Jak probíhalo vysazení HAK u Vás?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
1.3.05 18:07

Vysazení antikoncepce

Ahoj. Potřebovala bych od Vás radu.

6 let jsem brala prášky (HAK) + rok a půl mám podkožní antik. implantát.. Po přečtení několika diskuzí jsem si začala dávat pár věcí ohledně HAK dohromady. Vždycky jsem měla husté vlasy, ale teď mi hodně padají, přibrala jsem asi 7 kg, chuť tulit se je menší a mám často depky.. :?

Určitě chci časem mimi a když jsem se dočetla, kolik holek mělo s otěhotněním po HAK problémy (+výše zmíněné probl.), začala jsem plašit a chtěla s HAK hned skoncovat. Ale pak jsem se dočetla, že po vysazení HAK hodně bolí břicho a teď si právě nemůžu dovolit být K.O., finišuju diplomku a za chvíli státnice :evil: . Už tak s tím mám problémy. Jak probíhalo vysazení HAK u Vás?

Taky nevím, jestli si po škole hledat práci nebo se pokoušet o mimi. Kdybych brala prášky, tak je asi vysadím, takhle se musím k dr. objednat na odstranění tyčinky. Máte s tím nějaké zkušenosti? Práce vs. mimi.

Promiňte, že je to tak dlouhé a zmatené :oops: , ale potřebuju se s někým poradit.
Díky za rady a připomínky, Aki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.3.05 20:09

Ahoj,
já myslím, že je zbytečné plašit. Já jsem taky měla obavy, bral jsem HAK 9 let a otěhotněla jsem 2, měsíc po vysazení . Mzslím, že je lepší mít nějakou praxi po škole. Jsi mladá a mimi 2 roky počká. Já jsem si pořídila mimi až 4 roky po škole, až jsem posbírala nějakou praxi a užila si bezstarostného života. Většina mých kamarádek otěhotněla bez problémů po vysazení HAK. Ivana

• Citovat
  • Upravit
40
17.3.05 11:13

Ahoj, taky jsem brala dlouhodobě antikoncepci (skoro 8 let, od 15 let!), téměř v kuse. Do toho jsem měla nějaké hormonální problémy (díky tvrdým dietám) a tak jsem se bála, jestli také nebudu mít problémy s otěhotněním. Loni v říjnu jsem prášky vy:,–(ila, jeden měsíc jsem si dávali s manželem pozor a v další periodě jsem otěhotněla..:-). Takže ted jsem v 19. týdnu. Určitě bych si tím nyní hlavu nelámala. V klidu dodělej školu, ještě si třeba něco užij a potom vysaď antikoncepci a uvidíš. Samozřejmě nelze říct, že u vás taky bude vše OK, každý jsme individuální, ale určitě bych se nyní nestrachovala a až to bude mít přijít, tak to přijde..:-)
Mnoho štěstí na zkoušky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
17.3.05 12:24

Ahoj, já jsem HA brala asi 6 let, ze začátku jsem ji chtěla hlavně kvůli bolestem při menses a pleti, při jejím braní se mi podařilo shodit 15 kilo, tak jsem s ní byla spokojená. Když jsme se s manželem rozhodli, že bude svatba a pak mimčo, tak jsem v červnu dobrala plato, a od konce srpna jsme to zkoušeli. Nehlídala jsem si ani BT ani OVU, měli jsme v tom líbánky a přípravy na svatbu a nakonec moje poslední MS přišla 4.10. a pak už konec 8) Je pravda, že jsem se po vysazení bála, jak to tělíčko přijme, ale kromě delší a silnější menses jsem byla ok..myslím, že nemá cenu plašit, někomu to vyjde hned a někdo si dělší dobu počká, ale to ti HA určitě neovlivní. Dostuduj, dej se do pohody, užívej si a ono to dopadne tak, jak si paní příroda přeje :wink: Hodně štěstí přeje Petra a mimísková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.05 12:27

Aki, já otěhotněla zhruba po půl roce, ale vzhledem k tomu, že jsme měli tzv. víkendové partnerství a má menzes byla po HA (3 roky) pravidelná jak vylámané latky v plotě (klidně 45 dní), tak si myslím, že to byl docela úspěch :-), navíc jsem s tím jaksi nepočítala.byla jsem po škole, v novém zaměstnání a těhotenství se mi moc nehodilo - vzhledem k té MS mě to spíš zaskočilo. V práci to vzali v pohodě - krom toho ti to může být jedno, co si o tom zaměstnavatel myslí, nějaké ty řeči se dají snadno přežít, pokud dítě chceš a jsi jakž takž zajištěná. Naše „náhoda“ bude mít v červenci dva roky, já už rok opět pracuju a za chvíli se začnem snažit podruhé. Takže kariéra jde i s dítětem - v našem případě pomáhá babička a táta pracuje doma-můžu si dovolit plný úvazek. Nebránila bych se ani paní na hlídání. Takže jestli dítě chceš, na práci se neohlížej - teda samozřejmě máš li z čeho žít. Jo a po vysazení jsem žádné problémy neměla, jen silnější a trošku bolestivější MS.

Mimochodem - Akki se jmenuje naše druhé dětátko - 5 měsíční novofunlanďan :-)

elda + liduška

• Citovat
  • Upravit
884
17.3.05 13:10

Ahoj holky,tak moje zkušenost s vysazením HA je asi taková.Vy:,–(ila jsem po 7 letech Pramino v prosinci 04.A od ledna 05 se snažíme o mimi,zatím bez úspěchu.MS mám plus mínus 27-31 dní,takže vcelku pravidelnou.Všechny moje kamarádky co nebraly nikdy HA, otěhotněly hned jak si to usmyslely.Takže si myslím,že HA není bez následků a početí značně ovlivňuje.Toť můj názor.

Hezký den přeje

Yasmin :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
17.3.05 13:51

Ahojky,

vy:,–(ila jsem HA po 4 letech pravidelného užívání v říjnu 2004, během 4 let jsem vystřídala asi 4 značky antikoncepce. Od listopadu jsme se pokoušeli o miminko a přislo to hned po první MS, ale bohužel z toho bylo nevydařené těhotenství, 25.1. jsem v 10 tt potratila.. :( Koncem dubna, začátkem května se chceme znovu pokoušet o mimíska, tak doufám, že vše bude v pořádku a zadaří se!!
Souhlasím s tím, jak píše Yasmine, že holky které nebraly HA, tak v pohodě poměrně rychle otěhotní. Kamarádka, která nikdy HA nebrala, tak se o Vánocích s přítelem rozhodli, že chtějí mimíska a zadařilo se, kamarádka si spokojeně užívá těhotenství :))) HA není opravdu bez následků a myslím si, že početí ovlivňuje, je to opravdu hodně induviduální.

Mějte se krásně a užívejte si sluníčka :)

Přeji brzké pohodové těhulkovství

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.3.05 14:07

Zdravím všechny a děkuju za všechny reakce! :D

Trochu jsem se už uklidnila a nemám pocit, že nevím kudy se vydat (práce x mimi). Teď se snažím soustředit na školu. Pak si budu (naivně) užívat života bez zkoušek a tak za rok se stanu snažilkou.

Děkuju MOC za přání štěstí u státnic - myslím, že ho budu potřebovat :? :)

PS.: Pro Elizu - to je náhoda, tchánovi mají „štěně“ fundláka, má 11 měsíců a právě se mu snažím udělat www stránky. Dám vědět až budou funkční.

Přeju hodně štěstí snažilkám, maminkám, miminkům a taky štěňátkům. Prostě všem bytostem.
Aki :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
17.3.05 21:38

Ahoj maminky, těhulky a snažilky,
já jsem vy:,–(ila HA asi po 4 letech v květnu 2004. Končila jsem VŠ, měla jsem před státnicema a tak jsem říkala, že když mimi přijde, tak přijde. V té době jsem už byla dva roky vdaná, ale ještě jsem neměla práci. V čevnu se mi podařilo sehnat práci a já jsem od září začala učit na SŠ. Protože se mi hrozně pokazila pleť a vypadala jsem jako puberťák, tak jsem se k HA vrátila v říjnu 2004. Nepoužívali jsme žádnou antikoncepci a já neotěhotněla a tak nůj manžel je na prášky z toho, že je neplodný, ale to by byla jiná diskuze.Jen jsem chtěla poznamenat, že dneska se dá zvládnout i dítě a praxe dohromady, ale musí se chtít. Mějte se pěkně Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
17.3.05 21:39
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.3.05 00:54

Ahoj Aki,
neda my to abych taky nenapsala svoji zkusenost s HA,ja nemam tak dobre zkusenosti jak ostatni holky.HA jsem vy:,–(ila loni v cervnu asi po 7 letech,moc si prejeme s manzelem mimi.Prvni menses se dostavil presne v terminu,ale bohuzel dalsi jsem 3 mesice nedostala,tak jsem musela na vyvolavacku,po ktere jsem jen spinila a menses se mne nedostavil az do ledna letosniho roku.Myslela jsem si,ze se my telo konecne vratilo do normalu,ale bohuzel jsem to zase 50 dni nemela!!!Uz jsem z toho zoufala,dokonce si zacinam myslet,ze jsem asi neplodna,nebo ja nevim.V kazdem pripade,jsem vzdycky na HA nedala dopustit,ale po tehle te moji zkusenosti toho lituju ,ze jsem ji vubec brala!!!Je to svinstvo,telo si na ni zvykne,zlenivy a pak uz se mu pracovat samo bez pomoci nechce!!!Vim,odsud z dizkusi,ze tento problem nemam sama,takovych holek jako ja je tu spousta!!!
Doufam,ze jsem te moc nepolekala,ty mozna budes jedna z tech ktere maji po vysazeni stesti a otehotni hned!
Drzim nam vsem palecky,at brzy mame briska s mimiskem!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.05 05:05

