Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@anička65 píše:
Já zase nechápu, proč někdo vybírá jméno, co se hodí k příjmení, nebo co vlastně určuje, jestli se jméno hodí k příjmení… vždyť je to úplně jednoJinak se mi určitě víc líbí Timea.
Rozhodně to není jedno, snad je důležité, aby to dobře znělo a nebylo to složité pro vyslovovani a tak.
@mroe píše:
Ne. Ale bude tady zit minimalne cele detstvi. No, mne je to fuk, jmeno ditete casto dost vypovida o vkusu rodicu, jejich vec. Ze nekdo nepremysli, jestli se jmeno hodi k prijmeni, ja proste nechapu.
Příjmení je Schauer ☺️
@quanavera píše:
Nelíbí se mi ani jedno, dala bych české jméno když ziju v ČR a mám české příjmení.
No to by si moc na výběr neměla
. Českých jmen, je dost málo
Šarka, Přemysl atd. České příjmení mít nebude.
Víc se mi líbí Ariana. Za Adrianu bych neměnila, bez toho D to jméno zní lépe ![]()
Ariana je krásné jméno, dle mě se hodí klidně i k českému příjmení, když se k němu hodí Mariana, proč ne Ariana. Jen je to zkrátka nezvyklé, tak se tomu lidi podivují. A to jinak spoustu kombinací jmen a příjmení fakt nechápu, tohle mi však nepřijde nijak pohoršující.
Timea se mi nelíbí vůbec, ale to je věc vkusu, mám radši jména obsahující „R“. Proto bych se kombinace Ariany s příjmením nebála, pro někoho možná tvrdé, ale mně se to fakt líbí.
Ahoj, mě se dost líbí jméno Timea, zní mi zajímavě. Dovedla bych si představit jí oslovovat Timej, Timejko, Timí, anebo klidně Mej, zdrobnělin se podle mě dá na toto jméno vymyslet hodně a hezké. K danému příjmení mi zní krásně ![]()
Dle našeho názoru je lepší volbou určitě Ariana, nicméně jak už zde psalo několik lidí, Adriana je taktéž velmi pěkné jméno.
Timea, to už se mi líbí dávno. To bych dala já, protože jména s R moc ráda nemám. Drnčí mi. Moje vnučky mají neobvyklá jména a mají k tomu české příjmení. Ale Opičkovi ani Šupíkovi nejsou, takže to k jejich příjmení zní úplně normálně.