Garant pro hostinskou činnost

2429
6.7.14 14:06

garant pro hostinskou činnost

Prosím potřebuju poradit, moje kamarádka si chce otevírat klub a chce tam mít i bar, jenže nemá hotelovou školu. Tak mě poprosila, jestli bych jí dělala garanta. Nemáte s tím některá zkušenost co to obnáší? aby pak na mě nepřišli exekutoři atd. kdyby se jí nedařilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
6.7.14 14:36

Garanta nepotrebuje rozhodne kvuli vzdelani. Hostinskou cinnoct lze provozovat i bez gastronomickeho vzdelani. Takze bych rekla, ze spis potrebuje rucitele k nejakemu uveru a do toho bych rozhodne nesla. Kdyz prestane platit vymahaji to po tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.7.14 14:37

@Gabulle To je nesmysl, je to vázaná živnost, musí mít vzdělání či garanta :roll:

• Citovat
  • Upravit
2597
6.7.14 14:40

Znam spoustu lidi co provozuji hospodu, restauraci ci klub a nikdo nema prislusne vzdelani a jsou bez garantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.7.14 14:40

A garant neodpovídá za hospodaření podnikatele, ale právě za tu technickou část provozu.
 http://www.chrudim.eu/…lnovat-.html

• Citovat
  • Upravit
3157
6.7.14 14:41
@syselinka píše:
Prosím potřebuju poradit, moje kamarádka si chce otevírat klub a chce tam mít i bar, jenže nemá hotelovou školu. Tak mě poprosila, jestli bych jí dělala garanta. Nemáte s tím některá zkušenost co to obnáší? aby pak na mě nepřišli exekutoři atd. kdyby se jí nedařilo :think:

Garanta na bar? To slyším fakt poprvé. Dej si bacha aby tě kamarádka neupíchla do nějakého ručení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.7.14 14:41

@Gabulle ;) tak to ti asi neříkají všechno ;)

• Citovat
  • Upravit
2597
6.7.14 14:43

No vzhledem k tomu, ze to mame i v rodine a dotycny ma gympl, ale dohadovat se nebudu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.7.14 14:43
  • Citovat
  • Upravit
jahuhudka
6.7.14 14:44

@Gabulle no tak pak možná neoprávněné podnikání

• Citovat
  • Upravit
2597
6.7.14 14:47

:-D dobre :-) to uz by po tech letech nejspise nekdo zjistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.7.14 14:52

@Gabulle Výše je jasně v článku psáno, že to není volná živnost a musí splňovat jasné kritéria, nebo mít garanta. Koneckonců to řeknou i na každém živnostenském úřadě :roll:

• Citovat
  • Upravit
mag
12874
6.7.14 15:00

Hostinská činnost je živnost řemeslná, takže vzdělání je třeba, jde nahradit např. i praxí z oboru nebo rekvalifikací plus praxe atd. Pokud dotyčný vzdělání ani praxi nemá, musí ustanovit odpovědného zástupce. Bez něj živnost neohlásí.
A odpovědný zástupce neodpovídá za závazky podnikatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
6.7.14 15:08
@Gabulle píše:
Znam spoustu lidi co provozuji hospodu, restauraci ci klub a nikdo nema prislusne vzdelani a jsou bez garantu.

A tohle víš jak? Vzhledem k tomu, že to je více méně formalita, tak jak víš, že ho nemají? Viděla si snad jejich výpisy ze ŽR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
6.7.14 15:10

U dvou podniku jsem pomahala s rozjezdem, je fakt ze dotycni vscihni maji za sebou praxi v pohostinstvi. Takze jestli jim tohle bylo uznano jako nahrada, omlouvam se za mylnou informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat