Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No moc toho nevidím, ale řekla bych modřinka, jak se zub tlačí ven ![]()
@aleba píše:
No moc toho nevidím, ale řekla bych modřinka, jak se zub tlačí ven
Chtěla jsem napsat to stejný.
Uvidíš co se z toho vyklube. Ale myslím, že to bude normální zub.
@aleba @JancaS84 moc děkuju. Alespoň mě to uklidnilo😍 budu doufat. Zuby čistíme každý den, masírujeme a nikdo u nás černé zuby neměl, tak mě to hned polekalo.
![]()
Nevím proč je příspěvek anonymě, asi jsem něco blbě zaklikla.
Ale moc děkuji za uklidnění. Doufejme že je to jen modřinka. ![]()
Možná budu za blbečka, ale on roste i černý zub?
Já jsem vždycky myslela, že zčernají až tím, když se kazí… Jinak na fotce mi nepřijde nic divného, klasické dásně, když se tlačí zoubky. ![]()
Spíš bych řešila, proč dítě nemá ještě svého registrujícího lékaře.
@Petule030 ano, říká se tomu “medový zub” o nic v podstatě nejde ale já malému sladké nestrkám a spíš je to i zapříčeněno údajně genetikou.
@krecik.dzungarsky Podle mé zubařky je ještě brzy. V dubnu jde malý poprvé kvůli registraci. Ale prý by to stačilo až kolem dvou let.
@LuckaKub27 Medové zoubky nerostou už zkažené, ne? Mám za to, že jsou nahnědlé až potom se kazí. A medové je název snad od medu na dudlíku, prostě počínající kaz. Pod dásní by měl být zoubek v pořádku.
@Petule030 takhle mi to bylo řečeno doktorkou. Nemusí to být jen med ale spousta sladkého.
Každopádné to asi bude ta modřinka ![]()
Pokud cistis aspoň 2× denně tak nemůže mít černý zub. Vypadá to jako modřina
@Nejmeno čistíme ráno a večer a někdy i odpoledne. Tak snad. Chudáček, ale je statečný skoro nepláče.
![]()
@LuckaKub27 no tak to je jen modřina jak roste zub.
Kazí se zuby jen těm kdo se o ně nestarají. ![]()
Ahojte maminky, malému za chvíli bude 11 měcíců a už má 8 zubu a další lezou. Samozřejmě zase najednou. No a dnes jsem se koukala jestli už nějaký nevykoukl a našla toto. Myslíte že to může být třeba černý zub. K doktorce zajdem a zubařku ještě nemáme ale pro jistotu se chci zeptat zda jste se s tím někdo nesetkali..
mod děkuji za rady