Druhy antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jancik.150
9.1.13 15:09

Druhy antikoncepce

Ahoj holky, je mi 19 let a mám roční holčičku..Další dítě bych chtěla ale až tak za 10-15 let a každý den brát prášky a nařizovat si budíky abych na ně nezapoměla se mi teda fakt nechce! Přemýšlela jsem o podvázání vaječníků, ale to prijde docela drastický a taky už bych nemusela mít děti..a prej to dělaj až po více dětech tak nevim.. Pak jsem slyšela o nějakých tělískách na několik let, třeba Dana nebo co to je a to bych teda brala, ale zase kde na to mám vzít takhle najednou třeba 3000,– když jsem na mateřský.. Poradíte mi holky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
9.1.13 15:12

Podvázání je nevratné - další děti jedině přes IVF.
Tělísko - jsou s hormonama, drahé, bez hormonů, levnější… poraď se s gynekologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
9.1.13 15:12

To nejlevnější tělísko stojí do 1000,– je to na pět let.
pak máš možnost používat kondomy, globule, gely, kroužek-nuvaring, injekce, náplasti, podkožní tělísko, a nebo varianta žádnej sex, víc toho asi nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
9.1.13 15:13

Tak tělísko Dana je nehormonální, stojí okolo 1000,– a je na 5 let, Mirena je s hormonem, taky na 5 let a stoji cca 5000,–. mezi tím cenově jsou i jiné druhy. Já teda mám obyč, už dva roky a dobrý…ale za čtvrt roku půjde ven :lol: kvůli třeťátku- teda jestli se podaří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
9.1.13 15:14

Ještě existuje Femcap - pesar. Nebo pak metoda plodných dnů kombinovaná s kondomem, kdyby nevadila menší spolehlivost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
9.1.13 15:15

Holky a co ten gel? funguje nebo ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancik.150
9.1.13 15:15

A jaký je to rozdíl, kdyz je to s hormonama a když bez? :D

• Citovat
  • Upravit
2659
9.1.13 15:16
@Crystal87 píše:

Spíš asi v kombinaci s kondomem, femcapem, plodnými dny…samotnému gelu bych asi nevěřila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
9.1.13 15:17
@jancik.150 píše:
A jaký je to rozdíl, kdyz je to s hormonama a když bez? :D

No, hormonálním do sebe pořád láduješ hormony a tím zabraňuješ oplodnění, kdežto nehormonální brání uhnízdění vajíčka a možná i vylučuje ionty kovu, které hubí spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
@Crystal87 píše:

když se dodržuje návod, tak jo :mrgreen: já mám globule, zatím dobrý (ale i tak nějaká minimální pochybnost u mě je.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038

S hormonem je spolehlivější a neměla by být ms? asi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancik.150
9.1.13 15:19

Tak to mi nevadí, jestli budu mít ms nebo ne..hlavně at nejsem těhotná :) ale asi si teda necham dát tu danu, jak to probíhá???

• Citovat
  • Upravit
2659
9.1.13 15:20

Hlavně tím s hormonem si rozhazuješ tělo hormonama, takže pokud ještě plánuješ další dítě v budoucnu (Kór když plánuješ další dítě až Ti bude 35), hormonům bych se vyhýbala kvůli možným problémům s otěhotněním v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
9.1.13 15:22

@Crystal87 když se to dodržuje tak jak má, tak je to celkem spolehlivý

@jancik.150 taky je třeba si uvědomit, jak často máš sex, jestli máš stálého partnera, ot toho bych se asi taky odvíjela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancik.150
9.1.13 15:29
@archienka1 píše:
@Crystal87 když se to dodržuje tak jak má, tak je to celkem spolehlivý@jancik.150 taky je třeba si uvědomit, jak často máš sex, jestli máš stálého partnera, ot toho bych se asi taky odvíjela

Ne mám jich 10 :D To je asi jasný že mám jednoho..ale je pravda že s ním moc často sex nemám, proto mi prijde jako blbost dávat prachy porad za prášky..to se proste nevyplatí.. ik dyz jednu antikoncepci už mám, řvací, ale ta občas taky nepomáhá :D Já chci hlavně vědět jak to probíhá když mi to tam daj, jestli to nebolí atd :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1