Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj holky, jsem uplne zoufala… jsem pul roku po porodu, zacala jsem brat pred 4 dny Cilest a uz 4 dny opravdu velmi silne krvacim (co pul hodky - hodku vymenit vlozku a to ne obycejnou, ale tu nocni - je to trapne, ale reknu to takhle : jako kdyz pustite kohoutek a navic ze me jde i krev srazena, tedy kusy…). Vubec nevim, co mam delat, zda dobrat platicko nebo Cilest vy:,–(it. Brala jsem ho i pred otehotnenim a nikdy zadny problem nemela. Vim, ze po porodu telo muze reagovat jinak, ale uz jsem uplne hotova. Mam pocit, ze vykrvacim a muj doktor ma dovolenou
Prosim pomozte !!!
Ahoj.
Jen jsem tě chtěla uklidnit, já to mám od porodu to samé a žádnou HA neberu ![]()
Před otěhotněním mi stačili na celej cyklus OB normal, v noci bez problémů s tampónem… A teď?
Jednu noční vložku před spaním, nařídit budíka na 2-3 ráno a letět na záchod „přebalit“. A stejně většinou je zaprasená i postel ![]()
A vypadávaj ze mě fakt nechutný kusy sražený krve (sorry za brutal popis
). Je mi celou MS hrozně zle, jsem min 4 dny na brufenech nebo paralenech.
A délka MS je teď min. týden, před otěhotněním max 4 dny, z toho jen 1-2 dny silnější krvácení, pak spíše špinění
.
Na gyndě mi řekli, že se to stává, tělo se prostě po těhotenství změní ![]()
Cilest jsem brala cca 7let a byla jsem v klidu, pak jsme se začali snažit…léčba neplodnosti…dva porody…od května 2007 Cerazette (při kojení), nevyhovovala, špinila jsem pořád a měla pocit jako ty, že už nemám dost krve, přešla jsem na Mercillon. Můj gynekolog řekl, že Cilest je „starý“, že už je dosti účinnějších, šetrnějších a bezpečnějších preparátů „další generace“.
Nečekej až tvůj gynekolog dodovolenkuje, vyraž jinam, např. do vaší nemocnice, určitě tam mají ambulanci, tam ti poradí. Může to být jen silnější menstruace, ty sraženiny budou asi kusy obměňující se děložní sliznice, neměl by to být závažnější problém. Jestli je ti mdlo z poklesu tlaku, dej si kromě kvanta vody i pár dvojek červeného, játra na cibulce nebo železo v tabletách, podle toho co ti šmakuje.
Bára
lupi a to je tvoje první MS po porodu? Já brala Cilest kdysi - a vždy OK. Teď mám Yadine, ale 1.MS po porodu (vyvolaná právě užíváním Yadine) byla šílená. Za prvé jsem měla šílené bolesti(myslela jsem, že snad znovu porodím
) krve „jak z vola“ a ty kusy sliznice - no nebýt týden před tím u Dr,kde mi ultrazvukem kontroloval dělohu,tak bych si myslela, že jsem snad potratila. No, ale druhý cyklus (i ty další) už to bylo v poho, MS slaboučká a krátká.
Taky bych tipla, že pokud je to první MS od porodu, že to bude tím. Sliznice mohla narůst víc za tu delší dobu. Nicméně k dr bych si asi pro klid duše zašla, pokud je to až takové…
Osobně si myslím, že to nesouvisí přímo s HA
HOlky, diky vsem… prave, ze to neni prvni menstruace, menstruovala jsem hned po sestinedeli.
No, nevydrzela jsem a jelikoz chodim i normalne na kontroly na gyndu do nasi nemocnice (byla jsem jejich special pripad v tehotenstvi), tak jsem se tam vydala. Prohledli me, udelali mi ultrazvuk, tak rikala, ze tam mam jakoby dost vysokou sliznici, ale ze zrejme to silne krvaceni je tim Cilestem. Tak mi pichla nejakou urychlovacku, aby to ze me vsecko vyslo a byl klid. Tak jsem zvedava. Zatim je to dobry, jsem doma v chladku a zda se mi, ze je to lepsi, ale to bylo vcera dopolko taky a pak se to zas rozjelo. Dam vedet, jak to dopadlo, ev. dalsi prubeh. Pry, kdybych dal silne krvacela, mam prijit po vikendu na kyretaz ![]()
Nejkrasnejsi cervencove dny prokrvacim… o bazenu si muzu nechat jen zdat, pac tohle mi tampon faaaakt nebere ![]()
prej nejkrásnější:D Já před tím zdrhám:D
Nicméně - držím palce, ať je to OK! Já měla těsně na konci šestinedělí taky MS, pak nic, pak prvního července a teď čekám, co bude dál…kruciš, pošli to ke mě:D
Jak dlouho jsi po porodu a kolik času uběhlo od té předchozí MS?
Gabinka píše:
prej nejkrásnější:D Já před tím zdrhám:DNicméně - držím palce, ať je to OK! Já měla těsně na konci šestinedělí taky MS, pak nic, pak prvního července a teď čekám, co bude dál…kruciš, pošli to ke mě:D
Jak dlouho jsi po porodu a kolik času uběhlo od té předchozí MS?
Ahoj, jsem po porodu 7 mesicu, 6 nedel ocistky, pak MS asi za 1,5 mesice a od te doby pravidelne… Dnes je to jiz lepsi asi taky diky tomu, ze se ochladilo. Vcera uz to byl fakt mazec - 33 stupnu :-/
Posilam k tobe menstruacni bacily ![]()
aha…no tak snad to byl jen výkyv z počasí…
U mě nic. Ale dr říkala, že mam nízkou sliznici, že to na MS v bližší době nevypadá…no tak uvidíme
![]()
Ahojte prosím vás mám problém s menstrací.Obvykle mívám pravidelnou na den přesně měla sem dostat v pondělí nedošla v uterý těh.test negativní v.Problém je s HA v pátek začínám brát další.Menstrace dorazila ve středu ale v dost divné podobě.Ráno normální jak mívám a přez den vymizela a večer nic a ráno zase a tak to vydrželo až do pátku.Nevíte někdo čím to může být ?