Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, nevíte někdo, jestli je možné mít aplikaci VZP na proplácení příspěvků jen pro dítě? Přehlásila jsem dceru k VZP kvůli příspěvku na bezlepkovou dietu, zbytek rodiny zůstává jinde. A teď jsem narazila, že jí nemůžu vytvořit účet v aplikaci, protože je moc mladá. Já v aplikaci účet mít nemůžu, protože nejsem u VZP. Trochu hlava 22 ![]()
Má to jiné řešení, než že budu s potvrzeními chodit na pobočku?
@Lajdus píše:
https://www.vzp.cz/…-do-moje-vzp
Neboli to nejde a zakladatelka musi dochazet s potvrzenimi na pobocku ![]()
@Janča6 Jsem si to myslela… Ale co bych pro ty prachy neudělala ![]()
@Mina Titivu píše:
@Janča6 Jsem si to myslela… Ale co bych pro ty prachy neudělala
No jasny
Tak driv aplikace nebyla a taky jsme museli na pobocku ![]()
A asi bych zkusila zavolat nebo napsat na VZP, možná by online přístup šel udělat na pobočce, to z toho popisu není jednoznačné.
Jde to posílat emailem, společně s formulářem „Žádost o příspěvek“ a k tomu potřebné dokumenty.
@Titty píše:
@Mina Titivu ještě to jde poslat datovkou nebo poštou.
Datovku nemám a poštou si nepomůžu, když máme pobočku ve městě (sice na druhé straně, ale je tu). Zkusím se tam zeptat, jestli existuje něco jako online účet.
@Janča6 jakto, že to nejde? Tam je popsaný postup, jak se to té aplikace zaregistrovat. Paní si to založí jako zastupující osoba, pak vloží dítě a na to pak žádá příspěvek. Já mám též VZP, mám v aplikaci sebe i dceru a normálně to tak praktikuji.
@Lajdus Jenže já právě nemám VZP. Dcera je první u VZP v rodině.
@Mina Titivu ano, to chápu. Ale vy se tam zaregistrujete jako zastupující osoba. Mělo by to jít, aniž byste byla u VZP pojištěna. Protože je nezletilá, musí v té aplikaci být min. jedna osoba dospělá (i když u VZP pojištěná nejste). Zkoušela jste to takhle? V tom odkaze je ten postup popsaný.
@Lajdus Jenze tam je uvedeno “zastupujici pojistenec”. A zakladatelka neni pojistenec VZP.
Jinak vždy ochotně reagovali na dotazy na jejich informačním emailu, zpravidla do dvou pracovních dnů.