Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, má někdo, prosím, zkušenost s kroužkem a zároveň užíval antidepresiva? Jsem v této situaci a mám problémy fyzické i psychické. Jsem podrážděná, po užití prášku mám nadýmání a není to příjemné, jsem unavená a bolí mě svaly. Dokud jsem neměla kroužek, užívání AD bylo v pohodě. Hormony z kroužku tak působí na AD? Před kroužkem jsem neměla antikoncepci.
@benis Dobrý den, získala jste někde na tuto otázku odpověď? Jsem ve stejné situaci a obávám se, že AD s Nuvaring dělá neplechu. Moc děkuji za odpověď. Bára
Dobrý den, žádná reakce. Podle gynekologa a psychiatričky by to nemělo mít vliv na psychiku a tělo. Ale v té době jsem měla nového přítele a volali jsme si do pozdních hodin a ráno v brzkých opět, byla jsem nevyspaná a odtud podrážděnost. Kroužek už nemám a nakonec toho s přítelem litujeme
Nadýmání pozoruju pořád, protože moje situace doma je šílená, takže někdy mám větší stres a odtud nafouklé břicho a nadýmání. Po psychické stránce mi pomáhá sport, běh, kolo, brusle, procházka se psem… nějak vyplavit hormony štěstí do těla; a po fyzické zvýšená dávka AD.
Snad Vám to nějak pomohlo. S kroužkem jsem byla spokojená a přítel taky ![]()
Kdyby něco, pisněte, třeba dokážu poradit, osvětlit…
@benis Dobrý den, děkuji za odpověď. Já jsem dostala tu stejnou odpověď. Já jsem si kroužek ponechala a jsem ráda. je to lepší, než prášky. nezatěžují mi žaludek a střeva. Po několika dnech se to zklidnilo. Doktorka mi říkala, ať ještě zkusím vydržet. Snad to bude jen lepší. Uvidím. Nedivím se, že toho litujete. kroužek je opravdu výborná věc. Já zase to mám z toho, jak funguji okolo 2-letého synka. S tím stresem, nafouknutím a blázincem okolo to mám dost podobné. Tak to máte dobré, že víte, co Vám pomůže na zlepšení stavu. Mě teď už zkouší 3 druh prášků a změnila sem lékařku, tak uvidím, jak to bude. Určitě mi to pomohlo. Moc děkuji.:) Kdyžtak mě také můžete napsat a též mohu poradit.:) ![]()