Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj predem se omlouvam, ze jsem tuto vec zaradila do skupiny miminko, ale nejak se mi to jinam nehodilo. A ted k veci. Je mi 20 let a obcas mam takove stavy, ze bych chtela dite a vubec by mi nevadilo, kdyby to nahodou prislo. S pritelem uz jsme spolu 4 roky, bydlime spolu a ja si prijdu, ze uz ten teenagersky zivot nechci. Hrozne jsem „zdomacnela“ a tak mam nekdy pocit, ze uz bych chtela rodinu. Na druhou stranu ale vim, ze to neni mozne, financne bychom to asi moc nedali, ja sice za par mesicu koncim skolu, ale jeste nemam praci atd atd..Tak nevite co s tim a cim to je ze se mi takhle plasi hormony?
mate/meli jste to nekdy podobne? Moc dekuju za kazdy prispevek!
@emily13 Lepší takhle brzy a všechno si připravit, než aby tě to chytlo bez partnera na prahu čtyřicítky.
Já už se s tímhle potýkám skoro dva roky, je mi 22. A taky si počkám, pokud se to „nestane samo“ dřív, taky právě kvůli financím a celkově zajištění bydlení a všeho kolem.
Vy už spolu bydlíte, tak tam to chápu ještě víc, prostě už ti doma začíná někdo další chybět. Co zatím pořídit zvíře?
A jak se na to tváří přítel? Plánuje s tebou rodinu, mluvíte o tom? Nebo o dětech zatím nechce ani slyšet?
Ahojky
ja take chtela a povedlo se je mk 21 dceri sest mesicu a mam manzela kteremu je 37 let
takze nejsi sama. A pokud se citis i z financni stranky pripravena nevidela bych problem
Měla jsem to podobné. A jsem ráda, že to nevyšlo, špatný výběr partnera a já to neviděla více, než 4 roky ![]()
A za ty dva roky „navíc“ (dítě ve 22) jsem teď zpětně ráda, užili jsme si hodně srandy a zážitků. Zpětně spíš trochu lituji, kolik věcí jsem odmítala kvůli tomu, že se mi třeba jen nechtělo jet přes půl Prahy ![]()
@Litta to jsem rada, ze nejsem sama
zvire mit budeme, psa, ale to neni ono:-D jinak pritel rika, ze kdyby se to stalo, tak bude rad, ale ted jeste prej nechce, az za 10let. Ja to 10 let asi nrvydrzim:-D to mas asi pravdu, ze mi doma nekdo chybi, hlavne kdyz je pritel pul dne v praci a ja jsem doma sama, kamaradu moc nemam a fakt me nebavi chodit parit, jsem radsi zalezla:-D ja se i hrozne tesim na tehotenstvi, kdyz se nudim, ctu si tu ruzne diskuze a tesim se na to, az me takove veci budou „trapit“. Hlavne jsem si vsimla, ze je spousta holek v mem veku ted tehotna. Znas dokument ctyri v tom od ct2? Na ten jsme koukali oba a ja chci ditko jeste vic:-D
@Fjodorka píše:
Měla jsem to podobné. A jsem ráda, že to nevyšlo, špatný výběr partnera a já to neviděla více, než 4 roky
A za ty dva roky „navíc“ (dítě ve 22) jsem teď zpětně ráda, užili jsme si hodně srandy a zážitků. Zpětně spíš trochu lituji, kolik věcí jsem odmítala kvůli tomu, že se mi třeba jen nechtělo jet přes půl Prahy
Tak to by se mi asi taky nechtelo jet pres pul Prahy
to te zas chapu
kolik je prckovi?
@emily13 píše:
@Litta to jsem rada, ze nejsem samazvire mit budeme, psa, ale to neni ono:-D jinaporitel rika, ze kdyby se to stalo, tak bude rad, ale ted jeste prej nechce, az za 10let. Ja to 10 let asi nrvydrzim:-D to mas asi pravdu, ze mi doma nekdo chybi, hlavne kdyz je pritel pul dne v praci a ja jsem doma sama, kamaradu moc nemam a fakt me nebavi chodit parit, jsem radsi zalezla:-D ja se i hrozne tesim na tehotenstvi, kdyz se nudim, ctu si tu ruzne diskuze a tesim se na to, az me takove veci budou „trapit“. Hlavne jsem si vsimla, ze je spousta holek v mem veku ted tehotna. Znas dokument ctyri v tom od ct2? Na ten jsme koukali oba a ja chci ditko jeste vic:-D
Ja jsem videla video na youtube jak vznika zivot a to me dostalo. Brecela jsem u toho snad kazdy den
na zacatku spermijky a jak se viviji plod a kdy poprve kopne maminku a tak je to moc krasny ![]()
Mě to chytlo dřív. Poddala jsem se tomu. Ve 21 letech jsem porodila první dceru, ve 23 druhou a ve 24 jsem dokončila vejšku
S manželem jsme spolu už 9 let, první se nám narodila po 4 letech, zítra má narozeniny. Nedovedu si představit, že bych se rozhodla jinak.
Mně bude 29 a mám přesně opačný problém. Já mám pocit, že s dítětem končí život.
Já na tom byla stejně. Miminko bych bývala chtěla už snad v 18. Ale zároveň mi docházelo, že by otěhotnění bylo unáhlené. Přítel mě také naštěstí držel při zemi. Taky jsem studovala, přitom pracovala. Nakonec jsem přítele ‚přemluvila‘ k miminku v mých 24. A jsem šťastná, že jsme počkali. ![]()
@Sphynx Lady píše:
Mně bude 29 a mám přesně opačný problém. Já mám pocit, že s dítětem končí život.
A takovýhle pocit má bohužel moje švagrová ještě ve 40.
Obávám se, že až se konečně budou chtít rozhoupat, tak zjistí, že už je pozdě ![]()
@Mysis píše:
Tak to by se mi asi taky nechtelo jet pres pul Prahyto te zas chapu
kolik je prckovi?
Tss, dneska bych jela hned
Ale to jen proto, že nemůžu
A hrozně ráda vzpomínám na střední školu. Měla jsem víc chodit na Velké hrníčkové párty ![]()
Dceři jsou čtyři měsíce ![]()
Mojí velké touze po miminku jsou dnes tři roky, její sestřičce osm měsíců..mě je 24 a nelituji ![]()
@emily13 Ja tohle mela v 16letech kdyz se tatovi narodil syn, porad jsem myslela na to, ze bych chtela s pritelem miminko:) Dneska je mi 21, s pritelem jsme 8 let a prislo to samo, zitra mam termin
ale je fakt, ze jsem od 18 pracovala, bydliem spolu 3 roky a neumim si predstavit, ze bych otehotnela jeste pri studiu
Podle me to prejde, teda aspon me to pak preslo:)
Sim tě..
nic divnyho na tom není. Teda myslím
synackovi je měsíc a půl a mě bude v květnu 21:-) po krušném začátku už mi to přijde naprosto v pořádku
bacha na ty hormony
nejdřív se mi zblaznily když jsem chtěla mimi a pak po porodu, když jsem se vlnila v rytmu poporodniho blues
zřejmě jsou moje hormony náchylné k jakékoli blbosti, ať té produktivní (viz můj malý hobbitek) tak i destruktivní ( viz ty depky)
pokud se citis jdi do toho.. Nejdřív budeš chtít, pak to budeš oddalovat, pak to chvilku chtít nebudeš, pac to pro tebe nebude pohodlné a až nakonec budeš chtít, tak to třeba nepůjde.. Času máš dost..jen nepreber
,