Chystám se rodit ve Vrchlabí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
7.4.12 13:17
@Neoenc píše:
Vrchlabí jsem zvažovala, ale nakonec vyhrál Jablonec nad Nisou - po prvním porodu, už jsem věděla co nechci a chci, myslím, že přirozený porod se dá domluvit v jakékoliv porodnici. Nebo co považujete za přirozený porod?

S tímhle jsem šla k prvnímu porodu do FTN. Vždyť vím, co chci, umím si o to říct a když je vše v pořádku, tak mi to nikdo nemůže upřít… No trochu jsem se přepočítala, s doktorkou, která zkrátka bude moje slušné žádosti ignorovat, jsem zkrátka neměla šanci.
(jinak přirozený porod je vaginální porod bez zásahů, medikace a omezení po celou dobu porodu i po porodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.4.12 13:20

Jinak jsem asi trochu byla za exota, cvičila jsem totiž doma s balonkem epino a pak to říkala PA, že jsem cvičila a že kdyby to šlo, tak bez nástřihu. Přetlumočila to doktorce a ta mi pak právě masírovala hráz, protože teoreticky jsem to měla dát bez nástřihu a povedlo se. Takže se nebát ozvat v jakékoliv porodnici, tady teda vyšly vstříc. Nebyl to ale zákaz nástřihu, řekla jsem, že kdyt by se něco dělo, at střihnou. JInak malá prý šla ven jak superman - ještě ručku pod bradičkou, naštěstí neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 14:00

@Marcela-3dárečci to auto na obrazku jste takhle doufam nezapichli cestou do porodnice :lol:

@Miriska ja to taky furt nemela k porodu, bolesti a na monitoru nic, nastesti se to rozjelo samo, me dali asi po 17/18 hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 14:04

@Miriska taky jsem cvicila a masirovala doma. Me se to taky vyplatilo, jeste jsem byla nalozena ve vane a rodila jsem ve drepu a PA tu hlavicku malinko pribrzdovala, byla jsem trosilinku odrena.

u tebe se to teda sakra vyplatilo, supermani jsou docela nebezpecni…

jinak si ale taky myslim, ze je to o stesti, narazit na nejakou herdekbabu, nebo nevrlyho doktora, nezmuzes nic. Ja treba ani nejsem moc typ, co by se nejak branil, nejstatecnejsi jsem za dverma zvenku, jinak sklapnu usi a jsem poslusna jak beranek a pak na nadavam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
7.4.12 15:43
@Hanny78 píše:
Suik- myslím, že na tom jak by měl vypadat přirozený porod máme stejný názor.
Já jsem z Pardubic.Takže blízko nebo teda v dosahu 100 km mám celkem dost porodnic.Vrchlabí zatím vybírám podla toho, co jsem o něm slyšela. Mám v plánu se tam jet podívat někdy koncem měsíce.Taky tam bydlí teta, takže případné ubytování bych nemusela řešit.

Kdyz mas ve Vrchlabi tetu a rodit tam chces,tak bych to udelala.Myslim,ze i z Pardubic by jste tam dojeli,ale ubytovani u tety je lepsi,samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
7.4.12 16:11
@crazzi píše:
Taky se chystám do Vrchlabí :mavam:
Jsme z liberce, máme to přes hodinu cesty.
Byli jsme tam zatím dvakrát, jednou se jen podívat a pak na prohlídku a konzultaci. Chlap nejdřív brblal, ale přesně jak psala byron, ať si brblá, on nerodí. Po první návštěvě přestal, hrozně se mu tam líbilo.
I s tou hodinkou cesty zvažujem, jestli penzion jo nebo ne. Ani ne že by se to nestihlo, ale že ta cesta s kontrakcema asi nebude žádná lahůdka.
Jestli tam máš tetu, tak tiše závidím a nikdo by mě od toho neodradil :palec:

Děkuji za podporu.Kdy se chystáš rodit? Já mám termín 2.8,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
7.4.12 16:14
@melerovka píše:
Kdyz mas ve Vrchlabi tetu a rodit tam chces,tak bych to udelala.Myslim,ze i z Pardubic by jste tam dojeli,ale ubytovani u tety je lepsi,samozrejme.

