Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky poraďte, za pár minut jdu na operaci slepáku. Co mě čeká po probuzení? Je to horší jak císař? Dieta? Cvičení? Kdy můžu na bazén? Zvedání dětí?
Záleží na to, jak to budeš snášet. Dělá se to laparoskopicky, takže nějaký velký omezení skrz jizvu už asi nejsou, ale jak zvládáš narkózu, jakej máš práh bolesti atd., to „záleží“ jen na tobě
Tak ať to bolí co nejmíň
Já myslím že slepák se dělá laparoskopicky takže pohodička, tuším že ještě ten den můžeš domů. Omezení žádné, jen bych hned nejela na 100% ![]()
@kristy09 není, rozpářou Ti břicho stranou a nejspíš kratší úsek
. Dieta jen v nemocnici pár dní, v den operace jen čaj po lžičkách, druhý den nějaká tekutá strava a do tří dnů takovou lehčí dietu (na žlučník, žaludek, nemastná, lehčí jídla). Cvičit tak za 6 týdnů, přece jen je to břišní operace, Bazínu bych se nebála po měsíci a vlastního po zhojení jizvy. děti zvedat míň, taky až po zhojení jizvy.
Drž se. Já naposledy dostala luxusní anestézie, zdály se mi hrozně krásný sny a ukecávala jsem sestřičku z anestézie, že chci ještě spát, ať se mi to dozdá ![]()
Já Ti psala na akutní, kdy se otvírá břicho řezem (laparotomií) holky mají pravdu, že můžeš mít místo toho klasického laparoskopický.
Příspěvek upraven 01.01.15 v 21:29
Svagrová i moje mamka byli na slepáku kveten, druhá červen a laparoskopicky nedelali
mamce to pak mesic hnisalo a nesmela delat nic a svagrova dostala plicní embolii
takze jak rikaji ze slepak je maličkost..néé v každém případě. Ale tím jsem tě nechtěla děsit ![]()
U žen v produktivním věku se dělá laparoskopicky, takže by to měly být max. 3 centimetrové jizvičky. Nepříjemný může být max. zbytek vzduchu v břiše.
Holky díky, no snad to bude ok, mám za sebou 2 císaře a druhý den jsem už běhala, tak snad to bude dobrý i teď.
Ja nemela laparo, ale klasiku. ale frčela jsem na sal rovnou z pohotovosti…za me teda nic moc, bolelo to, nemohla jsem se par dni skoro hnout, hojilo e tak mesic, 6 tydnu…
s cisarem nemuzu srovnat, rodila jsem prirozene a jsem rada, představa další jizvy a k tomu mimino, asi by me kleplo
@kristy09 ve srovnání s císařem to bude určitě pohoda
při císaři řežou dělohu, svaly, několik vrstev kůže…
při slepáku to udělají přes malé dírky takže myslím že to zvládneš skvěle ![]()
Byla jsem před 15-ti lety - klasicky. Bolelo mne to asi 3 dny, slepák bolel méně, jako řez (ale máš zkušenost s císařem). Druhý den jsem nedostala nic k jídlu, třetí den jen vývar, pak už cosi ano.
@kristy09 já měla akut, 20 stehů, za týden jsem běhala jak čamrda, vadil mi jen dren. pokud máš normální, tak v pohodě, po probuzení Ti bude max blbě. Jizva se hojí cca týden a 14dní je doporučení nesportovat
navíc dnes se slepák dělá laparem, tam je to zcela bez omezení, jen do zhojení 3 pidijizev..
@kristy09 píše:
Holky díky, no snad to bude ok, mám za sebou 2 císaře a druhý den jsem už běhala, tak snad to bude dobrý i teď.
taky mám za sebou slepák a dva císaře a slepák byl oproti tomu jen štípnutí, tak se ničeho neboj ![]()
@kristy09 Vy se té nemocnice taky jen tak nezbavíte, co?
Držím palce, ať jsi brzy OK ![]()
@kristy09 já měla klasiku, plastický stehy…
A pohoda, hned druhý den sem už lítala… Ale já narkózu a bolest snášim dobře.
@Katuskka Kači no právě, teď jsme si to vyměnily, aspoň si tu odpočnu, jen tak ležet celý den se mi dlouho nepoštěstilo.