Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. 2 roky jsem brala antikoncepci. První 3 měsíce Minervu, která mi absolutně nesedla a poté jsem přešla na Foxinette. Včera jsem ji po 2 letech vysadila protože nechci do sebe cpát svinstvo a chci zkusit jinou metodu. Ale o to nejde. Sedla jsem si včera k internetu a projížděla diskuze o vysazení HA. Hodně mě to sebralo, protože si každá druha žena stěžovala že se ji začaly dělat hrozné pupínky jak v obličeji tak v dekoltu i na zádech, začaly se jim mastit vlasy a dokonce i vypadávat.
Mam z toho hrůzu.
Problémy s pletí jsem mívala před HA taky i na zádech ale díky HA vše zmizelo a udělal se mi sem tam jeden pupínek na obličeji. A Vás se ptám, ty které mají zkušenosti s vysazením Foxinette jestli jste taky měly takové problémy. Asi je jedno jakou antikoncepci vysazuji ale přece jenom jsem v tolika diskuzích nenašla ani jednu zkušenost s vysazením Foxinette.
Děkuji za odpovědi ![]()
@Cibulka116 píše:
Ahoj. 2 roky jsem brala antikoncepci. První 3 měsíce Minervu, která mi absolutně nesedla a poté jsem přešla na Foxinette. Včera jsem ji po 2 letech vysadila protože nechci do sebe cpát svinstvo a chci zkusit jinou metodu. Ale o to nejde. Sedla jsem si včera k internetu a projížděla diskuze o vysazení HA. Hodně mě to sebralo, protože si každá druha žena stěžovala že se ji začaly dělat hrozné pupínky jak v obličeji tak v dekoltu i na zádech, začaly se jim mastit vlasy a dokonce i vypadávat.Mam z toho hrůzu.
Problémy s pletí jsem mívala před HA taky i na zádech ale díky HA vše zmizelo a udělal se mi sem tam jeden pupínek na obličeji. A Vás se ptám, ty které mají zkušenosti s vysazením Foxinette jestli jste taky měly takové problémy. Asi je jedno jakou antikoncepci vysazuji ale přece jenom jsem v tolika diskuzích nenašla ani jednu zkušenost s vysazením Foxinette.
Děkuji za odpovědi
Asi tě moc nepotěším, ale je to tak. Také jsem brala 11 let antikoncepci kvůli pleti a teď se mi vše vrátilo. Čekáme miminko a i když jsem se k antikoncepci vracet nechtěla - právě kvůli tomu, že do sebe nechci cpát svinstvo, tak se k ní budu muset vrátit. Mám pupínky po celém obličeji, ložiska na tvářích a pupínky mám i trochu na zádech, tam jsem je neměla ani dřív. Myslela jsem, že až se v těhotentví hormony srovnají, bude dobré, ale jsem už 10 měsíců od vysazení a nic se nelepší. Vlasy mi padaly hodně už dřív, tak nemůžu posoudit. Ale jiné problémy jsme neměla, i první MS přišla na den přesně.
Mám ještě dotaz. Co čtu na internetu ty negativní ohlasy ohledně vysazení tak to píšou samé ženy, které vysadily po 10 letech minimálně. Nevíte jestli i délka braní HA má vliv na všechny problémy po vysazení? Já je totiž brala 2 roky ani ne spíš pod 2 roky.
Ahoj, zrovna řeším to samé, co Cibulka116. Chystám se vysadit antikoncepci (konkrétně Mistru, ale tu mám jen měsíc a předtím jsem měla Foxinette a prý je to v podstatě to samé), protože přítele nemám, na nějaké to blbnutí mě už taky neužije, takže ji mám zbytečně a hlavně se léčím na úzkostnou poruchu s panickými ataky (beru antidepresiva Zoloft) a prý mohou být ty psychické problémy z hormonů. Taky z toho mám docela strach a hlavně každý říká něco jiného, někdo že je mám vysadit a pročistit tělo, někdo zas, že když beru ty AD a už zabírají, tak by mi vysazení a následné kolísání hormonů mohlo můj stav zhoršit, tak nevím.
Proto uvítám jakoukoli zkušenost, jak s Foxinette, tak s kombinací vysazení HAK a Zoloft. Moc díky..
No já četla taky že někdo kdo měl psychické problémy a tak tak že po vysazení se jim stav zlepšil. Jinak já už sem bez HA 2 týdny a zatím se mi udělaly dva pupínky jinak nic, sice se všude píše že z horšení přijde až tak za 2 měsíce ale zatím jsem spokoje. MS mi sice přišly dřív ale nevadí hlavně že přišly
jinak doporujčuji po vysazení brát něco na tu pleť radši preventivně. Já osobně beru zinek, aloe vera gel a kolostrum a do toho se mažu krémem s kolostrem. Ale co jsem četla tak zinek si proti akné pochvaluje dost žen
a k tomu vysazení, myslím že nejlepší je vysadit a ještě k tomu když nemáte partnera. Je to hrozne svinstvo pro tělo, já sice partnera mám ale radši vyzkouším jiný způsob než se cpát takovým svinstvem a ničit si zdraví ![]()
Tak já jsem bez prášku 3. den, pauza probíhá normálně, uvidíme, jak se bude tělo tvářit za týden, až bude očekávat svoje hormony..
Jinak mi hodně doporučovali přípravek Gynex, je to bylinný preparát a je dobrý snad na všechno (vlasy, pleť, bolestivá menstruace, PMS…), hodně jej užívají, když se po vysazení nedostaví menstruace, nebo pro ženy v přechodu, ale je u něj přímo uvedeno, že je vhodný pro stabilizaci organismu po vysazení antikoncepce, tak jej vyzkouším. ![]()
Děkuji za reakci, zinek si určitě pořídím taky..:)
Mějte se pěkně a ať se daří.
Taky jsem brala Foxinette asi 1,5 roku. Musela jsem přestat brát HA, protože mi zjistili Trombofilii, Laidenskou mutaci.. Jelikož mám přítele, tak jediná možnost, jak nebrat hormony a neotěhotnět, bylo zavedení nitroděložního tělíska.
Foxinette neberu už něco přes dva týdny..v poslední době mám hrozné migrény a návaly vedra a pak je mi zas hrozná zima..hlava pořád stejná, ale ty stavy zimy a vedra už nejsou tak hrozné, jak před pár dny.. ![]()
Zinek si asi taky pořídím, jelikož na akné trpím..tak snad se mi to moc nezhorší. ![]()
Mějte se krásně. ![]()
Ahoj, vím že to zní asi blbě, ale beru HA Mistra 12dní a chtěla bych ji vysadit. Od první pilulky, kterou jsem si vzala první den menstruace pořád krvácím, a to dost. Hledala jsem nějaké diskuze na internetu a prý je to normální, některé holky ale psaly že mají menstruaci klidně celý měsíc. To mě docela vylekalo, pak ještě do toho příspěvky o dalších problémech způsobených braním HA jako zvracení, bolesti břicha nebo snad i psychické poruchy a řekla jsem si dost, takový svinstvo do sebe sypat nebudu. Chtěla bych se zeptat, jestli vysazení po tak krátké době způsobí nějaké radikálnější změny, ať se na to můžu připravit. Moc díky za odpovědi ![]()
Tak to nevím, co to udělá po 12 dnech, nejspíš nic moc, možná to trochu rozhodí cyklus.. Každopádně bych být tebou určitě dobrala ten 1 měsíc a pak se na to vykašlala…
Já jsem bez HAK už přes týden a osypala jsem se, není to akné, ale nějaká blíže nespecifikovaná vyrážka, hrozně to svědí a jestli to nepřejde, tak v týdnu vyrážím k doktorce. Vypadám jako blázen..:D
Každopádně se na návrat k HAK v dohledné době nechystám..:)
LenkaStrelenka: jak jsem ji začala já brát měla jsem menstruaci měsíc
a pak už to bylo v pohodě..co se týče toho braní..ja jí taky vysadila kvuli tomu že to je svinstvo a co všechno jsem o tom četla..prostě to nechci brát. Já ji třeba brala skoro 2 roky a už ji mam vysazenou asi měsíc a žadne změny nějak necítím. Možna mam trochu mastnější pleť a menší prsa ale to je tak všechno…ja osobně si myslím že nejhorší je když to někdo vysadí tak po 10 letech a víc. Těch 12 dní nic není. Sice se doporučuje dobrat plato a pak vysadit ale ja osobně to vysadila asi po 4 tabletkách, protože jsem to už prostě nechtěla takže na dobrani celého plata jsem nějak nehleděla
. Jen mi přišla menstruace dřív jinak zatím žadny problém ![]()