Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mě se cykly upravily cca po 6 měsících, a mým kamarádkám taky, do té doby jsem měla cyklus i 56 dní a taky jsem testovala
a nic a taky nic nebylo
. Až po těch 6 měsících bych to začala řešit, na podporu normálnío cyklu bys mohla pít kontryhel. B
Ahoj,
tak ja jsem po vysazeni prasku mela cyklus v poradku, porad je 25-28 dni.
ahoj ja jsem mela taky po vysazeni cyklus normalni cca30dni.ale mela jsem to o dost silnejsi
ja bych radsi k dr.sla.
a práškama i bez to mám porád stejně …
dr. zavolej a optej se jí a uvidíš na čem jsi …
Já v květnu vy:,–(ila prášky a první cyklus byl 46 denní
Pak jsem začala špinit po 14 dnech a ještě semtam špiním ![]()
Já po vysazení HA vůbec nic a MS nakoply až hormony - konkrétně Clostylbebyt, co mi napsal doktor. I tak jsem MS měla nejčastěji po 37
dnech a to velmi, velmi slabou. Otěhotněla jsem přirozenou cestou po necelých dvou letech. Takže jsem tě asi moc nepotěšila, ale hlavně nezoufat. Od té doby nevěřím, že HA je až tak neškodná a bezvadná.
Moc vam dekuji za odpovedi. Zkusim pit ten kontryhel. Zatim miminko nemame v planu. Ono to zacalo tak, ze se mamka dostala do prechodu a docela spatne ho snasela. Doktor ji proto predepsal antikoncepci, kterou nikdy predtim nebrala. Uzivala ji mesic a nakonec skoncila na JIP s tim, ze nemohla dychat a zjistili ji spatnou srazlivost krve. A volal mi jeji obvodak, ze si okamzit mam nechat udelat nejake testy, jinak, ze bych mohla mit mozkovou prihodu uz v mem veku (26) v kombinaci s timhle onemocnenim a antikoncepci. Tak jsem ji radeji vy:,–(ila uplne, protoze jsem prestala verit jeji skodlivosti. O miminko se chceme zacit snazit pristi rok, tak doufam, ze to nebude(co se tyce zbytku antikoncepce) problem. Jeste jednou moc dekuji za odpovedi, jste hodne ![]()
Milá Annonymni,
urcite to neber na lehkou vahu a zajdi si co nejdriv k Dr.Cim driv ti ty hormony rozhozene po HA (mimichodem vetsi svuïnstvo neznam) tim driv budes klidnejsi a taky tim driv se Ti pristi rok povede otehotnet!Po vysazeni totiz nemusi byt klidne i rok ani ovulace,proste telo je cele zmatene a neumi fungovat!
Ja to zazivam prave ted!Je mi 21let,v breznu jsem vy:,–(ila HA Pramino po 6letech uzivani!MS prisla tak,jak mela byla jeste pod vlivem hormonu,ale to,co me cekalo potom???Pres 50dni cyklus a kdybych nedostala vyvolavaci injekce,tak by neprisla vubec.Musela jsem jit na 2,protoze jedna nezabrala!Ted znovu a to uz je 5mesicu od vysazeni!Mam zpozdeni 12dni,tehotna nejsem,ale zoufala ano!Je to strasne!Zitra jdu k Dr. sam rikal,ze mi to zacne okamzite lecit,aby sjme tehu pomohli!Tohle moje telo samo nezvladne!A ja po psychicke strance uz taky ne!A to nemluvim o tom,jak mam cely cyklus bolesti v podbrisku ,obcas i krece a natekla prsa,nenei mi jedna podprsenka!
Takze hormony nejsou sranda!Muj Dr. mi rekl,ze pokud se to bude okapovat at necekam dyl jak 14dni po zpozdeni a okamzite prijdu!
Jeste ke kontryhelovymu caji!Ja jsem po nem mela akorat tak krece v brise a MS taky neprisla!Pokud si prectes na obalu,je na slabsi krvaceni a bolesti pro MS,ne na srovnani…to je veliky rozdil!A uzivani taky neni sranda…
Pokud si prejes otehotnet-mel by se pi prvni 2tydny cyklu a potom ne!Pokud na silne krvaceni pri MS atd… druhou cast cyklu (cili 3 a 4tyden cyklu!Je to bylinka,ale lek jako kazdy jiny,takze i s kontryhelem opatrme!
Ahoj! Takže taky přidám něco do mlýna. HAK jsem vy:,–(ila v říjnu, první ms po 70DC, pak už kolem 50DC. O mimi se snažíme, teda spíš nesnažíme, protože nemám ovulaci. Nakonec to dopadlo tak, že jsme skončili v CARu (GEST) a dělají nám momentálně všechny vyšetření. Dr. mi řekl, že HAK je největší svinec. Já brala HAK 10 let od 17 let a tělo mi nedospělo, tzn. prý to proto blbne. Takže my budeme rádi když mimi bude z umělka.
Janí
Jj,ja to tak taky vidim…Ja je brala od 15let a ani pred HA jsem MS nemela,takze to vidim tak,ze mi telo nikdy v zivote vlastne nefungovalo,tak jak melo!Snazime se 5mesic a bez uspechu,MS neni,ovu neni,nic neni!
Vidim to,ze i my skoncime v Caru-u nas Sanus a budu vdecna,ze budu mit umele oplodneni a miminko timto zpusobem!
Nikynko a Jani, dekuji. Je pravda, ze jsem zacala pit kontryhel a hned menstruace prisla. Ale davam si ho tak 3× tydne. Uvidim, jestli ted prijde v terminu a kdyz ne, tak se vydam k doktorovi. Drzim pesti, at jste obe brzy vporadku a povedou se mimca. Can
vy:,–(ila jsem po 12 letech HA (Femoden a Lindynette) a první menstruace bez problémů přišla po 29 dnech - vůbec jsem to nečekala, ale uvidíme další měsíce - ještě není vyhráno
taky jsem vy:,–(ila po skoro 13 letech a první dva cykly vzorně po 28 a nyní jsem už 3 dny po a stále nic - těhotná nejsem, test negativní a používáme kondom… vypadá to, že to pravé vzrůšo teprve začne a bůhví, jak se budou cykly vyvíjet dál… když tu ostatní udávají jak se jim cykly po dobrém startu rozházely na až 60 dní, vyvolávačky…
ahoj zdravím vás tady,taky bych něco ráda přispěla já antikoncepci vysadila po 3 letech v prosinci 2008 v lednu přišla menses normál a od té doby nic,jenom samé vyvolávačky a do toho jen špinění z toho strašně neštastná tenhle rok mi přišla menses jen jednou sama od sebe i na ultrazvuku byla videt ovulace a můžu říct pan doktor měl větší radost než já! ale po dva měsíce nic zprvu sem myslela že už konečně sem tehule nikomu sem nic neříkala a ni ppříteli a objednala se k doktorovi ten to ale vyvrátil a píchl mi agultin s tím že od prvního dne menses začít brát proveru menses došla ale 3 dny jen špinění po 14 dnech sem ale znovu dostala menses a trvá mi už 8 den mám z toho takovou radost protože sem to už dlouho nezažila,doufám že se vše obrátí v dobré a my se koněčně mimnka dočkáme ![]()
nevím projíždím všelijaké diskuze ale ten kdo má podobný problém na toho sem zatím nenarazila jestli někdo máte zkušenost ozvě te se prosím
Přeji všem hezké odpoledne. Ráda bych se zeptala, na vaše zkušenosti po tom, co jste vy:,–(ili HA. První měsíc se dostavily měsíčky o týden později, druhý měsíc stejně a teď už jsem to dva měsice nedostala. Dělala jsem si pro jistotu těhotenské testy a všechny byly negativní, protože používáme kondom. Tak řeším, jestli zajít k lékaři, nebo je to běžné a po nějaké době se to upravi.
Díky Can