Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky.Je mi 33 let,čekám druhé dítě po úspěšném IVF.První porod byl před 11 lety a už tenkrát jsem si řekla, že takhle příště ne!Proto se chystám rodit ve Vrchlabí.
Je tu na tom někdo stejně? Ráda pokecám. ![]()
Ve Vrchlabí jsem nerodila a ani bych nešla. Mám dvě známé, co tam rodily. Obě čekávaly krásný hladký zážitek. Pravda, že co nechceš, to ti asi opravdu neudělají.Obě skončily potrhané až do kamsi a s několikaměsíční rekonvalescencí. Jedna z nich před měsícem rodila podruhé, do Vrchlabí už nešla.
Ahoj, ja teda v Vrchlabi rodit nebudu, ziju v Nemecku, ale jestli chces pokecat o prirozenem porodu, tak rada pokecam, tohle tema me taky zajima ![]()
Vrchlabí jsem zvažovala, ale nakonec vyhrál Jablonec nad Nisou - po prvním porodu, už jsem věděla co nechci a chci, myslím, že přirozený porod se dá domluvit v jakékoliv porodnici. Nebo co považujete za přirozený porod?
@Miriska píše:
Ve Vrchlabí jsem nerodila a ani bych nešla. Mám dvě známé, co tam rodily. Obě čekávaly krásný hladký zážitek. Pravda, že co nechceš, to ti asi opravdu neudělají.Obě skončily potrhané až do kamsi a s několikaměsíční rekonvalescencí. Jedna z nich před měsícem rodila podruhé, do Vrchlabí už nešla.
Ahoj, ono se to liší názor od názoru.Já mám kamarádku co tam rodila před rokem a byla naprosto spokojená.Zážitek před 11 lety z Pardubické porodnice už nechci opakovat.Nejdřív mě nechali 4 hodiny na chodbě.Pak když usoudili,že už opravdu rodím tak mě dovedli na sál kde mě nechali samotnou,jen sestra na mě občas křikla ať ješte netlačím,že pan doktor ještě nejde.Hnus. Tohle bych už opravdu opakovat nechtěla. ![]()
@Neoenc píše:
Vrchlabí jsem zvažovala, ale nakonec vyhrál Jablonec nad Nisou - po prvním porodu, už jsem věděla co nechci a chci, myslím, že přirozený porod se dá domluvit v jakékoliv porodnici. Nebo co považujete za přirozený porod?
Já za přirozený porod považuji porod bez medikamentů.Při prvním porodu mě píchli injekci po které jsem viděla rozmazaně.Pak bych si chtěla vybrat polohu v které mi bude příjemné rodit a ne být položena na porodní lehátko.Taky prostředí je podle mne důležité.Poslední porod na sterilním zeleným sále nic moc.
Jablonec si hodne chvali, ja z tamte oblasti pochazim a ted jsem tam byla na ambulanci, kdyz jsem byla na navsteve, pani doktorka byla opravdu milionova. Hrozne prijemna.
Jak je to ted s Vrchlabim nevim, slysela jsem ruzne veci, ze uz to tam neni jako driv. Dcera jedne zname tam porodila obe deti - obe do vody. Podrobnosti ale nevim.
Ja myslim, ze je treba porodnici dobre vybirat, aby se pri porodu nic zbytecne nezaseklo, tak je dulezitej pristup personalu, nekdy jsou tak protivni, ze ani kdyz ma tisic porodnich planu, tak ho dobije ignorance.
Hanny: jake porodnice mas jeste pobliz?
Ja za prirozeny porod povazuju samozrejmne porod bez jakychkoliv zasahu, ovzlastne pokud nejsou nutne, zadne popohaneni, oxytocin a pod. Porod v jine poloze nez lezmo, volny pohyb behem porodu a hlavne pratelska, bezpecna atmosfera mily pristup. Zadne otravovani s administrativou a tak podobne.
a treba takovemu porodnimu zraneni se da snadno predejit, nic neni stoprocentni, ale casto se to vyplati.
Chápu, že máš zapaný špatný zážitek. Myslím a doufám, že už na hodně místech je situace aspon o trošku lepší a jiná, než před 11 lety. Za sebe hodně si chválí Jabloneckou porodnici a osobně jsem rodila v Ml. Boleslavi a byla jsem moc spokojená. Ale měla jsem krásný pohodový porod bez komplikací, takže se mi to „kecá“. Ještě hodně jezdí do Jičína. Do vody se tedy rodit nedá asi ani v jedné z uvedených porodnic, ale třeba osobně na Boleslavskou nemůžu nic říct. Jenže vždycky záleží na lidech, já měla štěstí…což by se ale nemělo stávat, říkat větu, že měla maminka štěstí, milý, pohodový personál by měl být samozřejmostí, že.
@Miriska píše:
Chápu, že máš zapaný špatný zážitek. Myslím a doufám, že už na hodně místech je situace aspon o trošku lepší a jiná, než před 11 lety. Za sebe hodně si chválí Jabloneckou porodnici a osobně jsem rodila v Ml. Boleslavi a byla jsem moc spokojená. Ale měla jsem krásný pohodový porod bez komplikací, takže se mi to „kecá“. Ještě hodně jezdí do Jičína. Do vody se tedy rodit nedá asi ani v jedné z uvedených porodnic, ale třeba osobně na Boleslavskou nemůžu nic říct. Jenže vždycky záleží na lidech, já měla štěstí…což by se ale nemělo stávat, říkat větu, že měla maminka štěstí, milý, pohodový personál by měl být samozřejmostí, že.
ve vrchlabi to urcite slo, nevim jak ted a v Jablonci je vana take, nevim jak na porod…
Hodne si take chvali Neratovice a Horovice, ty jsou ale trochu z ruky.
Já bych ve Vrchlabí strašně chtěla, ale: 1) ještě nejsem těhotná, 2) přítel je proti, 3)máme to daleko… Ale dulu si vydupu určo
![]()
Suik- myslím, že na tom jak by měl vypadat přirozený porod máme stejný názor.
Já jsem z Pardubic.Takže blízko nebo teda v dosahu 100 km mám celkem dost porodnic.Vrchlabí zatím vybírám podla toho, co jsem o něm slyšela. Mám v plánu se tam jet podívat někdy koncem měsíce.Taky tam bydlí teta, takže případné ubytování bych nemusela řešit.
@Seizdra píše:
Já bych ve Vrchlabí strašně chtěla, ale: 1) ještě nejsem těhotná, 2) přítel je proti, 3)máme to daleko… Ale dulu si vydupu určo![]()
Tak to držím palce. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.