Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zdravím ![]()
Kdyby mě partner nechal doma v nemoci samotnou a vůbec by mi nepomohl, taky by se mi to nelíbilo, to chápu. Ale jinak pár věcí nechápu, např to tvé řešení peněz. Vydělává „jen“ 20 tis., no podle mě je to průměrný plat a spousta živitelů rodiny na takovou výši ani nedosáhne, přesto vyžijí. Pak by mi připadalo logické, aby ses víc zapojila ty, jestli máš pocit nedostatek financí, a ne chtít rozvod, protože on ti málo vydělává, v tom mi připadáš maličko sobecká i ty.
Neber to jako rýpání, ale jako názor na tvůj úvodní příspěvěk.
![]()
Tak manzel je asi sobec, nicmene asi jsi toho druheho kontaktovala, jinak by neprisel ze ![]()
Tak jestli je tu někdo nedospělý sobec, jsi to Ty. Neber si ani jednoho do života a buď raději sama. Manželovi kazíš život- chová se k Tobě taj, jak Ty k němu. Toho náhradníka taky nech jít- bude jinde šťastnější.
Za mě: rozveď se. Najdi si někoho, kdo s otevřenou náručí přijme cizí děcko a bude vydělávat minimálně 30 čistého, abys mohla jít na další rodičovskou. Takových jistě běhají mraky.
Jinak je samozřejmě nepěkné, že muž nepomůže, když jsi nemocná - ale trochu ho chápu, počítám, že bys mu to asi osladila, kdyby znova onemocněl a donesl méně peněz…
Ten vztah nemáte dobrý, i proto, že Ty asi budeš kapinku do větru - tak se nediv, že on na Tobě nevisí, už se spálil.
PS: A to nemáš nějakou kamarádku, která by mohla pomoct? To musí fakt milenec? To by asi taky o něčem vypovídalo…
Promiň te za rypavou otázku, ale 37 tis měsíčně? To je strašně moc, s přítelem máme dohromady o 10 tis min, dítě a nijak nestradame.. To se mi zdá strašně moc výdajů.. Si jsem z levnějšího kraje.. Jinak podle toho co píšete, je to opravdu sobec, jít vylezet nemoc k rodičům, co to je??? Rozvedla bych se.. V tom druhem jistě máte oporu, kterou u manžela nenajdete..
Neberu to jako rýpání v pohodě ale logicky když vím jaké máme životní náklady a vím co snížit jde a co ne ( vyznám se ve finančnictví ) tak mě to prostě děsí.
Náklady jsou 37.měs. ušetřit by se dalo na pojistkách asi 5tis. a to je tak všechno.
jsem osvc takže bych asi neměla mateřskou ale jen RD tj bych do pokladničky přinesla asi tech 7.600.ted přináším podstatně víc než manžel.
druhé dítě bych si chtěla víc užít, být doma. s prvním jsem šla po pul roce nuceně do práce jińak bych skončila na ulici..asi proto tak vnímám ty finance.
ex po mě chtěl z RD platit 7.000 měsíčně na náklady domácnosti a mě zustalo 600kč. Peníze na jídlo mi nedával a já vyžila jen díky tomu, že jsem měla našetřeno.
Pak mě začal mlátit a já to ukončila.
Aha. Koukám, že docela dost slušně vyděláváš.. Když si můžeš dovolit finančně to utáhnout sama.. A když budeš volná, třeba se najde nějakej lepší.. Třeba si vybereš příště lépe.. Držím palce
Ja jsem taky na deti sama. Kdyz obemocni manzel tak litam kolem neho a kolem deti. Kdyz onemocnim ja tak litam taky
v tom jsem s tebou, chlapi jsou na tohle sobci..
Nejde s nami ani k doktorovi, tak kdyz jdes se svym ditetem ty, tak na co musite jit cela rodina ![]()
Co se tyce platu, jako 20cisteho je docela hodne penez, neni to moc ale neni to ani malo. Bohuzel dluhy jsou dluhy
a na ty jak vidim jde hodne penez. 37t vydaje, to je fakt mazec. A ty vydelas kolik?
@elvia2 píše:
Tak jestli je tu někdo nedospělý sobec, jsi to Ty. Neber si ani jednoho do života a buď raději sama. Manželovi kazíš život- chová se k Tobě taj, jak Ty k němu. Toho náhradníka taky nech jít- bude jinde šťastnější.
vždyt o mě nic nevíš, tak mě předce nemužeš soudit.Sem jsem nepsala protože jsem neštastná.
Já nedospělý sobec živila svoje dítě od jeho 6měs. sama - ráno nakojila a jela do práce a večer se vrátila a zase nekojila. nevyužívala sociální systém. živila svoje rodiče když přišli o práci a onemocněli. pro mě samozřejmost.
pomáhala kamarádkám v nouzi - pomáhala s prací, darovala oblečení na děti, oblečení na ně, když neměly..ale to je jedno.pro někoho kdo mě nezná jsem sobec.
Rozveď se a hledej prince na bílém koni. Až najdeš chlapa, kterej vydělá (a vysype ti celou peněženku) 40 čistýho, zároveň bude ve 3 doma, aby se vám věnoval, nebude pít, kouřit, žárlit, bude krásnej, nikdy nemocnej, milující vaření, žehlení, úklid a nákupy, napiš nám, kde jsi ho ulovila
Hele o co Ti jde. To, co jsi sem napsala, vyznívá jako „každý dva roky si najde někoho jinýho, chlapy mění jak ponožky, chlapíkovi, co si ji vzal i s děckem, chtěla taky zdrhnout, a teď je popuzená, že myslí na svoje pohodlí a ne v první řadě na ni“. Co bysme Ti tak asi měli poradit?
Pokud jsi tak ve vatě, tak nevím, proč s sebou vláčet takovou „kouli“ jako je neohleduplný manžel a nevystačit si s milencem, který Ti sice nakoupí, ale nevezme si Tě…
Holky holky, jste se do ní pustili.. Tak asi to není ideální partner, tak si může vybrat lepšího, spousta ženskejch to tak dělá, když jsou nespokojené.. Jinak 20 tis čistýho.. To bych chtěl taky.. Ty vysoký náklady.. Nějaké drahé bydlení asi.. To se dá vyřešit přestěhováním do malého bytečku…
@Anonymní píše:
vždyt o mě nic nevíš, tak mě předce nemužeš soudit.Sem jsem nepsala protože jsem neštastná.
Já nedospělý sobec živila svoje dítě od jeho 6měs. sama - ráno nakojila a jela do práce a večer se vrátila a zase nekojila. nevyužívala sociální systém. živila svoje rodiče když přišli o práci a onemocněli. pro mě samozřejmost.
pomáhala kamarádkám v nouzi - pomáhala s prací, darovala oblečení na děti, oblečení na ně, když neměly..ale to je jedno.pro někoho kdo mě nezná jsem sobec.
Nediv se, když ti někdo takhle zareaguje na tvúj úvodní příspěvek. Nepíšeš tam celý svůj život, aby si člověk udělal kompletní obrázek. Upřímně podle toho, co tam píšeš, mi taky připadáš jako sobec, ale jak píšu, na základě toho tvého úvodního příspěvku. Mě by třeba po napsání takového výlevu pak trklo, že chyba je ve mě ![]()
Prostě se zdá, že chlap s 20ti tisíci měsíčně není hoden tvé lásky.
@Honza 12 Dyk to jí tu taky všechny radíme, ať se rozvede a hledá si lepšího. A když si ho nenajde, tak ať se stará sama.
Jen jí jaksi taky říkáme, že se moc nedivíme, že z ní její muž není celej vyvrácenej…
Zdravím,
omlouvám se za anonym - byla bych ráda, aby to tak zustalo. jedná se o citlivé téma. děkuji. Uvažuji že se rozvedu. Bohužel. Snažím se stále sama sebe přesvědčit že to bude dobré ale myslím, že si sama lžu. Manžela jsem si vzala, protože jsem doufala, že budu mít rodinu.
Mám dítě 5 let z předešlého vztahu. Manžela jsme si vzala po 2 letech kdy to klapalo sem tam neklapalo.Pul roku jsme byli bez sebe a já měla vztah s někým jiným.
Toho muže jsem velice milovala ale stále říkal, že se ženit nechce. Děti bral jako mínus. Když přišel manžel že mě chce zpět a že mě miluje a že chce moje dítě a svatbu, tak jsem řekla ano a šla do toho.
Bohužel realita po svatbě je… prostě realita.
Manžel moc nevydělává a stále jen mluví o tom, že chce miminko. Já ho ted nechci.
Obávám se, že by nás nedokázal uživit…vydělává 20.tis.čistého a měnit práci nehodlá. Náklady měsíčně máme 37tis. komplet za vše včetně nájmu, poplatku, pojistek…jeho pujčky, školky, telefonu…prostě komplet.
Na moje dítě je přehnaně přísný…stále jen poučuje, peskuje. Džív to tak nebylo.
Když je dítě nemocné ani s náma nejde k mudr. Musím já a pak jedu do práce a vracím se většinou později než on.Za hlídání dítěte platíme aspon na pul. školku platím já sama.
Ted je dítě nemocné už docela dlouho, on taky omarodil má angínu. a jel k rodičum aby se mohl vyležet, protože u nás nemá klid…:-( ted jsem nemocná já. je mi strašně zle a nevrátil se. Nechal to na mě. Samotnou. Volala jsem mu a řekl, že se vrátí až budu ok - že by chytil ještě něco horšího než mu je.
Jsem strašně naštvaná. a řekla jsem mu, že se prostě rozvedeme. že už nemohu.
Mimochodem na pomoc mi přišel ten kterého jsem opustila kvuli manželovi.
Pomohl jak s dítětem, tak mě.
Co myslíte? Mě přijde že manžel je sobecký a nedospělý. Děkuju. Krásný den