Tantum Verde a kojení

9847
6.7.13 11:47

Tantum Verde a kojení

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte proč se nesmí Tantum Verde/Tantum Lemon užívat při kojení? Mám zánět v krku, vyslala jsem manžela pro něco do lékárny a toto mu tam prodali (že kojím jim neřekl, nenapadlo ho to), ale právě v příbalovém letáku je napsáno, že se při kojení nesmí užívat :think: ale už nepíšou proč a zda přechází do MM, nikde jsem nic nenašla :nevim: Nebo na koho se můžu teď o víkendu obrátit a optat se tam :think: Právě se bojím to užít, ale nic jiného tu nemám :(
Malému je 10 a půl měsíce a kojím 2× ráno a jednou na noc…

Díky moc za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1172
6.7.13 11:58

Dobrý den,

tantum verde je zároveň slabší lokální anestetikum (znecitlivuje postiženu oblast), díky tomu po vykloktání nějakou dobu bolest částečně odezní, máte tu oblast lehce znecitlivěnou, to je jedna věc a druhé, že obsahuje parabeny a ty mohou spustit alergickou reakci. při použití částečně přechází do mléka, takže jednak nemusí miminku mlíčko úplně chutnat a má to na něj částečně stejné účinky. Nicméně přes to všechno si myslím, že použití ke kloktání v rozumné míře není zas taková tragédie, pokud máte už větší mimi. Angína je při kojení problém, těžko se s ní „bojuje“, moc věcí se při kojení na angínu nesmí a často člověk skončí na penicilínu a zrovna tantum verde je poměrně účinné kloktadlo. Zkusila bych ho jeden den použít a pokud mimi nebude druhý den nijak negativně reagovat, tak bych to brala jako pořád lepší variantu než antibiotika. Jinak na angínu samozřejmě zázvorový čaj s medem a citronem, popřípadě homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
6.7.13 12:07

@peta h díky moc za vysvětlení :-) nevím jestli jde o angínu :think: používala jsem propolis ve spreji, když to bolelo na mandlích, ale tentokrát je to hlouběji a nedostříknu tam :( tak nevím jak účinné by tedy bylo i to kloktání :think: doufám že na atb nedojde páč na penicilin jsem alergická :(
Asi tedy vyšlu ještě někoho pro Septisan, ten by při kojení neměl vadit :think: vím, že při prvním těhotenství jsem ho užívala, a tam je to asi podobné, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.7.13 12:28

Mi tantum verde doporučila dr místo gencialky při dezinfekci pusinky, při růstu zubů. Malé to moc chutná:-D:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
6.7.13 12:40

Septisan a podobné nejsou tak účinné, Tantum verde je z tohohle nejúčinnější a řekla bych nejlepší volba. každopádně pokud už je to tak, že nezabere ani kloktání Tantum verde, tak se obávám že to chce doktora a nic jiného už stejně nepomůže:-(. Jinak se dělají i Tantum verde pastilky, ale to kloktadlo je asi nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.13 14:35

Ahoj. Nevim, jestli ti to nejak pomuze, ale jsem pediatr, kojim a uzivam tantum na boleni v krku. Jinak absolutni kontraindikace kojeni je galaktosemie ditete a aktivni tbc matky. Tak v klidu kloktej. A pripadnych antibiotik se taky neboj.
Anonym, ponechat, diky.

• Citovat
  • Upravit
9847
6.7.13 14:37
@Anonymní píše:
Ahoj. Nevim, jestli ti to nejak pomuze, ale jsem pediatr, kojim a uzivam tantum na boleni v krku. Jinak absolutni kontraindikace kojeni je galaktosemie ditete a aktivni tbc matky. Tak v klidu kloktej. A pripadnych antibiotik se taky neboj.
Anonym, ponechat, diky.

Díky moc za info :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
6.7.13 14:39

Holky, díky moc vám všem :hug: :hug: :hug:
Cucám teď Septisan a od bolesti ulevuje, tak uvidíme jestli pomůže :-) když bych neviděla výraznější zlepšení, tak zítra nasadím Tantum :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
8.7.13 12:38

Tak mám nakonec stajně ATB :(

Holky nevíte některá jestli když beru ATB (Duomox) a kojím a ve středu mám jít s malým na krevní testy kvůli příp. potravinové alergii, tak můžou ty má atb na to mít vliv? Máme to odložit? :think: ale asi raději zítra zavolám naší pediatričce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí