Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mám panickou poruchu a můj přítel to ví akorát mi přijde že je mu to fuk ale mám dotaz mám takový pocit že se můj stav vesměs dostaví když je vmé přítomnosti on a někam jdeme k našim nebo k jeho rodičům jakobych byla z něho taková. nevím jestli ano nebo to je jen náhoda ale když jdu k našim sama je good. máme celkem italskou domácnost to mi taky nepřidává. co myslíte? mám na tovliv můj přítel? děkuji jinak mám dvě děti z předochozího vztahu. ![]()
@ivik1108 Nevím jestli poradím, ale napíšu tak jak to vidím.
Také mám panickou poruchu nejspíš vyvolanou smrtí maminky. Začala se mi projevovat zhruba před rokem, v tu dobu mi, ale přítel (nyní už manžel) byl/je velkou oporou. Samozřejmě někdy na mě nechápavě koukal a netušil co se děje, ale je pravda, že když jsem kdykoliv potřebovala byl tu pro mě a myslím si, že v dobře fungujícím vztahu by tohle mělo být na prvním místě. Na tvém místě bych si s ním o tom zkusila promluvit, říct mu co prožíváš apodobně, je jasné, že to nejspíš moc nepochopí, když to nezažil, ale i tak by mu to určitě jedno být nemělo. Jinak hádky atd. lepšímu psychickýmu stavu taky moc nepomohou
ale to musíš vědět sama jak se cítíš s ním nebo bez něj.
Bereš nějaká AD nebo chodíš k psycholožce?
Probrala jsi to s psychologem Ci psychiatrem, pokud k nějakým chodis?
Mne napadlo, ze se snažíš, možná si to ani příliš neuvedomujes, v jeho přítomnosti strhnout na sebe víc pozornosti. Možná mas dojem, ze ani normálně ti nevenuje tolik pozornosti, co si zaslouzis. Proto si v uvozovkách privodis ataku, to je přeci stav, kdy by ti mel věnovat pozornost…no a on to stejně nedělá…
Nemusí to tak byt, jen mne tonapadlo… ![]()
Možné je to určitě, pokud máte italskou domácnost, tak tě to asi stresuje a ten stres může vyvolávat negativní energii, která se ti pak odráží v psychice… Já mám třeba problémy se svými rodiči, oni nemají rády mého manžela a on jě a vždy když k nim jdeme se pak cítím druhý den bídně, i když třeba návštěva proběhne v pohodě (jde spíš o přetvářku). Nemáš třeba stres z toho, abyste se na návštěvě u vašich nehádali?
Ne ne strach 6e se pohádáme nemám spíš jsem nervozní že tam je semnou třeba když jdu na pohovor a jdu sama je to lepší ale když me tam veze jsem víc nervozní
To je divné, většinou to bývá spíš naopak, že se lidi bojí někam sami, že se jim např. něco stane a nikdo známý nebude poblíž, aby jim pomohl… nevyvolal ti třeba nějaké trauma? Pokud tě pravidelně např. verbálně uráží, tak to může člověka vystresovat skoro jako fyzické násilí.
Jinak mému příteli to sice úplně fuk není, ale že by to nějak moc řešil, to taky ne, spíš to prostě nechápe a ani se nesnaží moc vcítit… u mužů asi bohužel normálka. :/
Vyvolal mi určitě jak ríkám italská domácnost pokud si spolu nněkdy dáme pár piv tak je konec no a co stím poradte? kromě rozchodu s ním teda
Rozchod
Co jiného chceš slyšet? Pokud na sobě přítel nechce pracovat, tak se asi nic moc dělat nedá…
To je těžké no mám dvě děti a jsem na pracáku zatím jsem nenašla práci a musela bych k našim a tam by to bylo peklo