Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím zkušené uživatelky pesaru o radu… Jak si mám nasadit pesar vím, ale mám pocit, že ho nedám na úplně čípek…jako bych měla krátké prsty, jestli mi rozumíte… Manžel ani já při styku pesar necítíme. Tak nevím, zda ho mám správně nasazený???
Co s tím skočit na gyndu a poprosit doktra, aby okouknul, zda to fakt doléhá na čípek? Po svojí zkušenosti fakt nevím, měla jsem cervikální klobouček, podtlak byl, na čípek si dosáhnu v pohodě, takže jsem věděla, že je usazen správně, používán jeden měsíc, pak už bylo zaděláno ![]()
@Gladys píše:
Co s tím skočit na gyndu a poprosit doktra, aby okouknul, zda to fakt doléhá na čípek? Po svojí zkušenosti fakt nevím, měla jsem cervikální klobouček, podtlak byl, na čípek si dosáhnu v pohodě, takže jsem věděla, že je usazen správně, používán jeden měsíc, pak už bylo zaděláno
Pres kloboucek? Pardon, ze se do toho pletu. Jen schanim nejakou formu antikoncepce, ptz hormony nesmim mit, tak mi padl do oka kloboucek nebo pesar.
Zatim pouzivame kondomy nebo pharmatex…
@Ter85 jo, koupila jsem si femcap, nasazení jsem zvládla několikrát bez problému a zrovna v tu nejblbější dobu jsem ráno zrušila podtlak a z kloboučku cosi vyteklo, myslela jsem nejdřív, že plodný hlen, když se mi blíží ovulace, ale bylo to sperma - prachsprostě nám za něj zateklo ![]()
@Gladys
zateklo…promin, me ten vyraz moc pobavil, ale je mi jasny, ze kdyz na to clovek spoliha a zatika, tak to sranda neni…ach jo, tak nevim, jak to resit…Diky za zkusenost!
Jak správně zavést pesar?Při použití necítím,ale partner ano.A teď na další pokusy mi přijde hrozně blízko a nedivím se,že partnerovi překáží