Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jarča21 neboooj… hele me zavedeni bolelo faaakt pekelne (zlatej porod) a vyndani zabolelo trochu zatahnuti a bylo to.. 5 vterin…takze klidek a nenervuj se (na vyndani jsem ani nedostala a asi se nedava zadna injekce na bolest - tak si o ni prinejhorsim muzes rict ![]()
@KlarkaK no prej je to rychlý, tak to asi nemá pro mě cenu si nechat něco píchat. Ale už aby to bylo za mnou:( by mi stačilo jen kdyby mi daly něco do ruky, abych to kdyžtak mohla zmáčknout abych se při tom doktorce nehnula a nezpůsobila si tim nějáký vnitřní zranění
ale stad to bude ok.Jsem z toho vyklepaná, že vim jaký bylo vkládání tak mam bobky z vyndavání.
Tak vám chci popsat včerejší kontrolu u lékařky na gynekologii. Měla jsem jít po skončení MS na kontrolu po zánětu a výjmutí tělíska Multiload Cu 375.Minulý týden na ambulanci mi paní doktorka řekla, že at' si v pondělí zajdu ke svojí dr. Jenže v pondělí má moje doktorka jen těhotný, šestinedělky a zvaný. Ale když mi to na ambulanci řekly, šla jsem. Doktorka měla do 13h, já tam byla v 13:15,protože jsem si na internetu našla, že je v ordinaci v pondělí do 14h.Tak jsem opovážlivě zat'ukala na sestru, tak vylezla a zase příjemná jako osina v zadní části těla!:-( ptala jsem se jestli tam ještě paní doktorka je, a sestra že má už po ordinačních hodinách ale že tam ještě náhodou je. A co potřebuju. Tak jí řikám, že mě k ní posílají z ambulance.Ona si vzala zprávu s nálezem a kartu a dala jí doktroce. Já si šla ještě odskočit a pak do kabinky se převlíknout. Jak jsem vešla do ordinace, doktorka mi neřekla ani dobrý den a hned mě sprdla, že má jen do jedný a ještě ke všemu v pondělí jen těhotný! Chtěla jsem jí říct že mě posíla z ambulance ale ani to mě nenechala říct. Že jsem prej měla přijít ve středu kdy má gynekologii! A že mi dneska udělá jen prohlídku. Tak jsem se ani neodvážila jí říct o problému s tělískem a zažádat jí o vyndání. Prohlídka mě, po zánětu ani stopy.Tak jsem slezla z kozy a po převlečení se k ní vrátila a sedla si a ona zapisovala nález. Odvážila jsem se jí teda vyrušit a ptala se na to tělísko, že s nim mam potíže. Ptala se jaký. Tak jsem jí řekla že mam bolesti při styku, že mě sem tam zabolí při prudším pohybu ve vaječníku, že trpim na ty záněty co to tělísko mám, že jsem nikdy před tim záněty a podobný potíže neměla. Ona vzala nějákej letáček s tím typem IUD co mám zavedený a začala mi ho popisovät. To ani nemusela, protože tam blbá nejsem a vim jak vypadá, když jsem ho měla na obrázku krabičky z lékárny, kde tělísko bylo. A v dnešní době si může člověk najít všechno na internetu, i fotky různých tělísek a jejich tvarů. Připadala jsem si teda jako debil. Ukazovala mi kde jsou vlákna, kde jsou uložená, kde je ta spirála obtočená mědí, která ničí uvoln'ováním sperma a prý ještě působí protizánětlivě, že cítit ho nemůžu, že cítit může maximálně můj partner vlásky v hrdle atd. Když jsem jí i řikala, že jsem si vzpoměla že nesnesu obyč. naušnice ani řetízek na krku, že mi místo nošení zčervená, svědí, ušní boltce otečou, zčervenají, taky svědí a místa propíchnutí pro nasazování naušnic zahnisají a vytvoří se bouličky, že mam obavy, že na to podobně reaguje moje děloha, že měd' nesnese, řekla mi, že takový potíže jsou jen z niklu.Co já můžu vědět, jestli naušnice jaký jsem dřív nosila byly zrovna z niklu? Každopádně jsem byla naštvaná. Řekla mi že jestli chci, tak mi ho vyndá a napíše prášky. Řekla jsem jí, že HA nesmím s epilepsií (má to jasně napsáno na kartě že jsem epileptička a HA nelze) Řekla jsem jí, že jsem měděné chtěla nechat zkusit vyměnit za goldlily - tvrdila mi, že i to je potažený mědí, že je to směs se zlatem a mědí, já ale na internetu našla i stříbrné a plastové, tak jsem jí řikala a co silverlily?…Tělísko jsem si v sobě nechala dál, protože jsem jí už nechtěla dál zatěžovat! Nevim ale na co jsem tam teda nechala 30kč a za co si platim zdravotní. Za to aby byly někteří doktoři nepříjemný a neochotný? Nechápavý? Krom toho jsem si vzpoměla, že lékař, který mě ošetřoval na ambulanci mi řekl upřímě při mim dotazu, zda potíže můžou být z IUD, řekl že mezi náma a narovinu ano! Každopádně po včerejšku jsem se rozhodla pro změnu lékaře! Zvažuju doktora, který přivedl na svět mého syna.Je prý výborný. Snad bude mít volno a pochopí mou situaci víc. Co slýchávám, chlapy jsou v gynekologii jemnější a lepší než ženský. A věřim tomu, sem tam mě nějákej chlap ošetřit musel, když jsem musela na ambulanci a nikdo jinej službu neměl. Sice se pokaždý stydim, ale vyšetření je rozhodně lepší než od ženský! Šetrnější.
@Jarča21 no pěkně
před mateřskou jsem dělala ve zdravotnictví a přesně takové typy Dr. „miluju“
buď se špatně vyspala, nebo už nadobro vyhořela, nebo by jí měl manžel obšťastnit ![]()
Určitě bych byla pro změnu Dr., já taky kdysi chodila k ženský a byla neskutečně hrubá, po každém vyšetření jsem špinila, bolelo to… teď chodím k chlapovi a ten je perfektní, ani jednou jsem u jeho vyšetření necítila bolest, a nepřipadám si blbě protože celé vyšetření si povídáme o blbostech a není tam hrobové ticho když máš něčí hlavu v klíně
už se ani nestydím…
@wej_a
tak taky ty doktoři co mě vyšetřovaly byly komunikativnější, hlavně se pořád ptaj, jestli chci něco vysvětlit, jestli všemu rozumim, všechno ukážou. Dokonce ten poslední mi nahřál zrcátko teplou vodou, aby to nebylo tak nepříjemný prej
mě když vyšetřoval chlap poprví, věděla jsem to už dopředu, že tam zastupuje za doktorku, která na mě byla ted' tak hrubá…pořád jsem před vyšetřenim chodila na malou než na mě přišla řada, aby byl dobrej UTZ. A i když jsem byla těsně před vyš. za tu krátkou dobu, co jsem byla už v kabince se mi zas naplnil měchýř a doktor mi pak při UTZ řekl, že z toho nic nevyčte
tak jsem se omlouvala, že se stydim
,že mě poprví vyšetřuje chlap. Pochopil to. Doktorka by asi zase nadávala
jsem zvědavá, jestli bude mít zítra alespon' jeden z těch dvou lékařu co jsem si vybrala volný místo. Jeden je táty býv. spolužák a ten druhý mi přivedl kluka na svět, jak jsem už psala.Pak je ještě jeden, ten mi zachránil život
a malýmu taky, když byl ještě ve mě. Tak mam vlastně tři, uvidíme ![]()
@Jarča21 tak snad aspoň jeden klapne
Oni si těch pipin co denně vidí prostě asi více váží
než ty doktorky ![]()
Ti chlapi jsou prostě lepší, a vypadají v tom bílém mundůru prostě líp
![]()
Ženy nevíte co znamená číslo za IUD? Když mám 375,musim si zase pořídit 375?Budu měnit měděné za stříbrné s mědí s větším antibakteriálním efektem. Zajímalo by mě co udávají ty čísla.
Holky, Jsem 3 týdny po vytažení nehormonálního tělíska a neustále špiním, druhý den po vytažení přišla MS, a od té doby pořád špiním…cytologie, histologie, bakteriologie při vytažení zcela v pořádku…je to tak normální? a odezní to samo, až se to třeba vše srovná? Děkuji
Tak jsem nakonec na vyndání ani kontrolu nešla. Ve střeu, kdy je tam jediný den doktorka a má normální gynekologii jsem to prostě dostala, tak mi máma řekla, at' si tam radči zavolám než tam pojedu, aby to nebylo zbytečný. A taky že by bylo. Sestra mi řekla, že když to mám a jsem po zánětu, je při vyndavání riziko návratu infekce.Tak mam přijít až to skončí. Takže se nervuju dál z toho že to bude bolet. Přítel tam chce jít se mnou, jako podpora, ale nevim jestli ho tam pustěj. Pochybuju. Už tak tam u mě bude stát sestra aby mohla podávat doktorce „nářadí“.Prostě at' už to mam za sebou!