Já to ubytování právě ještě zvažuju.Myslím,že to nechám podle toho jak moc neohrabaně se budu cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
7.4.12 16:39
@Hanny78 píše:
Já to ubytování právě ještě zvažuju.Myslím,že to nechám podle toho jak moc neohrabaně se budu cítit.

No,taky uvidis jakej budes mit vnitri nalez pred porodem.Kdyz vetsi asi bych se u te tety ubytovala.Taky zalezi,jak s tetou vychazis,ze jo.Ale kdyz budes u tety,tak manzel bude urcite klidnejsi,az za tebou pojede k porodu,beru to podle toho myho,ten byl nejklidnejsi,kdyz me v porodnici predal,do te doby byl pekne nervozni,pak uz ne a to mame tak maks. 20 min.Ja teda rodila v Hk,tak zadna velka cesta.Jo,jeste bych se koukla,ktere porodnice jsou cestou,kdyby nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
7.4.12 17:42
@Hanny78 píše:
Děkuji za podporu.Kdy se chystáš rodit? Já mám termín 2.8,

Termín mám přesně za 14 dní, 21.4., tak to Ti pak můžu i poreferovat jak to nakonec proběhlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.12 18:01
@Hanny78 píše:
A kde jsi rodila?

V Domažlicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.12 18:05
@suik píše:
@Marcela-3dárečci to auto na obrazku jste takhle doufam nezapichli cestou do porodnice :lol:@Miriska ja to taky furt nemela k porodu, bolesti a na monitoru nic, nastesti se to rozjelo samo, me dali asi po 17/18 hodinach.

Nééé, do porodnice jsem jela manželovo autem, takhle jsem si auto zapíchla před dvěma lety cestou do práce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
7.4.12 19:14
@suik píše:
ve vrchlabi to urcite slo, nevim jak ted a v Jablonci je vana take, nevim jak na porod…

vana tam mají na jednom porodním boxu, ale nedá se v ní rodit, je jen na uvolnění před porodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
7.4.12 19:14
@crazzi píše:
Termín mám přesně za 14 dní, 21.4., tak to Ti pak můžu i poreferovat jak to nakonec proběhlo :)

Určitě,budu se těšit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
7.4.12 19:17
@suik píše:
Jablonec si hodne chvali, ja z tamte oblasti pochazim a ted jsem tam byla na ambulanci, kdyz jsem byla na navsteve, pani doktorka byla opravdu milionova. Hrozne prijemna.

Jak je to ted s Vrchlabim nevim, slysela jsem ruzne veci, ze uz to tam neni jako driv. Dcera jedne zname tam porodila obe deti - obe do vody. Podrobnosti ale nevim.

Ja myslim, ze je treba porodnici dobre vybirat, aby se pri porodu nic zbytecne nezaseklo, tak je dulezitej pristup personalu, nekdy jsou tak protivni, ze ani kdyz ma tisic porodnich planu, tak ho dobije ignorance.

Hanny: jake porodnice mas jeste pobliz?

Ja za prirozeny porod povazuju samozrejmne porod bez jakychkoliv zasahu, ovzlastne pokud nejsou nutne, zadne popohaneni, oxytocin a pod. Porod v jine poloze nez lezmo, volny pohyb behem porodu a hlavne pratelska, bezpecna atmosfera mily pristup. Zadne otravovani s administrativou a tak podobne.

a treba takovemu porodnimu zraneni se da snadno predejit, nic neni stoprocentni, ale casto se to vyplati.

v Jbc mě umožnili přirozený porod, všichni jsou tam naprosto úžasní…Jedinou nevýhodou je, že mají pořád plno, takže Vrchlabí jsem zvažovala, kvůli soukromí na pokoji po porodu - naštěstí mi vyšel v Jb nadstandard, takže jsem byla moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.4.12 22:00

Další plus u porodu asi je, když je porodník žena. Přeci jen si prostě myslím, že žena „doktor“ si víc rozmyslí, jestli maminu střihne nebo ne…neb si to umí představit na sobě, že…zatímco chlap :cert: ten je pragmatik a realista a nevím, co ještě a jeho tělo to není, že jo a nic takového mu v životě nehrozí.
Mě rodila ženská a fakt je to asi rozdíl, nevím. Ale zas na druhou stranu kamarádku rodila taky ženská a dopadla příšerně no…starší mrákota to byla, já měla mladou doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková