Garant pro hostinskou činnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
garant pro hostinskou činnost
Prosím potřebuju poradit, moje kamarádka si chce otevírat klub a chce tam mít i bar, jenže nemá hotelovou školu. Tak mě poprosila, jestli bych jí dělala garanta. Nemáte s tím některá zkušenost co to obnáší? aby pak na mě nepřišli exekutoři atd. kdyby se jí nedařilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Garanta nepotrebuje rozhodne kvuli vzdelani. Hostinskou cinnoct lze provozovat i bez gastronomickeho vzdelani. Takze bych rekla, ze spis potrebuje rucitele k nejakemu uveru a do toho bych rozhodne nesla. Kdyz prestane platit vymahaji to po tobe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle To je nesmysl, je to vázaná živnost, musí mít vzdělání či garanta ![]()
- Citovat
- Upravit
Znam spoustu lidi co provozuji hospodu, restauraci ci klub a nikdo nema prislusne vzdelani a jsou bez garantu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A garant neodpovídá za hospodaření podnikatele, ale právě za tu technickou část provozu.
http://www.chrudim.eu/…lnovat-.html
- Citovat
- Upravit
@syselinka píše:
Prosím potřebuju poradit, moje kamarádka si chce otevírat klub a chce tam mít i bar, jenže nemá hotelovou školu. Tak mě poprosila, jestli bych jí dělala garanta. Nemáte s tím některá zkušenost co to obnáší? aby pak na mě nepřišli exekutoři atd. kdyby se jí nedařilo
Garanta na bar? To slyším fakt poprvé. Dej si bacha aby tě kamarádka neupíchla do nějakého ručení apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vzhledem k tomu, ze to mame i v rodine a dotycny ma gympl, ale dohadovat se nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle Výše je jasně v článku psáno, že to není volná živnost a musí splňovat jasné kritéria, nebo mít garanta. Koneckonců to řeknou i na každém živnostenském úřadě ![]()
- Citovat
- Upravit
Hostinská činnost je živnost řemeslná, takže vzdělání je třeba, jde nahradit např. i praxí z oboru nebo rekvalifikací plus praxe atd. Pokud dotyčný vzdělání ani praxi nemá, musí ustanovit odpovědného zástupce. Bez něj živnost neohlásí.
A odpovědný zástupce neodpovídá za závazky podnikatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle píše:
Znam spoustu lidi co provozuji hospodu, restauraci ci klub a nikdo nema prislusne vzdelani a jsou bez garantu.
A tohle víš jak? Vzhledem k tomu, že to je více méně formalita, tak jak víš, že ho nemají? Viděla si snad jejich výpisy ze ŽR?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U dvou podniku jsem pomahala s rozjezdem, je fakt ze dotycni vscihni maji za sebou praxi v pohostinstvi. Takze jestli jim tohle bylo uznano jako nahrada, omlouvam se za mylnou informaci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit