Asistentka nebo personalistka?

29.11.16 10:21

Asistentka nebo personalistka?

Zdravím :mavam:.

Chtěla bych si udělat rekvalifikační kurz na jednu z těchto pozic, ale nějak se neumím pořádně rozhodnout, ve které pozici najdu uplatnění lépe. Příjde mi spíše, že v personalistice. Další otázka - kurz na personalistku začíná v březnu a končí na konci května. V nynější práci mám smlouvu do konce srpna, dále si ji poté prodlužovat nechci. Otázka tedy zní - myslíte, že je možné najít si práci v oboru personalistiky během 3 měsíců? Předem děkuji za vaše názory :) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
29.11.16 10:31

Nechci Ti brát iluze, ale už jsi někdy viděla inzerát na volnou pozici personalisty? Nevím, odkud jsi, ale ve většině měst (pravděpodobně mimo Prahu a možná ještě Brno), je to pozice pro „vyvolené“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.16 10:33

@malinika právěže na volná místa na tuto pozici narážím častěji než na pozici asistentky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
29.11.16 10:34

V jaké lokalitě? Neumím si vůbec představit, že na pozici personalistky vyberu někoho s rekvalifikačním kurzem, ale bez praxe. V Praze/středních Čechách se na podobné pozice vždycky sešlo několik stovek (když byl inzerát aktivní jen 1-2 dny, tak výjimečně „jen“ několik desítek) reakcí.
Na jaké pozici pracuješ teď? Dobrá asistentka, když si udělá rekvalifikaci na personalistiku, tak má asi větší šance získat místo třeba asistentky na personálním, nějaké referentky kurzů apod. Ale představa, že z nuly skočíš na pozici Personalista je opravdu naivní. Od doby, kdy se na UJAK začalo na andragogiku a personální řízení nabírat ve stovkách, je na trhu přetlak těch, kteří to dělat chtějí a myslí si, že to díky škole umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
29.11.16 10:36
@KristynaKlimsova píše:
@malinika právěže na volná místa na tuto pozici narážím častěji než na pozici asistentky :nevim:

A jsou to pozice „bez praxe“? Co vím, tak většinou je tam minimálně 3-5 let praxe v HR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.16 10:40

@zrcadlo Lokalita Zlínsko/Olomoucko. Samozřejmě někde praxi chtějí ale u pár jich bylo i bez praxe. Teď pracuju ve fabrice. Samozřejmě si nemyslím, že bych hned sehnala nějakou super práci, je mi jasné, že se musím vypracovat. Nevím, pořád si říkam, že alespoň s rekvalifikací mě někam příjmou, než jen s vystudovanou školou v úplně jiném oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
29.11.16 10:45

@KristynaKlimsova Jaký obor máš vystudovaný? Nedalo by se nějak navázat na něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
@KristynaKlimsova píše:
@zrcadlo Lokalita Zlínsko/Olomoucko. Samozřejmě někde praxi chtějí ale u pár jich bylo i bez praxe. Teď pracuju ve fabrice. Samozřejmě si nemyslím, že bych hned sehnala nějakou super práci, je mi jasné, že se musím vypracovat. Nevím, pořád si říkam, že alespoň s rekvalifikací mě někam příjmou, než jen s vystudovanou školou v úplně jiném oboru.

jo ale i na tu nabidku bez praxe se prihlasi 10 - 20 holek co maji skolu, leckdy vysokou nebo i praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226

Podle mě úplně zbytečné - dělala jsem obě pozice i bez praxe a bez kurzu. Postupně jsem se vše naučila, byla na seminářích o právu a to bylo vše. Spíš se koukni na kurz strojírenství, tam jsou peníze a ohromná poptávka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
29.11.16 10:48

@KristynaKlimsova na co se chceš prosím tě kvalifikovat, co se týše asistentky? to vás tam budou učit scanovat a vařit kafe?

personalistika se studuje na VŠ, takže nějaký kurz ti bude asi taky spíš k ničemu - kdo by zaměstnal personalistku jen s kurzem? Z těchto dvou kurzů asi spíš personalistiku, ale zkusila bych něco jiného, nejlépe manuálního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.16 10:49

@malinika Mám vystudovanou kosmetičku, takže odtud vážně nevím kam navázat, protože většinou je zaměstnání na ŽL a to nemám šanci se uživit, ještě v této lokalitě, kde už je vše obsazené :?

@aleba no tak jasné, ale i tak za zkoušku nic nedám, posílám životopisy všude možně, kde splňuju jejich požadavky

@ASAndrea no, to jsem si všimla, že ve strojírenství je toho hodně :D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
29.11.16 10:51

@KristynaKlimsova a co kadeřnice, masáže, pedikůra? furt tak nějak v „oboru“ a podle mě máš víc šancí na zaměstnání

navíc si upřímně myslím, že budeš mít jako šikovná kadeřnice šanci na lepší plat než jako personalistika s rekvalifikačním kurzem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
29.11.16 10:51

@KristynaKlimsova Já bych asi volila kurz personalistiky z důvodu, že je konkrétnější a odbornější, a asistentka nemusí umět o tolik víc věcí, než personalistka. Ale s tou představou během 3 měsíců sehnat práci v oboru bych tolik nepočítala. Potřebuješ přesvědčit, že jsi schopná z dělnické pozice skočit do kanclu, a pokud bude v životopisu práce „u pásu“ a kurz, tak to nepřesvědčí. Teď leden-únor budou mít mzdová a personální oddělení napilno s ročním zúčtováním, zkusila bych (pokud v práci můžeš vzít dovolenou nebo uzpůsobit pracovní dobu) nabídnout ve fabrikách nebo účetních firmách výpomoc (formou neplacené stáže nebo velmi levné DPP - třídění papírů, kopírování dokladů apod.), aby sis mohla do CV dát alespoň něco z oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.16 10:55

@zrcadlo no, s tou představou taky moc nepočítám. Právě, že aspoň bych tam měla ten rekvalifikační kurz, i když to třeba bude k ničemu a budou to vyhozené peníze. Nevím no. Snad do září seženu alespoň jinou práci než jako pracovnice ve výrobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
29.11.16 11:00

Je ta práce ve výrobě tak strašná? Já mít totiž na výběr mezi tímhle a nebo kanclem, raději půjdu dělat manuálně do té výroby - bytostně totiž nesnáším papíry, čísla a telefonování. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze