Četné zdravotní problémy

Anonymní
9.7.13 22:11

Asi se "rozpadám..."

Ahoj,
předně se omluvám za anonym, ale budu psát dost detailů, možná mne podle nich někdo pozná…
Můj problém je, že mám pocit, že se „rozpadám“.
Za posledních pár týdnů se mi sešlo několik zdravotních „drobností“.
Než je sepíši tak pár věcí na úvod. Je mi čerstvých 35 let, mám 2 děti, to mladší jsem přestala kojit cca před rokem a půl, ale před tím jsem 5 let v kuse byla těhotná nebo kojila.
Od podzimu jsem začala chodit na poloviční úvazek do práce, letos na jaře jsem s mladší absolvovala 2 pobyty v nemocnici (v tom druhém byla i chvíli v bezvědomí, takže o porci stresu navíc fakt nemám nouzi :zed: :cert: )
Nikdy jsem nedržela žádnou dietu, mám velikost 36-38 od přírody. ;)

A trápi mne tyto drobnosti…
1.V první řadě jsem poslední dobou velmi unavená, i když podle mne mám dostatek spánku…
2.Před měsícem mi bylo řečeno, že mám náběh na paradontitidu a mohu přijít o zuby (proto to „rozpadání se“ ;) )
3.Před zhruba deseti dny mi začaly padat vlasy ve velkém (tipovala jsem to za následek stresu na jaře, mamka s tím taky mívala problém), zatím jsem to vyřešila jejich výrazným zkrácením, snad to trochu zastavím :think:
4. Poslední dobou mne občas pobolívaj prsa, ale před půlrokem jsem absolvovala coby prevenci i mamograf (mamka zemřela na rakovinu prsu) a vše bylo ok (v tu dobu už mne sem tam pobolívala)
5. O víkendu jsem byla na 2 hodiny na borůvkách a po dvou hodinách mne tak bolely záda a kolena, že jsem musela odejít (nikdy předtím se mi to nestalo, minule -3 roky nazpět- jsem tam byla 4 hodiny v kuse a bez problému…)…
6. A jako třešničku na dortu jsem dneska v noci ve spánku dostala křeč do nohy (trpěla jsem tím naposledy při druhém těhotenství)…

Co s tím? Je mi jasný, že asi bych s tím něco dělat měla, nebo se za chvíli opravdu rozpadnu. Ale nevím, kterým směrem se dát, když na trhu je tolika všemožných doplňků. Máte něco vyzkoušeného?

Co se týče návševy Dr., tak se obávám, že pokud ho někam nenasměruju, tak je to zbytečná návštěva… :think: (ale Brufenu mi klidně napíše hned stovku. :mrgreen: )

Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.7.13 22:14

A nejsi těhotná?
Pokud ne, tak si najdi dobrého praktického doktora - nejlíp na doporučení, i kdybys za ním měla dojíždět třeba do jiného města.. Nech si udělat odběry, preventivní prohlídku atd. A od toho se odpíchni..

• Citovat
  • Upravit
becky87
9.7.13 22:15

Stárneš ;)

Uz ti/nam neni dvacet. Mam podobne problemy.Nic dramatickeho. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9022
9.7.13 22:16

Já bych zašla ke svému praktikovi na preventivní prohlídku, v rámci ní vyšetřit minimálně štítnou žlázu. Pokud s ním nejsi spokojená, změň ho ;-). Na doplňky bych nespoléhala, ať se něco neprošvihne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
9.7.13 22:17

A tak zeny, ja bch to zase tak dramaticky nevidela :nevim: Ano zmenit stravi, zacit vic sportovat, zdrave zit atd. Ale nejake extra vysetreni? No nevim.Ale ja jsem jedna z tech co do nemocnice chodi jen rodit :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3780

Stárneme holka zlatá ;-) celé to vypadá na nedostatek vitamínů a minerálů, takže bych zobkala nějaký mulťák a za pár týdnů uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

Co štítná žláza? Ta by mohla souviset s padáním vlasů a únavou. Zbytek těžko říct - můžou chybět nějaké látky v těle. Na křeče - hořčík, draslík. Zkuste si nechat udělat nějaké podrobnější krevní testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.7.13 22:19

Taky jsem za nedostatek vitamínů, možná i deprese, ta je projevem toho, co popisuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
9.7.13 22:21

Ja si myslim, ze porody a kojeni vycerpalo Tvuj organismus tak, ze mas deficit vitaminu a mineralu, mozna prekyseleny organismus, zanesene strevo a od toho se odviji Tve zdravotni problemy! Doporucila bych ocistu tlusteho streva, doplneni deficitu blizsi info o strankach, ktere jsou voditkem do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
9.7.13 22:23
@eva valoi píše:
Co štítná žláza? Ta by mohla souviset s padáním vlasů a únavou. Zbytek těžko říct - můžou chybět nějaké látky v těle. Na křeče - hořčík, draslík. Zkuste si nechat udělat nějaké podrobnější krevní testy.
:pankac:Chtěla jsem doporučit to samé, ještě bych doplnila nějaký B-Complex a vitamin C

B-Complex s hořčíkem je super při stresu a pokud máš v pohodě štítnici tak bych zkusila i třezalku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
9.7.13 22:23

.

Příspěvek upraven 09.07.13 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
9.7.13 22:24

No, Blorchi je sice „extra pozitivni“ :mrgreen: a ma pravdu, ale jen par mych postrehu:
ad zuby- okamzite se objednej na zubni hygienu (jedno sezeni cca 250Kc), ukazou ti, jak poradne cistit zuby a eliminovat toto riziko
ad krece- dle meho (a mych zkusenosti)-nedostatek magnezia, mne vestinou staci doplnit sumivym rozpustnym a je pokoj
ad pobolivajici prsa- jak to mas s antiko? obcas proste reaguji na vysatzeni/nasazeni/zmenu tim, ze „zlobi“- pred MS, v dobe ovulace a tak…
ad vlasy- jo, stres je fakt mor na vlasy, potvrzuju, co s tim, moc nevim :think:
ad unava- mas dostatek zeleza? tady uz bych to videla na alespon zakladni krevni testy a pak analyzu, co s tim…

a chapu, ze je to na masli…pevne nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
9.7.13 22:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
9.7.13 22:26

Starnes, devce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23847
9.7.13 22:27

Njn, stáří :mrgreen: Já to svoje „rozpadání se“ řeším alternativní medicínou, no něco zabírá, něco holt ne. Zabírá mi cvičení Pilates - menší únava, pevnější tělo, na akutní nemoci zapper a aromaoleje. Teda ty mi spíš strašně voní a asi to hodí mysl do pohody a je mi líp, v tom bude to celé kouzlo :nevim:
Já nekojím něco přes rok a jinak na tom jsem s tím těhu a kojením a věkem byla podobně. Njn, tělo je vyflusaný, půl roku je málo na to, aby se dalo dohromady, zvlášť jsi -li ve stresu.
A náběh na paradontózu ti snad zubařka vysvětlila, co máš dělat, pokud ne, zajdi si na dentální hygienu. To jediný snad bych na stáří nesváděla, to je blbou technikou čištění zubů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí