Antikoncepční náplast

879
21.12.05 15:16

Antikoncepční náplast

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jakou máte zkušenost s antikoncepční náplastí?Vystřídala jsem už čtyři druhy prášků a mám po nich bolesti hlavy.A nitroděložní tělísko mi taky nesedne.A další mimčo taky neplánujeme :([barva=darkred][/barva]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
22.12.05 21:29

Ja ji chtela, protoze jsem mela ne prilis dobre jaterni testy a taky po zlucniku jsem chtela travici trakt zatezovat co nejmene, nicmene moje gynekolozka mi ji nedoporucila. Pry u tri jejich pacientek se vstrebavala nestejnomerne, takze meli nejen navaly, boleni hlavy apod. ale i velke riziko otehotneni.

Naopak mi doporucila Yadine. Beru ji a jsem spokojena. Jednak je nizkohormonova, takze zadne bolesti hlavy a navic ma v sobe neco proti zadrzovani vody pri PMS. Na 3 mesice stoji 850,– Jsem s ni spokojena, bere ji i kolegyne a ta celkem viditelne zhubla (cca 5 kg). Ja bohuzel na sobe takovehle prima ucinky nepozoruju… :cry:

• Citovat
  • Upravit
kdoviktera
22.12.05 23:55

ahojky Tyndo,

moje kamarádka trpí na migrény a celkem dobře snáší Depo-proveru. Je to antikoncepční injekce na tři měsíce. Normální prášky nesnese, tělísko pro ni není moc vhodný (nemá ještě děti), a ta Provera jí sedla dobře. Migrénu má teď max. tak jednou za čtvrt roku.

S antikoncepční náplastí zkušenosti nemám žádný, ale viděla jsem jí v létě na jedný mladinký holčině. Popravdě řečeno - nic moc. Odlepený růžky, oblemcaná lepidlem jako od obyč náplasti :roll: .

Zkus se spíš zeptat svého gynDr., určitě Ti poradí lépe než my tady přes net.

Katka (co má hormonální tělísko Mirena) a spol.

• Citovat
  • Upravit
18
23.12.05 00:12

AHOJ,JÁ POUŽÍVÁM NÁPLAST EVRA.ZATIM JEN 6MĚSÍCŮ,ALE JSEM MOC SPOKOJENÁ.PŘEDTÍM JSEM BRALA PILULKY TAKY BYLI VPOHODĚ,ALE TEDˇ JE TO LEPŠÍ .NEMUSIM KAŽDEJ DEN MYSLET JESTLI JSEM SI VZALA PILULKU NEBO NE STAČÍ UŽ JEN JEDNOU TÝDNĚ.TO JE TO PRAVÉ CO SE MNĚ NA POUŽÍVÁNÍ EVRY LÍBÍ.JO A JEŠTĚ CENA JEDNOU TO BYLO 950 A PODRUHÉ 980KČ. SNAD TI TO POMŮŽE MACEK :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
23.12.05 06:17

Ahoj,
i já mám s EVROU(antikon.náplastí)zkušenost.Nemohla jsem užívat pilulky,tak mi doktorka nabídla tuhle možnost..Můžeš si jí nalepit jen na 4 místa na těle-na pobřišek,na zadek,a na záda-lopatky,a pak na paži..a vždycky po týdnu strany musíš vyměnit-jeden týden nosit na pravé straně-další na levé..Jedinou nevýhodou bylo,že se to v okolí krajů náplasti hodně rychle ušpinilo :oops: já to nosila na podbřišku,a nevypadalo to moc hezky..a trošku to při sundavání tahalo.Občas se mi stalo,že když jsem šla do sauny,tak se mi po tom odlepila,ale když jsem jí chvíli přidržela,tak to bylo ok.A pak další věc,ale to je asi hodně individuální(jako u pilulek),první 2-3 měsíce užívání EVRY,jsem cítila hrozné napětí prsou…ale jak říkám,je to individuální..
Přeji krásný den,a co nejméně vánočního stresu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudi
1.1.12 17:57

Ahoj.Potřebuji poradit…Muj výměnny den náplasti je sobota minulý tyden jsem si nalepila už v patek a tetnto týden v neděli..Pokazilo se tim neco? a jak mam dále pokračovat? dekuji předem

• Citovat
  • Upravit
389
2.1.12 07:41

Evru jsem brala asi 5 let, když jsem si nalepila o den později tak jsem to neřešila, ale o dva dny už bych to neriskla, i když píšou v letáku myslím, že do 48 hodin to je ještě v poho,jinak den výměny máš v neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.16 21:24

Ahoj,
náplast Lisvy mám od včerejšího dne, přecházela jsem na ní z tělíska. Prosím o radu, vcera jsem ji nalepila na pravou ruku, jak je nakresleno v pribalove informaci. Okolo naplasti to mam spinave od lepidla, navic po sprchovani se mi odlepuje, dokonce s ni jde i hybat… Je to normalni?? Poradite mi prosim nekdo co s tim??? :( Nemuzu brat prasky, telisko mi museli taky vyndat a jestli mi nebude sedet ani tohle, tak uz nevim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
21.1.16 21:26

Proc nemuzes brat prasky? v te naplasti jsou taky hormony? a ja bych teda na naplast nespolehala. jestli to je normalni nevim, v pribalaku nejsou zadne informace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.16 21:31

Po vsech je mi zle, nedelaji mi dobre… Tady jsou taky hormony, ale jdou do tela pres kuzu a tahle naplast je pry setrnejsi, nez klasicky prasky… V pribalaku je jen co delat, kdyz se naplast odlepi a pisou tam, ze s ni muze clovek i do bazenu a delat normalni aktivity.. myslim, ze kdybych s ni sla do bazenu, tak z baze u uz vyjdu bez naplasti.. Proc by jste na naplast nespolehala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
21.1.16 21:32

Ahoj, s náplastmi je to těžké. Někomu drží, někomu ne. :-/ Mě třeba nešly odlepit vůbec a byly muka to strhávat, protože to šlo i s kůží, takže jsem je přestala používat. Radši zkus zítra zavolat na gynekologii a zeptej se, jak moc to vadí. Ale já osobně bych se na náplast, která se odlepuje, nespoléhala. Odchlípené špinavé kraje jsou ještě OK, ale že se posunuje celá, to už tak OK není. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
21.1.16 21:36

Protoze absorbcni schopnost kuze se behem dne meni, kuze se poti, pokud je clovek tlustý, taky to delá problémy. Statisticky není tak spolehlivá jako jiné metody, ty mechanické vlivy, kdy se muze odlepit nebo neni prilepena dobre… mozné kozní reakce a v neposledni rade chodit s flajstrem na ruce? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.16 21:41

Dobre dekuji, zitta tam zkusim zavolat a preptat se.. Snad mi poradi co s tim..

MarieOVMUC: A co by jste mi teda poradila, kdyz jinou ochranu mit nemuzu a dite zatim miit taky nechci?? Taky z tech naplasti nejsem nadsena, ale je to furt lepsi nez nemit vubec nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
22.1.16 17:29
@Bary2 píše:
Ahoj,
náplast Lisvy mám od včerejšího dne, přecházela jsem na ní z tělíska. Prosím o radu, vcera jsem ji nalepila na pravou ruku, jak je nakresleno v pribalove informaci. Okolo naplasti to mam spinave od lepidla, navic po sprchovani se mi odlepuje, dokonce s ni jde i hybat… Je to normalni?? Poradite mi prosim nekdo co s tim??? :( Nemuzu brat prasky, telisko mi museli taky vyndat a jestli mi nebude sedet ani tohle, tak uz nevim :-(

já si jdu pro tyhle naplatsi zítra do lékárny, dřív jsem brala prášky. Tak snad mi budou sedět :think:. No jiná antikoncepce je třeba kondom :), ale u nás doma by to určitě neprošlo :D. Jinak slyšela jsem něco o injekcích. A můj gynekolog mi nabízel ještě takovej silikonovej kroužek, který si „tam“ zavedeš a po 21 dnech vyndáš a dostaneš MS a pak zas znova. Do toho jsem teda nešla, já nepoužívám ani tampony, natož abych tam strkala nejaky kroužek :oops:. Tak zkus pohledat, nebo se na to zeptej na gyndě.
A jeste, tu náplst nemáš lepit na namazanou kůži, ale to jsi asi v návodu četla. Po koupání nech tu kůži pořádně uschnout, možná byla ještě vlhká a ted se to odlepuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.1.16 17:36

Sabines86
U me by kondomy asi taky neprosly a ani ja bych z nich moc nadšená nebyla.. :D Tak o tom jsem jeste neslysela, ani doktorka mi to nenabizela, asi to prijde na radu jako dalsi :D Za posledni dobu jsem toho vystridala hodne… S naplasti drzim palce, pak prosim napis jak si spokojena :). O kremu mi uz rikala doktorka a cetla jsem to i v pribalaku. Ja si ji lepila asi 3 nebo 4 hodiny po koupani coz mi prijde dost, dokonce mi doktorka poradila at ji prejedu trosicku fenem a to jsem take udelala.. Dneska se mi v okoli naplasti objevila trosicku vyrazka, tak uvidim co to bude delat dal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital