůbec mi k tomu nic moc nevysvětlil a ráda bych věděla od zkušenějších jak to funguje a jestli vám to třeba dělalo nějaké problémy. Podle svého gyn. jsem citlivá na hormony, no nevím, uvidime jak to půjde a prý jinak tělísko, ale ta představa mi moc příjemná není. Tak budu ráda za názory a zkušenosti, jestli se některá z vás s tím taky potýkala
před HA žádné problémy nebyly, vážně až po ní to všechno začalo, chci se chránit ale už se bojím, že všechno bude mít nakonec tenhle stejný nepříjemný výsledek ![]()
Kroužek jsem taky měla a taky jsem neměla skoro chuť na sex. U každé HA co jsem měla.
Být tebou tak se a to vykašlu a chráním se jinak.
@JancaS84 píše: Více
Taky bych to viděla tak, že hormony prostě nedělají dobře. Já měla jak kroužek, tak tabletky a neřekla bych, že to mělo nějaký negativní vliv ![]()
Mám Ornibel kroužek. A zatím jsem spokojená. Nemám žádnou nechuť a antipatii k sexu. Ba naopak
.
Měla jsem Nuvaring a teď mám Ornibel. Nemohu si stěžovat. Chuť na sex je normální. Hormony mám v pohodě. Ale každý je jiný.