Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
už delší dobu řeším, jakou budu brát antikoncepci. Tělísko nechci, pilulky mi dělají v těle neplechu (frigidita
, bolesti hlavy, nadváha,.......). Teď jsem se dočetla o jakési novince - antikoncepční tyčinka, která se zavádí do podloketní jamky… . Prý vydrží až tři roky, je to jedna z nejúčinnějších antikoncepčních metod - údajně ![]()
Jenže neznám nikoho, kdo by měl zkušenosti. Tak mi prosím poraďte, znáte někdo tuto metodu? Je to opravdu spolehlivá ochrana? Jak je to s menstruací, je pravidelná nebo ne? Prosím, napište mi své negativní i pozitivní zkušenosti. A v neposlední řadě - jak moc je tato metoda drahá??? Děkuji ![]()
tterko - zdravím
teda nechci kecat, ale ona má v sobě taky hormony, ne? Mám stejný problém jako ty a o tyčince jsem uvažovala, ale pak jsem ji zavrhla, díky těm hormonům v ní, by to asi dělalo stejnou neplechu…ALe nevím to jistě…
NiKi
Niki,
díky za odpověď. Ty hormony tam asi určitě budou taky, ale myslím, že je to lepší varianta než pilulky
. Fakt nevím. Uvažovala jsem i o tělísku, ale to jsem zavrhla - slyšela jsem samá negativa. Moje sestra měla náplasti a byla spokojená. Jenže to mi přijde divné, asi bych jim nevěřila ![]()
Ahoj,
kdysi dávno jsem se na to ptala svého gynekologa. Měl by tam být jen jeden hormon, ne dva jako v pilulkách. Tu látku si na sobě můžeš vyzkoušet i krátkodobě, aplikuje se i v injekcich, vždy jdeš jednou za měsíc na injekci. Kolik to stojí nevím. Ale četla jsem, že to může pořádně rozhodit cyklus, různé špinění a tak. Pro podrobnější info pak asi u doktora, není to moc rozšířená metoda. A matně si vybavuju, že říkal, že je to spíš pro ženy před přechodem, kterým by nedělala dobře normální HA, ale to nevím jistě
me doktor tycinku nedoporucil a nekde jsem cetla, ze casto zarusta a pak je problem pri vyndavani. ja ted kojim a nejprve jsem si nechala dat injekci-je to docela levny,ale nesedlo mi to, porad jsem spinila. ale to muze byt individualni. jediny co u toho je, ze pri dlouhodobym pouzivani se pak hur otehotnuje. trva to dlouho. vajecniky jakoby zlenivy.injekce totiz obsahuje jen gestagen.
jeste dalsi metoda je krouzek, ten si zavadis sama. s tim zkusenost nemam,ale treba nekdo mit bude. to by pro tebe mohlo byt fajn
jinak na telisko jsou taky hodne individualni reakce. spouste zenskym to sedne a nedaj na to dopustit. je to trochu sazka do loterie,protoze je docela drahe, stejne jako ta tycinka. na teliska je tady myslim dost diskuzi pod heslem MInerva
Ahoj,
ptala jsem se na to před dvěma lety doktorky a ta mi říkala, že to někdy zarůstá a jsou většinou problémy při vyndavání. Nakonec jsem zvolila tělísko a jsem spokojená.
Halka
Ahoj,mela jsem zavedenou tycinku 3 roky, takze zas takova novinka to neni, pak jsem ji vyndala, to byl mensi chirurgicky zakrok a za mesic otehotnela, ted mam doma skoro 5 mesicniho chlapecka. S tycinkou jsem byla spokojena, fungovala na sto procent, nemusela jsem se 3 roky o nic starat, stalo to 5000 plus 500 zavedeni, kdyz jsem si spocitala kolik bych dala za prasky ,mela jsem to za polovinu. Menses prvniho pul roku vubec nebyl, pak malo a par dni, takze velka spokojenost. Katka
Katko ,
tak to je super, mě to tenkrát doktor maloval dost v černých barvách. Jsem zvědavá, protože jednou taky budu řešit antikoncepci a do prášků už nejdu, málem jsem se kvůli vedlejším účinkům (protivka protivná, uřvaná, uhádaná) rozvedla. Pak jsem vy:,–(ila a ticho po pěšině. A může se to používat i při kojení?
čičinko pri kojeni muzes jen to, co obsahuje pouze gestagen bez estrogenu, tzn-injekce, tycinka, telisko, pilulky.