Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, jestli nemáte zkušenost s Argentinskou dogou a bulteriérem. Jak se chovají ve skutečnosti k lidem a k ostatním zvířatům. Jakým způsobem reagují na výcvik a sport. Děkuji za odpověď ![]()
Obě plemena nejsou prvoplánově agresivní, ale úplní mazlíčci, kteří si nehlídají své teritorium, to také ne. K cizím nebudou tak přátelští jako třeba retrívři, ale bude záležet na tom z jak kvalitního chovu jsou a jaký dostanou výcvik - ten bude třeba v každém případě. Ani jedno plemeno není vhodné pro začátečníky nebo lidi, co nemají na psa dost času. Náročný sportovní program jako třeba psi lovečtí nevyžadují.
Mame doma argentinu, ale z divnyho vrhu a jeste divnejsiho chovatele. Nase tak do dvou, tri let vubec neduverovala lidem cizim, jakmile nekoho znala dyl, tak byla kamoska, po tretim roce se to zlomilo a byla kamoska se vsema s ostatnima psama a fenama v celku dobry, vycvik, jelikoz jsem u nas byla jen ja ta dusledna a davala spravne povely jen ja, kdyz ja prisla po dvou hodinach ze cvicaku, tak ji rekli doma udelej haci nebo haji, tak jsem vycvik po roce vzdala, prooze ten pes si stejne delal co chtel, ale umi zaklaeni povely, j to strasne tvrdohlavej pes a nedoporucuji pro zacatecnika, jinak nase fena moc mazliva neni, kdyz chce se pomazlit prijde, ale pokud by jsme chteli mi zdrhne.
No a já mám už druhého bulíka a musím říct, že bulíci jsou kámoši se všema lidma. I když někdy mívají problémy s jinými psy, ale pouze dominantní typy ( zbytek je špatná socializace ve štěněcím věku a nebo potom napadení jiným psem…to už pak v bulíkovi zůstane
Byl to případ mého prvního) A taky většina bulíků by pomohla za pomazlení zloději vyklidit byt. Jsou to zlatíčka ![]()