Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podvázání je nevratné - další děti jedině přes IVF.
Tělísko - jsou s hormonama, drahé, bez hormonů, levnější… poraď se s gynekologem.
To nejlevnější tělísko stojí do 1000,– je to na pět let.
pak máš možnost používat kondomy, globule, gely, kroužek-nuvaring, injekce, náplasti, podkožní tělísko, a nebo varianta žádnej sex, víc toho asi nebude
Tak tělísko Dana je nehormonální, stojí okolo 1000,– a je na 5 let, Mirena je s hormonem, taky na 5 let a stoji cca 5000,–. mezi tím cenově jsou i jiné druhy. Já teda mám obyč, už dva roky a dobrý…ale za čtvrt roku půjde ven
kvůli třeťátku- teda jestli se podaří ![]()
Ještě existuje Femcap - pesar. Nebo pak metoda plodných dnů kombinovaná s kondomem, kdyby nevadila menší spolehlivost…
@Crystal87 píše:
Holky a co ten gel? funguje nebo ne?
Spíš asi v kombinaci s kondomem, femcapem, plodnými dny…samotnému gelu bych asi nevěřila ![]()
@jancik.150 píše:
A jaký je to rozdíl, kdyz je to s hormonama a když bez?
No, hormonálním do sebe pořád láduješ hormony a tím zabraňuješ oplodnění, kdežto nehormonální brání uhnízdění vajíčka a možná i vylučuje ionty kovu, které hubí spermie.
@Crystal87 píše:
Holky a co ten gel? funguje nebo ne?
když se dodržuje návod, tak jo
já mám globule, zatím dobrý (ale i tak nějaká minimální pochybnost u mě je.. )
Tak to mi nevadí, jestli budu mít ms nebo ne..hlavně at nejsem těhotná
ale asi si teda necham dát tu danu, jak to probíhá???
Hlavně tím s hormonem si rozhazuješ tělo hormonama, takže pokud ještě plánuješ další dítě v budoucnu (Kór když plánuješ další dítě až Ti bude 35), hormonům bych se vyhýbala kvůli možným problémům s otěhotněním v budoucnu.
@Crystal87 když se to dodržuje tak jak má, tak je to celkem spolehlivý
@jancik.150 taky je třeba si uvědomit, jak často máš sex, jestli máš stálého partnera, ot toho bych se asi taky odvíjela
@archienka1 píše:
@Crystal87 když se to dodržuje tak jak má, tak je to celkem spolehlivý@jancik.150 taky je třeba si uvědomit, jak často máš sex, jestli máš stálého partnera, ot toho bych se asi taky odvíjela
Ne mám jich 10
To je asi jasný že mám jednoho..ale je pravda že s ním moc často sex nemám, proto mi prijde jako blbost dávat prachy porad za prášky..to se proste nevyplatí.. ik dyz jednu antikoncepci už mám, řvací, ale ta občas taky nepomáhá
Já chci hlavně vědět jak to probíhá když mi to tam daj, jestli to nebolí atd ![]()
Ahoj holky, je mi 19 let a mám roční holčičku..Další dítě bych chtěla ale až tak za 10-15 let a každý den brát prášky a nařizovat si budíky abych na ně nezapoměla se mi teda fakt nechce! Přemýšlela jsem o podvázání vaječníků, ale to prijde docela drastický a taky už bych nemusela mít děti..a prej to dělaj až po více dětech tak nevim.. Pak jsem slyšela o nějakých tělískách na několik let, třeba Dana nebo co to je a to bych teda brala, ale zase kde na to mám vzít takhle najednou třeba 3000,– když jsem na mateřský.. Poradíte mi holky?