Asi zánět močových cest? Co teď?

32498
6.11.18 07:51

@Petule030 No já bych šla hned, hlavně pokud jedeš někam pryč a ke svému doktorovi se nedostaneš. Vezmi si sebou ranní moč a jdi. Zánět močáku bez antibiotik fakt nepřečkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
6.11.18 07:54

@Monchichik No, ranní moč už nestihnu. :? Stejně jsem v noci běhala na wc každou chvíli, nic koncentrovaného by ze mě nevylezlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
6.11.18 07:54

@Petule030 pokud uz curas krev, jed hned, mela jsem to nekolikrat a vzdy mi hned nasadili antibiotika - jezdila jsem na pohotovost - a tam nasledne na urologicke oddeleni… urcite bych necekala (jenom se to zhorsi a jd to velice neprijemne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32498
6.11.18 07:56

@Petule030 Tak to nevadí, vzala bych i současnou, stejně budou chtít, abys jim do něčeho načurala tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
6.11.18 08:00

Jak radi holky přede mnou, jed hned, zbytečně by ses trápila, samo to v tomto stádiu fakt neodezni, navíc by infekce mohla pokračovat i dál, do ledvin. Nasadí ti ATB a brzo se ti uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.11.18 08:02

Dobře, zajdu k dr, děkuji za rady. :kytka: Fakt jsem ze čtení různých článků nebyla moudrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
6.11.18 08:04

Ahoj tak před měsícem stejná zkušenost poprvé zánět mocaku a hned krev , druhy den jsem jela k dr dostala ATB a hned po prvním prášku přišla úleva :) takže 100% si zajdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61202
6.11.18 08:19
@Petule030 píše:
Ahoj,
k mému podivu zde není skoro žádná diskuze na tohle téma. Takže - nikdy jsem neměla zánět močového měchýře. A dnes v noci to asi začalo, neustálé nutkání na wc, řezání při močení a hlavně krev! V různých článcích se píše, že může doprovázet zánět. A také jsem vyčetla, že není nutné při zánětu hned běžet k lékaři, píše se až tak po 3 dnech, když se to nezlepší. Je vhodné vyčkávat několik dní i když močím krev? Je to běžné? Nechci dělat hysterku a hned někam běhat, ale na druhou stranu odpoledne odjíždím pryč až do konce týdne a chodit potom k cizímu lékaři… Co byste dělali na mém místě? Běžet k lékaři? Nebo si zajít pro něco do lékárny a zkusit to přečkat? Opravdu nemám zkušenosti, tak netuším, jak moc je to čůrání krve běžné a závažné.

Ty jo, me kdyz chytne mocak tak bych nebyla schopna nekam odjet protoze ja bych se mohla na zachod odstehovat :mrgreen:
Ale docetla jsem se ze je dobra lichorerisnice, tak jsem si koupila kapky a kdyz cejtim, ze na me neco jde, tak si dam porci kapek a nerozjede se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.11.18 12:32

@Petule030 Já mám zánět močových cest s pravidelností jednou v roce již asi 11 let. A hlavně v letních měsících :-) A průběh mám vždy taky stejný. V noci častější nutkání na WC a moč je už hodně cítit. Ráno se přidá pálení a svírání, že už pomalu odmítám na WC chodit. A právě mám vždycky v moči krev. Já to řeším pokaždé ATB, hned to ráno si pro ně zaběhnu k lékařce, protože vyčkávat bych fakt nevydržela. Moč předem nenosím, protože je to zbytečné. Donesu ji až po dobrání ATB. Nevím jak u někoho jiného, ale já NIKDY nevyléčila zánět močových cest bylinkami nebo nějakými přírodními preparáty a hlavně když už mám krev v moči, tak okamžitě chci ATB. Protože zánět ledvin ráda oželím (na ten jsem jednou měla náběh, kdy jsem taky vyčkávala asi týden, a došlo to tak daleko, že jsem se nemohla ani postavit na nohy). Takže za mě bych určitě vždy šla hned k lékaři a antibiotik se nebála. Úleva je rychlá. Tak hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.11.18 13:05

Tak doktorka říkala, že když už je krev, že brusinky a volně prodejné věci nepomohou. Nějak mi popisovala, že to už je měchýř víc zanícený. Vzorek moči prý pošlou na rozbor, kdyby atb nezabraly, ať ví, co nasadit potom. Nejhorší bylo se dokopat, jestli je nebo není nutné tam zajít. :D Snad brzy bude líp. Jen jsem si vždycky z popisu od ostatních myslela, že zánět provází bolesti podbřišku, příp. zad.

@Zzzuz U tebe se ta krev objeví taky už v noci? Nebo až ráno s tím řezáním?
Já mám právě pocit, že to začalo z ničeho nic, rovnou řezání s krví. Včera jsem nijak extra na záchod nechodila, že by bylo aspoň varování, ale je pravda, že zrovna včera jsem docela zanedbala pitný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.11.18 13:28

@Petule030 V noci jen chodím častěji na WC, ale krev se objeví až s tím řezáním prakticky okamžitě. A můžu tě uklidnit, že u mě se tahle nemoc nikdy nehlásí předem. Žádné náznaky, nic a pak ráno tadááá? :-D A to si za ty roky dávám pozor na prochladnutí, dodržuji maminčiny rady „přikryj si ledviny, neseď na zemi, měj nohy v teple…“ a stejně mě tahle nemoc vždy po roce navštíví :-)

A taky nemívám bederní bolesti, dokonce mě ani podbříšek nebolí. Spíš cítím takové ustavičné nutkání v močovém měchýři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
6.11.18 15:03

@Petule030 mě bylo pořad fajn z ničeho nic v 5odpolko bolest při močení i krev :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.11.18 22:38
@Natálie27 píše:
@Petule030 mě bylo pořad fajn z ničeho nic v 5odpolko bolest při močení i krev :)

Tak to je zvláštní. Představovala jsem si ten náběh trochu nějaký postupný a ono to takhle překvapí z ničeho nic :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
16.12.18 10:07

@Zzzuz a muzu mít zánět mocaku bez pálení? Jsem měsíc po revizi. Nejdřív jsem si myslela, ze se chystá ms, ale asi ne…
Nemám klasické příznaky. Jen mě bolí v podbrisku, az jako dolu hrdlo a pochva. Takové ms bolesti… ale jdou do křeči. Teď už mam bolest i kolem pupku, hlavně když stojim. Moc bez viditelné krve, trochu pocity jako při mykoze… ale bez pálení a řezání, což znám, ptz jsem tři roky téměř v kuse tohle mela… Muže to byt zánět mocaku? Nebo se mam třeba bat i slepaku? Když to už je kolem pupku a sestupuje dolu.
Od revize jsem u doktoru jako doma, teploty, zánět dutin, zada v haji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
16.12.18 19:20

@Jeanine33 já bych to spíš viděla na nějaký gynekologický zánět. Močové cesty se ve většině opravdu hlásí pálením a řezáním, ale každá jsme jiná. Nicméně letos v září jsem měla asi měsíc bolesti v oblasti podbříšku, které vystřelovaly k pupku, do zad i do třísel a byla to teda nějaká divoká kvasinková infekce. Každopádně na močové cesty to podle mě nevypadá. ALE taky to může být blížící se MS… já podobné bolesti mívám občas i 10 dní před MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí