Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky!
Nevíte jak to je,když jsem ted mimopražská a rodit budu
" U APOLINÁŘE" ???
Kamarádka mi říkala,že mimopražské ubytují cca týden před porodem,
aby je měli pod dohledem.
Máte s tím některá zkušenost???
Děkuju ![]()
Já ti teda nevím,nechci ti kazit radost
Já rodila 2.syna U Apolináře a bydlela jsem v Kladně.A nikoho to nezajímalo,že tam musím dojet,když to na mě přijde..
To asi je nejaka mylka,ne?
Dle myho „ubytujou“ jen ze zdrav.duvodu,ale
jinak jim je sumak,odkud jedes.
Na to nemaji kapacity,aby ze sebe delali
hotel. Uz takhle jsou prazsky porodnice precpany,
proto zavedli registrace!
ahojky..já měla také rodit u Apolináře,páč tam i běžně docházim na prohlídky..bydlím teď rok a půl ve Slaném a rozhodně mě tam nikdo neříkal,že bych měla dojet o týden dříve..
když to na mě přišlo,tak jsem to ani do Práglu nestihla,přijela sanita a rodila jsem ve Slaném,páč bych podle slov saniťáka porodila na dálnici,kdybych si stála za svým,že chci k Apolináři
takže je to kec ![]()
Příspěvek upraven 08.04.12 v 14:28
Já bych řekla, že kolikrát tam mají problém ubytovat maminky, které porodili, natož aby tam ty „mimopražské“ dávali o týden dřív
![]()
A kdybys pak třeba 10 dní přenášela, tak bys tam chtěla být ubytovaná, ty skoro 3 týdny? A kdo by to měl podle tebe hradit? Je to prostě blbost, nereálné. Je potřeba si vybrat takovou porodnici, kam máš šanci rozumně dojet, až začneš rodit.
Příspěvek upraven 08.04.12 v 14:33
Tak o tom dost pochybuju.Ty jsi z Benesova,ne?To je do Prahy kousek.
Jak jsem tam byla já,tak se snažili pouštět co nejdřív!Po 3 dnech,když byla maminka v pohodě,dítě v pohodě,tak nás pouštěli hromadně domů
Žen neustále přibývalo a museli je dávat i na gynekologii,protože na šestinedělí bylo málo místa.
Presne vubec nemaji misto, mamci po porodu kolikrat lezi, kde se da ( zejmena kdyz je nejaka jina prazska porodnice v tu dobu uzavrena). Ja stravila po porodu na sale asi 4 hodiny nez bylo misto a jak sme postupne odchazeli z pokoje, tak sme postel opusteli uz rano a na chodbe cekali skoro do obeda na propusteni. Na nadstandard sem se nedostala, taky byli plne
@melerovka píše:
Tak o tom dost pochybuju.Ty jsi z Benesova,ne?To je do Prahy kousek.
JJ já jsem ted z Benešova.Právě jsem se kvůli tomu rozhodovala kde budu rodit a probírala to s doktorem.
Ten mi radil,kvůli mé epilepsii,že bude lepší Prahy a
prý kdyby nastaly komplikace,tak by mě stejně prý převezli do Prahy.
Tak vyhrál teda Apolinář,kde byl super personál,když jsem před rokem měla samovolný potrat ![]()
Tak uvidím…asi to teda bude omyl jak tady píšete.
Přinejhorším budu asi u mamky v Praze ![]()
@baculinka píše:
JJ já jsem ted z Benešova.Právě jsem se kvůli tomu rozhodovala kde budu rodit a probírala to s doktorem.
Ten mi radil,kvůli mé epilepsii,že bude lepší Prahy a
prý kdyby nastaly komplikace,tak by mě stejně prý převezli do Prahy.
Tak vyhrál teda Apolinář,kde byl super personál,když jsem před rokem měla samovolný potrat
Tak uvidím…asi to teda bude omyl jak tady píšete.
Přinejhorším budu asi u mamky v Praze
No,tak to mozna jo,kdyz jsi nemocma.Ale stejne si myslim,ze te tam neulozi.Ale z Benesova do Prahy to neni daleko,ne?To v klidu dojedete.On porod docela trva.Myslim,ze u mamky ani bydlet nemusis.Kamaradka dojela 100 km z Prahy do Hradce Kralove a v pohode.
@melerovka Opravdu? Já fakt nemám představu jak dlouho trvá porod.
Ale autem jsem v Praze cca do 45 min.
baculinko, první porod mi trval 12 hodin od prvních kontrakcí. takže budeš mít čas do prahy dojet. jen bych se pak bála kolon po Praze … hele uvidíš až budeš na konci těhotenství, jak se bude všechno vyvíjet a co ti doporučí v poradně.
@baculinka píše:
@melerovka Opravdu? Já fakt nemám představu jak dlouho trvá porod.
Ale autem jsem v Praze cca do 45 min.
Chytry knihy pisou,ze porod u prvorodicky trva 8-12hodin.Pocita se to od nastupu pravidelnych kontrakci asi po 5ti minutach.Ale je to jen statistika.
Kamoska jela v noci,takze za hodinu po dalnici byli v HK.Myslim,ze to zvladnete a taky uvidis,jaky budes mit vnitrni nalez pred porodem.Kdyz bude velky,tak mas maminku v zaloze.Urcite to zvladnete i bez uluzeni v nemocnici.
Děkuju holky! To bych mohla stihnout…snad poznám ty kontrakce ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.