Ahoj, pred vy:,–(enim HA som aj ja zhanala co najvacsie mnozstvo informacii o tom, co sa so mnou bude diat. Bola som z mnohych prispevkov na smrt vyplasena, cakala som x-dnove a ako inac anovulacne cykly..Ale neboj!!! Netreba sa plasit vopred! Kazda sme ina a ako tvrdi moj lekar, vacsina zien, co ma problem otehotniet po vy:,–(eni HA by ho mala, aj keby HA nebrala..Ja som bola na praskoch vyse 5 rokov, po vy:,–(eni v januari 2005 sme si mesiac davali pozor a hned vo februari som bez problemov otehotnela..
Takze co najmenej zbytocnych obav, vela stastia so skolou, v praci a casom krasne mimi praje Rysulka.

• Citovat
  • Upravit
19
18.3.05 09:29

Ahoj.

Dneska se taky přikláním k myšlence, že HAK není pro tělo prospěšná. Možná ano, ale jen co se týká prevence rakoviny děložního čípku a vaječníků. Taky jsem před lety uvěřila, že pro sebe (nás) dělám to nejlepší, hlavně se mi líbil argument, že před staletími měly ženy menstruaci tak jednou za 2 roky, protože jinak byly těhotné nebo kojily. Tak proč se zatěžovat „zbytečnou" menstruací :?: Teď mám strach, aby se vůbec objevila (i když může být ze začátku silná a bolestivá).

Slyšely jste někdy pojem zabetonovaná žena ? Dočetla jsem se o něm na http://www.celostnimedicina.cz/…ana-zena.htm
a taky mě to postrašilo.

Ještě něco k otěhotnění - kamarádka brala HAK jen měsíc před 4 lety (takže jako vůbec) a na mimčo čekali 7 měsíců, teď mají dvouměsíční holčinu. Jiná známá zase otěhotněla hned po vysazení, ale děložní sliznice ještě nebyla dostatečně narostlá a mimčo přišla. Vím, že různých podobných příběhů je spousta, ale tyhle se mě osobně dotkly. :?

Takže abych to shrnula - po vysazení HAK se těším každý měsíc na menstruaci, která bude znamenat, že aspoň něco funguje dobře a za pár měsíců by se mohla zase ztratit kvůli vytouženému zdravému miminku.

Pohlaďte svá kulatá i plochá bříška, protože pokud se to ještě nepovedlo, tak za chvilku tam určitě bude růst nový život.
Mějte se krásně, Akinek. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
18.3.05 09:57

Před prvním těhu jsem brala antikoncepci 6let a před druhý těhu 9 let.Nikdy jsem po vysazení neměla žádné obtíže :lol: .
Teď jsem ve 22 t.t.,které bylo plánované původně až za rok,ale člověk míní a … :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.3.05 11:32

Ahojky, taky mi to nedá, abych nenapsala svoje zkušenosti. 6let jsem brala Marvelon. Těsně před svatbou jsem ho vy:,–(ila a myslela si, že brzy otěhotním, protože jsem četla spoustu článků o tom, že antikoncepce je jako „hnojivo pro úrodnou zem“. Jenže po vysazení prášků si moje menstruace chodila, kdy se jí zachtělo a nakonec měla tak dlouhé intervaly, že jsem musela chodit na vyvolávačky. Nakonec se podle ultrazvuku zjistilo, že moje cykly jsou anovulační a podstoupila jsem léčbu clostilbegytem. Druhý měsíc jsem byla těhotná a porodila jsem krásného kluka. Nepoučila jsem se a po ukončení kojení jsem opět začala brát prášky (Mercilon). Od prázdnin loňského roku se neúspěšně snažíme o druhé mimi a teď jsem skončila léčbu clostilbegytem, leč neúspěšnou. Dost jsem na to spoléhala, protože první léčba přinesla své ovoce. Jsme zklamaní a asi nezbude nic jiného, než navštívit centrum reprod. medicíny.
Ale nechtěla jsem tě vystrašit, jen píšu, jak hormóny zamávaly mým tělem. Zdraví Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí