2 tablety HA denně při špinění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.1.13 11:06

2 tablety HA denně při špinění

Při antikoncepci Cerazette občas špiním až krvácím, jinak mívám nepravidelně normální menstruaci. Lékařka mi doporučila brát při těchto potížích 2 tablety najednou, pak zase přejít na režim jedné tablety. Nezdálo se mi to, ale kamarádka mi říkala, že její doktor jí doporučil to samé, užívá nějakou HA s 0,02 mg ethin. Tak prý dávka 0,04 mg prý nevadí. Podotýkám, že už pár týdnů nekojím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1450
4.1.13 11:37

To jsem nikdy neslyšela že se maji brat 2 tabletky :think: Ja kdyz špinila (až krvácela) při antikoncepci tak mi ji pan doktor po 2 mesici změnil. Sedl mi dokonce až 4.druh antikoncepce. Telo má tak 2-3 mesíce aby si zvyklo (obvzlášt po porodu), pokud i dal špiniš mimo cyklus tak doporučuji změnu a né 2 tabletky.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
4.1.13 11:42

A proč si tedy nenecháš jinou antikocepci? Protože tahle je právě kvůli nízké hladině hormonů a vhodná právě pro kojící, protože obsahuje jen jeden. Tudíž vzít dvě je z mého pohledu kontraproduktivní a ztrácí to svůj význam. To bych asi šla do jiné, když už nekojíš. :nevim:
Já jí beru taky a beru jí večer a mám nařízený telefon a beru v podstatě na minutu přesně a zatím bez špinění. Možná to zpravidelnit a třeba to přestane :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2428
4.1.13 11:46

Já mám ten samý problém a Mudr.mi řekl to samé, takže pokud špiním, vezmu si dvě tablety. Já teda ještě kojím zatím, pak přejdu až na svou starou antikoncepci :D Ale tobě by už mohl napsatněco jiného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
4.1.13 11:49

@sandrea3
No z mého pohledu u tebe to samé, když špiníš, vezmeš si dvě tablety, tak o to víc hormonů v mléce :nevim: Přece tuhle antikocepci bereme právě kvůli nízké hladině hormonů ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2428
4.1.13 11:54

Jako je to logické :palec: Ono to není moc často, ty dvě tablety vezmu tak třeba jednou až dvakrát za měsíc. Už kojím jen jednou denně, pomalu odstavuji, takže Cerazette bude mít brzo utrum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
4.1.13 11:57

@sandrea3
Tak to jo, já ještě kojím plně, takže pro mě by to bylo právě proti všemu co chci :lol:
Ale hned až přestanu, tak jdu do jiné, abych musela brát ve stejný čas, no to mě nebaví
Ale prý to pomáhá a večer jí brát, no a zatím dobrý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2428
4.1.13 12:11

Já teda beru taky večer, snažím se taky dost přesně a výsledek nic moc :nevim: To je jasný, koukám že necelý tři měsíce malýmu, tak snad tě to nezačne zlobit :lol: Ještě zvažuju tělísko, to bych pak měla úplně bez práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
4.1.13 12:17
@Anonymní píše:
Při antikoncepci Cerazette občas špiním až krvácím, jinak mívám nepravidelně normální menstruaci. Lékařka mi doporučila brát při těchto potížích 2 tablety najednou, pak zase přejít na režim jedné tablety. Nezdálo se mi to, ale kamarádka mi říkala, že její doktor jí doporučil to samé, užívá nějakou HA s 0,02 mg ethin. Tak prý dávka 0,04 mg prý nevadí. Podotýkám, že už pár týdnů nekojím.

Když nekojíš, tak jí vyměn ne? Taky mi to doktor řekl, ale nepomohlo mi, to i po dvou tabletách jsem krvácela, a to dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
4.1.13 12:20

Z krátkodobého hlediska to možné je, také sem to tak dělala. Z toho dlouhodobějšího to znamená, že ti množství u mě konkrétně estrogenu neudrží cyklus. Jestliže to bude po pár tabletkách navíc v pořádku, nevadí to, jinak bych uvažovala o změně HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.1.13 12:33

Holky, tak to já beru Cerazette večer a mám na mobilu budík, takže přesně a stejně mám problémy :nevim:. O dvou tabletách doktor nic neříkal a ani bych to tak nebrala. Teď už nekojím, tak až půjdu za dva týdny na prohlídku, chci něco jinýho. Tenhle cajk už mě nebaví. Je to ale opravdu účinná antikoncepce, když kvůli krvácení nemůžu pomalu dva týdny z měsíce nic :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí