Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Wiolla píše:
Aha a jak se rychleji uzdravi? Kdyz bude kmitat kolem ditka, anebo si lehne a tu horecku vypoti? Navic jde o princip. Kdyz byl chlap marod, ona se stara. Kdyz je ona marod, chlap se zdejchne k mamince. Tomu rikam zivotni opora!
No, a tak se ona naštvala, zavolala bývalému milenci a nechala si pomoct od něj, to mi tedy jako vyzrálá reakce taky nepřijde
Ano, principem manželství je v dobrém i zlém, ale to si doprčic měli řešit předtím, než se brali, jako děcka se chovají oba.
@demian píše:
@zrcadlo To přeci neznačí, že zakladatelka nepracuje, ačkoliv je nemocná. Pokud je hlavní živitelkou rodiny, je pravděpodobné, že bude nadále pracovat. Nemůže si dovolit „luxus“ klidu na lůžku.
ano v pondělí jdu opět do práce - a to i přesto, že mám penicilin na 10dní.
@Verunecka289 navíc se vdávala z hooodně špatných a sobeckých důvodů a teď se diví
takový lidi já prostě litovat nebudu. Má co chtěla, každý svýho štěstí strůjce ![]()
Co myslíš těmi hodně špatnými a sobeckými důvody? Že chtěla další dítě a rodinu? To považuju za přirozenou potřebu člověka. Spíš nechápu opak.
Ale souhlasím, že asi jednala zbrkle. Každopádně manžela zakladatelky neznám, je těžko takhle hodnotit. To že se jezdí vyležet k rodičům by se mi nelíbilo a to že jí nepomůže taky ne, ale jsou věci, který se daj vydržet, když to jinak funguje. Tyto ústupky bych ale dělala v době, kdy jsem k sobě už nějak vázáni, tím myslím děti. Protože pokud se takhle chová teď může to být v budoucnu ještě horší. Ale toť otázky
@Anonymní píše:
opravdu jen zírám co to tady píšeš za… h. v.n.. jak jsem psala manžela miluju a jsem neštěstná i za něj, protože na to věc nahlížím i z jeho pohledu jak jsem tady i psala. napsat o někom - dobře jí tak, značí jen o tobě a věř tomu, nebo ne, časem se takové věci vrací. Tomu se říká síla negativní myšlenky.
Ale i tak ti nepřeji nic zlého, naopak.At jsi happy a tvoje děti taky.
Několikrát jsi psala, že ho miluješ. To je odpověď na milionkrát položenou otázku, proč sis ho brala. Z lásky. On ti neřekl o té druhé hypotéce. Uz jen tohle by pro mne byl důvod k uvažování o rozchodu. Svědčí to o jeho nezodpovědnosti. To, že se jede kurýrovat pryč a nepomůže ti, když je zle tobě.. Sobec. A k tomu doktorovi, já to pochopila tak, že bys uvítala, aby jednou, místo válení se do 10, šel s dítětem k doktorovi místo tebe, abys nemusela. Nebo jsi snad chtěla chodit ve dvou? To asi těžko ne? Za mne - ruce pryč a najít si jiného. To, źe bys nenašla slušného chlapa, který nebude milovat tvoje dítě, neni pravda, jen to proste budeš mít těžší. Určitě ale ne tak moc, jako když zůstaneš s tímhle sobeckým nevyspělým chlapem. A spoustě lidí zde jsi asi šlápla na kuří oko tím, že si jako ženská dokážeš vydělat vic, než lecjakýho chlap.
@zrcadlo Když Ti je zle, že ani nemůžeš vylézt z postele a jsi psychicky i fyzicky (nejspíš dlouhodobě) na dně, věř mi, že pomoc, úsměv, uvařený čaj bude pro Tebe znamenat strašně moc. Ukazuje to, že někomu na Tobě opravdu záleží, pro někoho jsi hodnotná jako lidská bytost, i když z toho nemá žádný užitek (nepopírám, že mohlo jít o budoucí zištné důvody z pohledu onoho muže).
Nejde si vždy hrát na hrdinku. Falešných hrdinů jsou plné hřbitovy.
A po tom všem se nedivím, že zakladatelka uvažuje tak, jak uvažuje.
Nejspíš dopadla poslední kapka.
@Radka1979 píše:
Několikrát jsi psala, že ho miluješ. To je odpověď na milionkrát položenou otázku, proč sis ho brala. Z lásky. On ti neřekl o té druhé hypotéce. Uz jen tohle by pro mne byl důvod k uvažování o rozchodu. Svědčí to o jeho nezodpovědnosti. To, že se jede kurýrovat pryč a nepomůže ti, když je zle tobě.. Sobec. A k tomu doktorovi, já to pochopila tak, že bys uvítala, aby jednou, místo válení se do 10, šel s dítětem k doktorovi místo tebe, abys nemusela. Nebo jsi snad chtěla chodit ve dvou? To asi těžko ne? Za mne - ruce pryč a najít si jiného. To, źe bys nenašla slušného chlapa, který nebude milovat tvoje dítě, neni pravda, jen to proste budeš mít těžší. Určitě ale ne tak moc, jako když zůstaneš s tímhle sobeckým nevyspělým chlapem. A spoustě lidí zde jsi asi šlápla na kuří oko tím, že si jako ženská dokážeš vydělat vic, než lecjakýho chlap.
To je zase logika, ženský tady nesouhlasí, protože zakladatelka bere víc než jejich manžel? To je k smíchu
Stejně tak radit ve smyslu, miluješ ho, ale opusť ho.
Já teda nevím, ale buď někoho miluju, a s tím jde ruku v ruce, že mu důvěřuju, chci s ním být v dobrým i zlým. Nebo tu důvěru nemám, dívám se na něj jinak, tedy ho nemiluju a uvažuju o rozvodu. Takové to „miluju tě, ale“ je podle mě blbost.
V tomhle případě se myslím vzali zbrkle dva lidi, kteří neměli vyřešené základní praktické otázky, finance, výchovu, péči o domácnost, no a teď se projevují rozdíly.
@Wiolla píše:
Materska je na 8mesicu, ne? A co potom? Rodicak. I pri 2letem rodicaku bude mit 11tis. misto 50tis. A nevyjdou. Tzn. zakladatelka bude muset od mimina do prace…
zakladatelka psala, že mají teď celkové náklady 37tis., že by je šlo stáhnou max. o 5 tis. jestli se nepletu. Když on přinese 20000tis. a ona bude mít 11400Kč tak pokud by trochu našetřili, tak by to šlo. Mateřská je 28 týdnů, může nastoupit 6 týdnů před porodem. Problémy u nich vidím spíš jinde, než ve financích. Finančně by to třeba šlo pořešit
, pokud by fungovala domluva, spolupráce a jiné.
@Wiolla píše:
@Chytrak Konecne spravne otazky!Je zajimave, ze si je klades ty po precteni par prispevku, evidentne si je klade i zakladatelka (aspon nektere), ale jeji chlap asi ne. Ten chce miminko.
@Wiolla: Tak určitě, že chtít děcko, když sotva vychází s tím nadprůměrným příjmem, který společně mají je hovadina, to je jasný snad každému normálnímu, proto jsem to tady ani nepsal. A je vidět, že nad tím přemýšlí i zakladatelka, což je samozřejmě moc dobře…podle mě ty prachy budou jen špička toho ledovce, důvěra tam taky moc nebude, když si zve bývalého milence na pomoc, místo aby to řešili komunikací s manželem atd.
Příspěvek upraven 13.12.14 v 15:31
Moc ráda bych poděkovala těm kterým nevadí, že vydělávám hodně a proto, mě tady linčují. Opravdu mě to tak přišlo. Na diskuze moc často nechodím, tentokrát jsem udělala vyjímku, potřebovala jsem poradit a třeba i povzbudit. Nakonec abych se ještě cítila snad jako ta největší pokrytecká mrcha na světě, co se vdala a je doma " za chlapa".Ano úvodní dotaz jsem položila asi špatně. Mohla jsem to rozepsat víc do podrobna a třeba by byl klid.
Pořád tady každý pokládá otázku, proč jsem si ho vzala…z lásky. Pro nic jiného. Myslela jsem si, že je to ten pravý a že at se stane cokoli, tak to spolu zvládneme. Bohužel to spolu nezvládáme. Trpím jak já, tak on.
Před svatbou aniž by mi to řekl, vzal si hypotéku o které jsem nic nevěděla. Je prostě hrozně hodný a chce pomáhat lidem ale bohužel na ukor své rodiny. Když jsem to zjistila zhroutil se mi svět. Protože jsem žila v představě že si vše říkáme a že si vzájemně pomáháme. Uvažovala jsem nad rozvodem ale zavrhla to.Byla to pro mě zrada.Ted marodím a on odjel abych ho nenakazila.
Svoji životní situaci si budu muset vyžrat sama jak nejlépe dokážu. S ohledem k mému dítěti. Přeji vám všem krásnou sobotu, hlavně hodně zdraví a užijte si pěkné svátky.
@demian píše:
@zrcadlo Když Ti je zle, že ani nemůžeš vylézt z postele a jsi psychicky i fyzicky (nejspíš dlouhodobě) na dně, věř mi, že pomoc, úsměv, uvařený čaj bude pro Tebe znamenat strašně moc. Ukazuje to, že někomu na Tobě opravdu záleží, pro někoho jsi hodnotná jako lidská bytost, i když z toho nemá žádný užitek (nepopírám, že mohlo jít o budoucí zištné důvody z pohledu onoho muže).
Nejde si vždy hrát na hrdinku. Falešných hrdinů jsou plné hřbitovy.A po tom všem se nedivím, že zakladatelka uvažuje tak, jak uvažuje.
Nejspíš dopadla poslední kapka.
Já tohle chápu, ale obrátit se na bývalého milence je podle mě jen trest pro manžela „tak si zůstaň u maminky, já se postarám“, normální by byla rodina, kamarádky, ale nechat se v nepřítomnosti manžela opečovávat od bývalého je podpásovka a truc.
@zrcadlo To ale přeci není vždy možné.
Rodina pracuje nebo je daleko, kamarádky mají děti a nepomohou, aby pak ony neřešily angínu u svých potomků (což je pochopitelné) a kdo dál?
Nevíme, zda se nenabídl sám s pomocí, nic…to vůbec nemusel být na truc.
Mohla přijít nabídka a zakladatelka, které docházely síly, na ní kývla.
A k té důvěře…prošla jsem si v jistém ohledu něčím podobným jako zakladatelka - ex mi před i po svatbě cíleně lhal a pak jsem už jako manželka byla v podstatě donucena ho z jeho průšvihů vysekávat, abych zachránila aspoň minimum.
Můžeš toho druhého milovat, jenže s tím, jak se ukazují další a další lži, ztrácíš důvěru a tím i lásku. Je to proces, ne buď-anebo.
@Chytrak píše:
@Wiolla: Tak určitě, že chtít děcko, když sotva vychází s tím nadprůměrným příjmem, který společně mají je hovadina, to je jasný snad každému normálnímu, proto jsem to tady ani nepsal. A je vidět, že nad tím přemýšlí i zakladatelka, což je samozřejmě moc dobře…podle mě ty prachy budou jen špička toho ledovce, důvěra tam taky moc nebude, když si zve bývalého milence na pomoc, místo aby to řešili komunikací s manželem atd.snažila jsme se to řešit komunikací s manželem ale nevnímá…rps.on ten problém nevidí. jemu přijde v pořádku, že jede domu k rodičum abych ho nenakazila. nevnímá že mu už řadu měsíců říkám, že jsem vyčerpaná a že to už nemohu, že potřebuji pomoc. že to tempo nevydržím…jak ráda bych to řešila s ním ale nejde.
@Anonymní píše:
Moc ráda bych poděkovala těm kterým nevadí, že vydělávám hodně a proto, mě tady linčují. Opravdu mě to tak přišlo. Na diskuze moc často nechodím, tentokrát jsem udělala vyjímku, potřebovala jsem poradit a třeba i povzbudit. Nakonec abych se ještě cítila snad jako ta největší pokrytecká mrcha na světě, co se vdala a je doma " za chlapa".Ano úvodní dotaz jsem položila asi špatně. Mohla jsem to rozepsat víc do podrobna a třeba by byl klid.
Pořád tady každý pokládá otázku, proč jsem si ho vzala…z lásky. Pro nic jiného. Myslela jsem si, že je to ten pravý a že at se stane cokoli, tak to spolu zvládneme. Bohužel to spolu nezvládáme. Trpím jak já, tak on.
Před svatbou aniž by mi to řekl, vzal si hypotéku o které jsem nic nevěděla. Je prostě hrozně hodný a chce pomáhat lidem ale bohužel na ukor své rodiny. Když jsem to zjistila zhroutil se mi svět. Protože jsem žila v představě že si vše říkáme a že si vzájemně pomáháme. Uvažovala jsem nad rozvodem ale zavrhla to.Byla to pro mě zrada.Ted marodím a on odjel abych ho nenakazila.
Svoji životní situaci si budu muset vyžrat sama jak nejlépe dokážu. S ohledem k mému dítěti. Přeji vám všem krásnou sobotu, hlavně hodně zdraví a užijte si pěkné svátky.
Já tě nesoudím.. A je mě fuk kolik bereš.. Ale Brát si někoho jen z lásky, je čirej hazard.. To že jsi potřebovala poradit.. Od toho tu tyhle diskuze jsou.. Ale povzbudit? Vyplakat na ramínku? Ani náhodou.. ![]()
@Danana píše:
zakladatelka psala, že mají teď celkové náklady 37tis., že by je šlo stáhnou max. o 5 tis. jestli se nepletu. Když on přinese 20000tis. a ona bude mít 11400Kč tak pokud by trochu našetřili, tak by to šlo. Mateřská je 28 týdnů, může nastoupit 6 týdnů před porodem. Problémy u nich vidím spíš jinde, než ve financích. Finančně by to třeba šlo pořešit, pokud by fungovala domluva, spolupráce a jiné.
Jenze tohle uz zakladatelka jednou zazila, ze to bylo takto nadoraz. A psala, ze uz znovu to zazit nechce. A ja se ji nedivim, taky bych do toho nesla. Souhlasim, ze je problem i jinde - v duvere (nepriznany dluh) a pocitu podpory (v nemoci, vychove).
@Anonymní píše:
Ps:ano problém je i v důvěře, protože jak mohu věřit, že zase neprovede nějakou botu?
nesmyslnou hypo už si vzal a ted to musí řešit právník, kterého musíme platit.Ta jeho snaha pomáhat druhým je občas nesnesitelná. Mě má manžel snad za super ženu s vrtulí víte kdeale jak zavolá sousedka že potřebuje odstěhovat postel dětí něco tak letí. zato já musím třeba sama sestavit postel pro naše dítě.
@Chytrak píše:
snažila jsme se to řešit komunikací s manželem ale nevnímá…rps.on ten problém nevidí. jemu přijde v pořádku, že jede domu k rodičum abych ho nenakazila. nevnímá že mu už řadu měsíců říkám, že jsem vyčerpaná a že to už nemohu, že potřebuji pomoc. že to tempo nevydržím…jak ráda bych to řešila s ním ale nejde.
@Wiolla: Tak určitě, že chtít děcko, když sotva vychází s tím nadprůměrným příjmem, který společně mají je hovadina, to je jasný snad každému normálnímu, proto jsem to tady ani nepsal. A je vidět, že nad tím přemýšlí i zakladatelka, což je samozřejmě moc dobře…podle mě ty prachy budou jen špička toho ledovce, důvěra tam taky moc nebude, když si zve bývalého milence na pomoc, místo aby to řešili komunikací s manželem atd.
@Anonym: Hm, to je fakt těžký a smutný, no. Když on si neuvědomuje anebo nechce uvědomovat, že nejbližší rodina má být na 1.místě a o tu se má postarat jako první v řadě…a navíc udělá takovou hovězinu, že splácí barák někomu cizímu, to je u mě pitomec, sorry no ![]()
A jak reagoval na to, když jsi mu řekla, že se chceš rozvést? Byla tam vůbec nějaká reakce?
Příspěvek upraven 13.12.14 v 15:51