Asi zánět prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
8.3.12 10:17

Ahojky, tak já už jsem zánět měla několikrát, poprvé když malýmu byly asi dva týdny. Nasadila jsem atb druhý den, protože jsem měla vysoký teploty, paralen nezabral a prso hrozně bolelo. Nejvíc mi pomohly obklady s tvarohem po každým kojení. Takže dávala jsem paraleny asi po 4- 6 hod., je to lepší, než kojit dítě v horečkách, to se nemá. Před kojením jsem v rámci možností prso nahřála a zkoušela namasírovat. Pak následovalo kojení, po kojení a odstříkání obklad z tvarohu dokud nezaschnul. Ten první zánět jsem léčila asi 7 dní, po asi 4 dnech se mi ulevilo. Po tom týdnu se mi jako kdyby začal vracet, tak jsem se zeptala pediatričky co s tím a ona mi doporučila homeopatika. Druh h.záleží na příznacích. Já měla tehdy hlavně zarudlé, bolestivé prso - doporučila Apis mellifica, 15 Ch, 5 gr. 4× denně. Na záněty asi vyloženě trpím, ale teď dám vždycky obklady, homeopatika a odstříkávám a většinou to rozeženu do dvou dnů.
Jinak s atb ev.nedoporučuju otálet, může se rozvinout i absces v prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.6.12 23:35

ahoj. mám dotaz, můžete mě poradit? mám prasklou bradavku a kojení je moc bolestivé. :,( bradavku si mažu bepanthenem a ted jsem skusila i krém z konopí. ale přes větrání , mazání a používání kloboučku mám prso moc citlivé, bolestivé, dokonce mám i křeče do prsu. můžete mě někdo poradit jak z toho ven? druhéprso je v pořádku a ráda bych kojila co možná nejdéle. děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí