Antiparazitika a mimčo

15
8.4.14 11:17

Antiparazitika a mimčo

Ahoj holky,
chtěla bych se poradit, jak to řešíte vy, když máte psíka žijícího s Vámi v domě a plazící se nebo chodící dítě, které je s ním stále v kontaktu. Jaké antiparazitika používáte? Kapky, obojky nebo spreje? Mám 10-ti měsíčního syna a psíka, se kterým chodíme denně ven, do přírody. Tak mě zajímá, jak můžu chránit psa, proti klíšťatům aby to synovi, který na něj stále sahá, neublížilo? Za Vaše zkušenosti bude moc vděčná!!!Obojek asi nepřipadá v úvahu, protože za ten mu malý pořád tahá, myslíte, že kapka by byla míň škodlivá, kdyby jsem jim třeba dva dny zamezila kontakt? Díky Lucka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
158
8.4.14 11:22

Třeba takový obojek foresto by klidně mít mohl. Na školení nám řikali že i kdyby dítě ten obojek snědlo tak se nic nestane. A funguje opravdu perfektně. Cena je sice vyšší ale stojí to za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.4.14 11:29

Na veterině dávají kapičky za krk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
8.4.14 12:08

@Lucka001 Používám Frontline spot on - pipetu za krk. V návodu píší toto: Nemanipulujte s ošetřenými zvířaty a zamezte dětem hrát si s nimi, dokud aplikovaný přípravek nezaschne. Doporučuje se proto neošetřovat zvířata během dne, ale brzy zvečera, a nedovolit čerstvě ošetřeným zvířatům spát s jejich vlastníky, zvláště dětmi.
Tak to doduržuju a přenosu přípravku na mimčo se nebojím. Horší je to ale potom, protože pes má klíšťat sice míň, ale často po něm lezou, nezakousnou se a lehko je tedy na nás přenese. Tak se obávám, aby nemělo klíště brzo i mimčo. Klíšťata mi přijdou fakt nechutný… Ráda bych našla přípravek, aby venku úplně klíšťata odpudil a ta se na psa vůbec nechytala. To by bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
8.4.14 12:12

@katscha advantix je dobrej na odpuzení. To na vás nepujdou ani komáři pokud bude pes poblíž a s dětma to má tušim stejně jako frontline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
8.4.14 12:16

@mishula díky. Mně se líbil i ten obojek foresto, ale obávala jsem se právě kontaktu obojku, když psa hladíme my nebo muchlá prťousek.
Ty jej máš osobně vyzkoušený?
Ta cena není tak hrozná. Když používám ten frontline, tak deklarovaná účinnost proti klíšťatům jsou jen 4 týdny při ceně cca 200,– Kč. Pak by se mi obojek i vyplatil. Musím si to ještě načíst, mrknu i na ten advantix.
Na veterině mi doporučili jako nejúčinnější ten spot on, ale s tím, že je to i driják pro psa, tak bych ráda používala něco šetrnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
8.4.14 12:37

@katscha měli jsme loni foresto pro psa i pro kočky. vůbec nesmrdí a za celé léto neměl nikdo z nich ani jedno klíště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
8.4.14 12:41

Mam ho vyzkoušený. Používam ho už třetí sezonu od tý doby co přišel k nám na trh a opravdu si nemůžu stěžovat a to jsme z vesnice takže pes lítá ve vysoké trávě, po lese a koupání v rybníku taky neni vyjímka. A opravdu to vydrží těch 8 měsíců co tam uváděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.4.14 12:59

Www.menforsan.cz
Cisto prirodne, udajne.
Zvazujem kupu.
Zatial davam Pangamin a rozmarynovy roztok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
8.4.14 18:59

@miisenka Něco podobného používá na psy mamka http://www.obojky.cz/…/fauna-spot/. Je to na bázi éterických olejů. Ta citrónová vůně je prý hodně výrazná. Nicméně účinek srovnatelný s frontlinem spot on, který používala před tím. Občas rpostě klíšťata stejně mají. Ale je to ke psům šetrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
8.4.14 20:40

Ahoj, mam petimesnicho syna a yorksirku. Nornalne jsem davala kapky nebo spreje ale ty nefungovaly na 100% a navic po kapce mela umatlanych pul zad jeste 2 dny po aplikaci. Vali se vsudemozne po byte a nejradeji na penovych puzzlikach, kde si hraje malej. Takze za me kapka ne. Koupila jsem Foresto a zatim bezva, nic nesmrdi, neni to opatlany zadnym praskem jako u jinych a vydrzi 8 mesicu na klistata. Za tu cenu super, hlavne pred mesicem nam dotahla do postele kliste a ted nic.

To prirodni s citronovou travou jsme taky driv meli, ale i kdyz jsem toho kapla malo tak smrdela jak parfumerka na kilometr daleko a navic ji to tak vadilo, ze se venku vyvalela v prvnim hnusu na kterej narazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.4.14 12:46

Děkuju za rady, doposud jsme používali vždycky Frontline spot on – pipetu za krk ale museli jsme izolovat malého od hafana a naopak, než to uplně vyschlo. A to je u nás celkem problém, jsou spolu moc rádi a navzájem se vyhledávají. Tak vyzkoušíme teda obojek Foresto, díky moc :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
16.4.14 12:51

@Lucka001 také používám foresto, u nás funguje na 99% což mi stačí, dítko teprve čekáme a u obojku chci zůstat nadále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí