Antikoncepční tyčinka???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
15.8.08 13:56

Antikoncepční tyčinka???

Ahoj holky,
už delší dobu řeším, jakou budu brát antikoncepci. Tělísko nechci, pilulky mi dělají v těle neplechu (frigidita :oops: , bolesti hlavy, nadváha,.......). Teď jsem se dočetla o jakési novince - antikoncepční tyčinka, která se zavádí do podloketní jamky… . Prý vydrží až tři roky, je to jedna z nejúčinnějších antikoncepčních metod - údajně :roll:

Jenže neznám nikoho, kdo by měl zkušenosti. Tak mi prosím poraďte, znáte někdo tuto metodu? Je to opravdu spolehlivá ochrana? Jak je to s menstruací, je pravidelná nebo ne? Prosím, napište mi své negativní i pozitivní zkušenosti. A v neposlední řadě - jak moc je tato metoda drahá??? Děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
15.8.08 13:58

tterko - zdravím :wink: teda nechci kecat, ale ona má v sobě taky hormony, ne? Mám stejný problém jako ty a o tyčince jsem uvažovala, ale pak jsem ji zavrhla, díky těm hormonům v ní, by to asi dělalo stejnou neplechu…ALe nevím to jistě…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
15.8.08 14:09

Niki,
díky za odpověď. Ty hormony tam asi určitě budou taky, ale myslím, že je to lepší varianta než pilulky :roll: . Fakt nevím. Uvažovala jsem i o tělísku, ale to jsem zavrhla - slyšela jsem samá negativa. Moje sestra měla náplasti a byla spokojená. Jenže to mi přijde divné, asi bych jim nevěřila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.8.08 14:45

Ahoj,
kdysi dávno jsem se na to ptala svého gynekologa. Měl by tam být jen jeden hormon, ne dva jako v pilulkách. Tu látku si na sobě můžeš vyzkoušet i krátkodobě, aplikuje se i v injekcich, vždy jdeš jednou za měsíc na injekci. Kolik to stojí nevím. Ale četla jsem, že to může pořádně rozhodit cyklus, různé špinění a tak. Pro podrobnější info pak asi u doktora, není to moc rozšířená metoda. A matně si vybavuju, že říkal, že je to spíš pro ženy před přechodem, kterým by nedělala dobře normální HA, ale to nevím jistě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
15.8.08 14:49

me doktor tycinku nedoporucil a nekde jsem cetla, ze casto zarusta a pak je problem pri vyndavani. ja ted kojim a nejprve jsem si nechala dat injekci-je to docela levny,ale nesedlo mi to, porad jsem spinila. ale to muze byt individualni. jediny co u toho je, ze pri dlouhodobym pouzivani se pak hur otehotnuje. trva to dlouho. vajecniky jakoby zlenivy.injekce totiz obsahuje jen gestagen.

jeste dalsi metoda je krouzek, ten si zavadis sama. s tim zkusenost nemam,ale treba nekdo mit bude. to by pro tebe mohlo byt fajn

jinak na telisko jsou taky hodne individualni reakce. spouste zenskym to sedne a nedaj na to dopustit. je to trochu sazka do loterie,protoze je docela drahe, stejne jako ta tycinka. na teliska je tady myslim dost diskuzi pod heslem MInerva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
15.8.08 14:49

Ahoj,
ptala jsem se na to před dvěma lety doktorky a ta mi říkala, že to někdy zarůstá a jsou většinou problémy při vyndavání. Nakonec jsem zvolila tělísko a jsem spokojená.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.08 16:07

Ahoj,mela jsem zavedenou tycinku 3 roky, takze zas takova novinka to neni, pak jsem ji vyndala, to byl mensi chirurgicky zakrok a za mesic otehotnela, ted mam doma skoro 5 mesicniho chlapecka. S tycinkou jsem byla spokojena, fungovala na sto procent, nemusela jsem se 3 roky o nic starat, stalo to 5000 plus 500 zavedeni, kdyz jsem si spocitala kolik bych dala za prasky ,mela jsem to za polovinu. Menses prvniho pul roku vubec nebyl, pak malo a par dni, takze velka spokojenost. Katka

• Citovat
  • Upravit
8297
15.8.08 16:24

Katko ,
tak to je super, mě to tenkrát doktor maloval dost v černých barvách. Jsem zvědavá, protože jednou taky budu řešit antikoncepci a do prášků už nejdu, málem jsem se kvůli vedlejším účinkům (protivka protivná, uřvaná, uhádaná) rozvedla. Pak jsem vy:,–(ila a ticho po pěšině. A může se to používat i při kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
15.8.08 20:05

čičinko pri kojeni muzes jen to, co obsahuje pouze gestagen bez estrogenu, tzn-injekce, tycinka, telisko, pilulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí