Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, tak já už jsem zánět měla několikrát, poprvé když malýmu byly asi dva týdny. Nasadila jsem atb druhý den, protože jsem měla vysoký teploty, paralen nezabral a prso hrozně bolelo. Nejvíc mi pomohly obklady s tvarohem po každým kojení. Takže dávala jsem paraleny asi po 4- 6 hod., je to lepší, než kojit dítě v horečkách, to se nemá. Před kojením jsem v rámci možností prso nahřála a zkoušela namasírovat. Pak následovalo kojení, po kojení a odstříkání obklad z tvarohu dokud nezaschnul. Ten první zánět jsem léčila asi 7 dní, po asi 4 dnech se mi ulevilo. Po tom týdnu se mi jako kdyby začal vracet, tak jsem se zeptala pediatričky co s tím a ona mi doporučila homeopatika. Druh h.záleží na příznacích. Já měla tehdy hlavně zarudlé, bolestivé prso - doporučila Apis mellifica, 15 Ch, 5 gr. 4× denně. Na záněty asi vyloženě trpím, ale teď dám vždycky obklady, homeopatika a odstříkávám a většinou to rozeženu do dvou dnů.
Jinak s atb ev.nedoporučuju otálet, může se rozvinout i absces v prsu.
ahoj. mám dotaz, můžete mě poradit? mám prasklou bradavku a kojení je moc bolestivé.
bradavku si mažu bepanthenem a ted jsem skusila i krém z konopí. ale přes větrání , mazání a používání kloboučku mám prso moc citlivé, bolestivé, dokonce mám i křeče do prsu. můžete mě někdo poradit jak z toho ven? druhéprso je v pořádku a ráda bych kojila co možná nejdéle. děkuji za radu ![]()