Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, holky co někdy měly tělísko Mirenu - po jeho odstranění se prakticky za pár dní spustí MS, že když přestanou působit hormony?
Plně kojím a v úterý mi Dr. zavedl tělísko, nesedlo mi ve čtvrtek mi ho vyndal… špinila jsem jenom půl hoďky, jinak pohoda, bolesti vymizely, bez teplot.
Dneska v noci jsem začala krvácet + bolesti podbříšku. A začala jsem přemýšel či mi to jenom spustilo MS nebo je něco v nepořádku. Ale jsem stále bez teplot a cítím se fain. Už to po těhotenství neznám tak se radši ptám
![]()
S největší pravděpodobností jsou to rozdivočené hormony, i po zavedení je normální špinění/krvácení po několik měsíců. Pokud by ta bolest byla nějak výrazná, tak bych si pro jistotu zavolala pro radu na pohotovost.
Můžu se zeptat, jestli jsi dostala peníze zpět? Nebo tě ty dva dny stály 6.000,–?
Ahojky, já byla zavádět tělísko před 4 měsíci, měla jsem ho už poprvé, ale tentokrát po druhém porodu mi nesedlo. Udělala se mi po něm cysta na vaječníku, která následně praskla bolest šílená, akné, křeč. žíly, otoky, nejde mi zhubnout a hnusný výtok. atd.Mudr.mi ho ve čtvrtek vytáhla. Zatím jsem nekrvácela a bolesti nemám, ale každá jsme jiná. Já zaplatila 6500kč, MOŽNÁ mi bude vráceno 5000kč, přijede to prozkoumat nějaký pán z Havířova, co ty tělíska distribují. Ale doktorka moc šanci nedává, protože, když tělísko nesedne, má se to léčit antibiotikama atd. aspoň půl roku, jenže já kojím, tak nebudu jak pokusný králík…
@kacakaca no já si spíše připadám jak při MS, bolesti takové normální menstruační, bez teplot tak počkám a uvidíme
Nene při zavedení mi Dr. říkal, že kdyby mi nesedlo budou mi vráceny 4 tisíce, ale můj gynekolog je charakter a protože jsme ho měla jenom 2 dny tak říkal, že by měl černé svědomí a vrátil mi celou částku…
@martiska tak to je šílený, takže si stím vvázla s akném, otoky a ještě příjdeš o všechny penízky
no to je hnus, a ještě aby to někdo zkoumal… snad se Ti to rychle všechno upraví jak má být a zadaří se a vrátí ti penízky ![]()
Já mělm irenu rok a hned druhý den jsem dostala mzs. A upřímě, i když jsem jí přes dva roky neměla, tak jsem poznala že je to ona ![]()
@Denino tak já teda měla před otěhotněním jinou i bolesti jinačí
ale co už, je mi docela fajn ![]()
@wej_a Mě vyndávali Mirenu někdy v září a MS jsem dostala za 2 dny po vyndání, takže si myslím, že to bude normálka menses. ![]()
Holky trochu off top, ale když vám to takhle nesedne a třeba po týdnu ho vyndají, vrátí vám za to peníze? ![]()
@Seizdra já platila 6 tisíc… doktor mi říkal že jestli mi to do půl roku nesedne - vrátí mi 4 tisíce… ale měla jsem to jenom 2 dny tak mi říkal že by měl černé svědomí a vrátil mi celou částku
![]()
@wej_a píše:
@Sedra já platila 6 tisíc… doktor mi říkal že jestli mi to do půl roku nesedne - vrátí mi 4 tisíce… ale měla jsem to jenom 2 dny tak mi říkal že by měl černé svědomí a vrátil mi celou částku![]()
Takže to není úplně sázka do loterie. Já právě myslela, že prostě jinak máte smůlu. To už ale znovu asi nejde použít, nebo jo? Já jsem v tomhle směru panna, vůbec nevím jak to funguje, jestli se na něm něco aktivuje, nebo tím umístěním začne fungovat a tak. To je jedno, něco si o tom třeba přečtu ![]()
@Seizdra no nevím jestli penízky vracejí všichni MUDři. Nene hned to ze mě vyndal a šoupnul do koše ![]()
@wej_a píše:
@Seizdra no nevím jestli penízky vracejí všichni MUDři. Nene hned to ze mě vyndal a šoupnul do koše
Tak jen doufám, že to pak nevytáhl, umyl a šup do další dělohy
sranda samozřejmě ![]()
Ahoj ženy. Potřebuju radu.Mam po porodu už rok Multiload CU, ale stále dělá potíže, tak jsem se rozhodla že ho dám pryč. Kdy po výjmutí můžu mít zase styk? Někde jsem četla že to je jedno, někde že až po další MS a odborný článek na internetu najít nemohu ![]()
@Jarča21 styk muzes mit hned…akorat se musis chranit jinak
jinak teda s tou cenou, ja si kdysi nechala dat nehormonalni (prave kdyby nesedlo abych nevyhodila 6500 a kdyz to bylo ok tak ze si priste dam hormonalni… a ted koukam ze to rozhodne zaruka neni :-/