Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bary2 jo dám vědět jak to „lepí“ ![]()
je to blbý no, každýmu to vyhovovat nemusí. Ale uvidíš, jak to bude dál a když to bude na prd, tak vyzkoušíš něco jinýho ![]()
@Bary2 ahoj, dnes rano jsem měnila na novou naplast a včera večer se ta stará trošičku začla odlepovat, ale jinak držela celý týden jak měla. Jediný co mi trochu vadí je, jak je to okolo tý náplasti „špinavý“ od oblečení
. Jak píšeš, že ti doktorka poradila ten fén, to mi přijde divný, protože přece lepivý věci se teplem odlepujou
. A co ta vyrážka, máš to pořád? U mě je vše ok.
@sabines86: Ahoj, ta „špína“ od oblečení mi vadí také.. V létě to budu muset lepit na místo kde to nebude tolik vidět… Jinak té náplasti zatím moc nevěřím, stále se mi zdá že se mi odlepuje, zatím mám 2.náplast, tak příští výměnu zkusím vynechat ten fén, jestli třeba nebude líp držet… Na tom místě kde jsem to lepila tak vyrážka asi tak po 4 dnech zmizela, ale pořád tam mám takovou suchou kůži, tak snad se to zlepší.. Můžu se zeptat kam si to zatím lepila?? Já to dávala na ruce..
@Bary2 Lepim to na zadek, na tu horní část. Tak, že když mám kalhotky tak to není vidět. Ted to mám na druhy straně a drží to zatím dobře.
Sabines86 Tak jsem to zkusila nalepit taky na zadek a musím teda říct, že zlatý ruce… Lepící dny mám ve středu a asi si jí budu muset sundat už zítra, pač si myslím, že do středy tam nevydrží…
Ahoj, chci se zeptat na kolik vyjde přibližně antikoncepční náplast? Děkuji
@LuciePálfi
6 mesicu zpatky jsem za Evru platila cca 1200,– za 3mesicni uzivani.
Dávám za Evru kolem 1 000,– na 3 měsíce, kupuju jí většinou v Dr.Max ![]()
Tak holky, asi je to jiné kus od kusu, ale já jsem na injekci už dva roky a bez problémů. Jednou za čas špinění a první tři měsíce jsem měla bolesti hlavy a každá maličkost mě vytočila, ale rychle se to urovnalo. Ani jsem nepřibrala ![]()
Ako je to s Evrou teraz? Par rokov spat mali na krku zalobu, pretoze naplast produkovala prilis vela hormonov a zvysovala riziko ucpani ciev o 300%.
@Hanka1 píše:
Ja ji chtela, protoze jsem mela ne prilis dobre jaterni testy a taky po zlucniku jsem chtela travici trakt zatezovat co nejmene, nicmene moje gynekolozka mi ji nedoporucila. Pry u tri jejich pacientek se vstrebavala nestejnomerne, takze meli nejen navaly, boleni hlavy apod. ale i velke riziko otehotneni.Naopak mi doporucila Yadine. Beru ji a jsem spokojena. Jednak je nizkohormonova, takze zadne bolesti hlavy a navic ma v sobe neco proti zadrzovani vody pri PMS. Na 3 mesice stoji 850,– Jsem s ni spokojena, bere ji i kolegyne a ta celkem viditelne zhubla (cca 5 kg). Ja bohuzel na sobe takovehle prima ucinky nepozoruju…
Muzu se zeptat jestli vam Yadine nezvysovala jaterni testy? Dekuji ![]()
@Ingeblond píše:
Muzu se zeptat jestli vam Yadine nezvysovala jaterni testy? Dekuji
Muj prispevek byl z roku 2005, tedy 12 let zpet a uz si to tak detailne nepamatuju, ale myslim, ze ne, pac mne dr. sledovala. V zari/rijnu 2007 jsem otehotnela a v roce 2008 rodila druhe ditko a pak uz jsem se k Yadine nevracela (z tablet jsem presla na Nuvaring a to byla/je doposud nejlepsi atk, co jsem mela/pouzivala) ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nedávno mi vyndali tělísko a dali mi náplasti, kde mi bylo řečeno, že se má nalepit první den menstruace. Teď v půl osmé večer jsem našla na kalhotkách tu hnědou krev, ale občas se mi stává, že se objeví, pak zmizí a až za pár dní přijde menstruace a nevím si teď rady, jestli mám náplast nalepit a nebo nenalepit, co si o tom myslíte?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Zkouším nově antikoncepční náplasti a chtěla bych se vás zeptat jak je to s tím kdybych chtěla oddálit menstruaci? Před tím jsem brala prášky a když jsem ji chtěla oddálit tak jsem klasicky navázala na další platíčko ale nevím jak je to s náplastmi, jestli si po 3 týdnu můžu nalepit rovnou další abych to nedostala a nebo nemůžu. Předem děkuji za odpověď.