Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nepij na SSRI alkohol. Žádný.
1. než to zabere (a bude to spíš měsíc, než dva týdny) tak ti to bude zhoršovat vedlejší příznaky.
2. alkohol jako takový je depresant. Tedy dělá přesný opak toho, co antidepresiva. Bude snižovat účinost.
3. bude ti to víc zatěžovat játra a budeš mít mnohem hroší kocoviny.
Prostě si dej v hospodě nealko a to i přes to, že ostatní budou mít kecy.
co je důležitější - marketing na to, aby se vypilo víc piva a nebo tvoje duševní zdraví?
@Ou píše:
Nepij na SSRI alkohol. Žádný.1. než to zabere (a bude to spíš měsíc, než dva týdny) tak ti to bude zhoršovat vedlejší příznaky.
2. alkohol jako takový je depresant. Tedy dělá přesný opak toho, co antidepresiva. Bude snižovat účinost.
3. bude ti to víc zatěžovat játra a budeš mít mnohem hroší kocoviny.Prostě si dej v hospodě nealko a to i přes to, že ostatní budou mít kecy.
co je důležitější - marketing na to, aby se vypilo víc piva a nebo tvoje duševní zdraví?
Díky. No tak si dám nealko pivo. Já deprese nemám, jen občas úzkost. Doktor právě říkal, že to mám jen občas tak mám malou dávku a je šance, že to brzy přejde. Snad to nebudu brát dlouho. ![]()
@Ou ty si teda krutá a přísná. Proč by nemohla si dát jednou za čas jedno nebo dvě piva ![]()
Moje zkušenost je, že v probíhající léčbě AD je opravdu nižší tolerance alkoholu a horší kocoviny, jak píše Ou. Ale zase když se jdeš jen výjimečně se pobavit s přáteli a dáš si jedno, max dvě piva, tak ti to zřejmě neublíží. Pij pomalu, pokud dáš 2 drinky, proloz je vodou. Hlavně žádná pravidelnost pití. Jedno zelené bych si dala, co nejvíc se ve společnosti lidi uvolnila a zasmála.
Hezký den, dostala jsem na úzkost asertan 1 prášek ráno 50mg. Dnes jsem si vzala první, doktor říkal, že zaberou tak za 14 dní. Mám je na měsíc pak se uvidí.
Zajímalo by mě, zda si občas dáte třeba pivo, dvě? Nepiju často, ale třeba 1× týdně zajdeme na 2 piva.
Teď ve čtvrtek máme jít na zelené, tak jsem myslela, že když to bude teprve 3 prášek tak to snad nevadí? A vezmu si ho ráno, jdeme až večer… Díky
Anonym kvůli zdrav. stavu. Děkuji