Asistent pedagoga - šance na místo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Asistent pedagoga - šance na místo
Jaká je dneska šance získat práci jako asistent pedagoga? Je pravda, že v rámci začleňování znevýhodněných dětí mezi ostatní žáky bude mít tahle profese snad budoucnost? Je pravda, že už ve většině škol požadují vzdělání vyššího typu „speciální pedagogika“ nebo je stále vyhovující kurz? Dělat jste někdo ten kurz? Na kolik vás vyšel, jak dlouho trval, jak probíhala zkouška a jak ho celkově hodnotíte co do přínosu k téhle práci? Přemýšlím, jak si zvýšit šance na uplatnění a tahle práce by mě bavila, už jsem jí kdysi před cca 7 roky dělala a tehdy jsem nemusela mít ani ten kurz, ale doba se změnila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám kurz už delší dobu, tehdy se jmenoval Speciální pedagogika pro mistry a vychovatele, nic jiného neexistovalo. Udělat jsme si jej musely všechny (bylo nás asi 5 ve škole). Bez nějakého podobného kurzu nebo bakaláře v oboru speciální pedagogika už asi škola nikoho nepřijme. Byly to 3 semestry, závěrečná práce a její obhajoba+ závěrečná zkouška ze všeho, co jsme probírali. Na konci 1. semestru byla ještě jedna zkouška tuším ze spec. pedagogiky, ale to si nejsem jistá. Ale asi to má každá škola podle svého. Kurz je hlavně o teorii, některé věci byly od praxe hodně vzdálené. Jediné opravdu přínosné přednášky byly od jedné ředitelky spec. školy, která to vzala opravdu jak to chodí ve škole. Potřebných dětí je hodně, ale je to šílený boj ředitel x kraj o peníze. Je málo asistentů s plným úvazkem, většinou jsou jen zkrácené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze uplatneni bude, a s tim zkracenym uvazkem je to bohuzel pravda. Treba nase skolka ted hleda asistenta pro autistickou holcicku, 5 hodin denne
A uz dlouho nemuzou sehnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka @Aliik díky, z toho mám právě strach, že do kurzu vrazím peníze a čas a pak neseženu místo. Už jsem se tu poptávala a bylo mi řečeno, že asistenta by brali, ale nemají peníze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct. my máme asistenta pedagoga ve školce. na jedno místo přišlo šest holek. navíc nám kraj nyní snížil úvazek na čtyři hodiny, takže menime od záři asistentkou, což je pro našeho Adu zahul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 50% v 1. třídě, doufám, že do druhé to navýší, budou mít více hodin. ALe vše záleží na tom, kolik peněz pošle kraj a kolik je případně schopen uvolnit ředitel. Dělám to asi 12 let a snad každý rok mám jiný úvazek, ale je fakt, že jsem pár let měla i 100 %. Ale kdeže ty roky jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych do kurzu nešla. Naše pedagogická fakulta ročně vydá obrovské množství asistentů co jsou Bc., a s kurzem jsi až za nimi
Kurz byl super dřív, když to nebylo na VŠ, ale dnes je to všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja si delam kurz pres Nidv. Je to rocni kurz. Musim si ho platit sama 8600,–( ale v kurzu jsou i holky, kterym to proplaci uplne, nebo z 50% skola)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci se nikoho dotknout, ale zajímalo by mě, co vás na této práci láká? Už jen výše platu, by mě od jakýchkoliv myšlenek odradila.
A celý život říkat cizímu dítěti co má a nemá dělat mě přijde šílené. Stačí, že tuto péči poskytuju doma. A to je rodina bez „poruch“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitHan píše:
Nechci se nikoho dotknout, ale zajímalo by mě, co vás na této práci láká? Už jen výše platu, by mě od jakýchkoliv myšlenek odradila.
A celý život říkat cizímu dítěti co má a nemá dělat mě přijde šílené. Stačí, že tuto péči poskytuju doma. A to je rodina bez „poruch“.
To máš těžký vysvětlit. Prostě mě to baví. Každý den je jiný, je pěkná pracovní doba, spousta času na osobní život. A peníze? Mám výhodu, že nejsem sama, že mám vydělávajícího manžela, který má téměř průměrný plat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To máš těžký vysvětlit. Prostě mě to baví. Každý den je jiný, je pěkná pracovní doba, spousta času na osobní život. A peníze? Mám výhodu, že nejsem sama, že mám vydělávajícího manžela, který má téměř průměrný plat.
Naprostý souhlas.
Nastupuji v září jako AP, před tím jsem 32 let učila. Učit na plný úvazek nechci. Dceru už mám velkou a chci mít čas na koníčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je to podle zákona s nástupem na pracovní pozici AP, když kurz nemám ještě dokončený? nastoupila jsem na něj v červnu, končit budu v prosinci
může mě ředitel školy přijmout nebo mě automaticky odmítne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit