Deprese z neučení na absolventské zkoušky

Anonymní
25.11.16 21:11

Deprese z neučení

Ahoj,

potrebuji se vypovidat. Nejde o nic strasneho…

Jak jiz nazev diskuze vypovida jde o uceni.

Na konci cervna jsem porodila krasnou a zdravou holcicku. Do te doby jsem dalkove studovala a pracovala z domu. Do konce dubna jsem si ve skole udelala skoro vsechny zkousky za letni semestr. Dve mi zbyly na konec srpna, ale ty jsem take udelala.

A absolventske zkousky jsem si posunula na pulku ledna.
Je skoro konec listopadu a ja se na to poradne jeste ani nepodivala (cca 85 otazek)
Dokonce jsem s malou jela k pritelove rodine, ze se budu u nich ucit a babicka bude hlidat, jak se vrati z prace. Ona se sice stara i kdyz prijde pozdeji z prace, ale ja uz se pak k tomu uceni nedokazu dokopat. Prijdu si furt unavena a pritom mala je strasne hodna a spi celou noc (6mesicu ma)

Budu na sebe nastvana az me v lednu vyhodi od zkousek…
Přemýšlím, že zkoušky presunu na červen… ale na druhou stranu si rikam, ze muzu mit stesti na otazky nebo me vyhodi, ale aspon budu mit neco za sebou.
Neni tady maminka, která ma podobnou zkusenost?

Prosim o anonym M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
25.11.16 21:19

Do zkoušek je ještě spousta času. Místo přemýšlení nad tím, jak to bude nebo nebude bych se začala pořádně učit - třeba bych ráno vstala o dvě hodiny dřív než dítě a šla spát dříve, pokud se nemůžete učit večer. Je to o vůli. Já obdivuji všechny, co zvládnou školu s ditetem. Musí to být náročné. Moc držím palce. Určitě se to ještě stihnete naučit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 21:21

Jo, mám podobnou zkušenost. Dělala jsem státnice v lednu/únoru - byla 3 kola ve 3 týdnech. Celkem asi 400 otázek, třeba na češtinu byly 3 okruhy a na každý bylo kolem 35 otázek a podobně to bylo se vším. Dělala jsem státnice ze 3 předmětů a u všeho byla teorie + didaktika. Jako bonus jsem obhajovala diplomku.
V té době jsem doma měla dvouleťáka a byla jsem těhotná - státnice jsem dělala ve 14.tt, asi 3 dny před státnicemi jsem přestala zvracet :lol:. Učila jsem se vždy týden před státnicemi daný předmět a to jen po nocích. Nevěřila jsem, že to dám. Sice nemám ideální známky, ale nikdo se mě na to ptát nebude.
Rozhodně bych neodkládala, protože se to nezlepší, spíš to bude horší a horší. Já musela odložit, protože mi našli předmět, který se mi nepřeklopil při přestupu z prezenční na dálkovou formu a přiznávám, že to bylo mnohem horší než o půl roku dřív. S miminem se toho dá víc naučit, protože se dá naložit do kočáru a učit když dítě spí/kouká se po okolí a nechce na všechno odpovědi…

• Citovat
  • Upravit
676
25.11.16 21:22

Obdivuji tě, já si sebe vůbec nedokáži představit studovat s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
25.11.16 21:25

Já teda nemám úplně podobnou zkušenost. Studuju s dítětem (7 měsíců), ale zatím teprv druhý ročník. Mám ale zkušenost z předchozí VŠ (bez dítěte) a myslím, že strachy a depky před státnicema jsou běžné. Myslím, že s dítětem na tom s chutí a energií na učení nebudeš v létě jinak než jsi teď. Navíc v létě bude teplo, sluníčko, budeš chtít být s dcerou daleko víc venku… Tohle bych na tvém místě vzala v potaz + zjisti si kolik máš pokusů na státnice. Pokud jen dva a stalo by se ti, že tě v lednu vyhodí, bude to pak o to větší stres v červnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 21:26

Zitra poradne zacnu a uvidime no…

Uz se tesim az to bude za mnou a ja konecne budu moct uzivat si dcerky a dychat:-)

Zakladatelka M.

• Citovat
  • Upravit
4222
25.11.16 21:28

No, já dělala absolutorium v červnu, když bylo dceři rok a půl. A je fakt, že jsem už ty zkoušky, kdy jí bylo zhruba od půl roku zvládala jen taktak, většinou byli zkoušející milosrdní. Já vůbec nestíhala, učila jsem se ve vaně, někdy až kolem desátý večer, kdy holka spala, jindy na to nebyl čas, nebo jsem ve volným čase sepisovala absolventskou práci. Naštěstí jsem absolutorium zvládla, z angličtiny jsem měla štěstí na otázku, ale snažila jsem se naučit všechno. Odborný předmět, tam byli zkoušející milosrdní a dali mi to :mrgreen: Myslím, že když to dotáhneš tak daleko, tak se snaží ti to dát a nevyhodit tě. A na dálkový studenty taky pohlížejí líp, než na deňáky :mrgreen: Takže hodně štěstí :mrgreen: :palec: To zvládneš :palec: Ono pokud do toho koukáš, tak ti něco v tý hlavě uvízne a pokud jsi se učila na zkoušky, tak to máš vlastně zopáčko z těch zkoušek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.11.16 21:35

Určitě bych to neodkládala, dcerka povyroste a bude to náročnější než ted.
Já dělala státnice v červnu, měli jsme 5 předmětů po 30 otázkách. Učila jsem se měsíc po víkendech a po nocích. Musela jsem si vzít i 8 dní dovolené a to jsem se učila od rána, dokud nepřišly děti domů a pak zase večer.

Když jsem viděla otázky chtělo se mi brečet, nakonec jsem to zvládla, dokonce za 2.
Nic se nemá dopředu vzdávat.
O prázdninách jsem pro změnu psala bakalářku, abych jí v září obhájila.

Hlavu vzhůru a začněte se učit, hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
25.11.16 21:47

Skladala jsem statnice ted v srpnu, kdyz bylo male 5 mesicu, bylo to narocne, neni vubec pohodove mimi a hlidani skoro zadne, tatinek byl furt v pr..aci :D ale ted jsem rada ze to mam za sebou. Ted ma 8 m a je tak akcni, ze si ted vubec nedovedu predstavit, ze bych to mela teprve pred sebou. Jinak porad za me zlate jakekoli uceni, uz ale nikdy nechci psat diplomku:D
Jinak uceni jsem bezne nechavala na posledni chvili, casova tisen me pak vyburcuje k vetsimu vykonu. Mas jeste spoustu casu do ledna;) takze klid, akorat se smir s tim, ze budes mit ucici se vanoce, aspon ti rodina vypomuze s hlidanim, kdyz budou mit vsichni volno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
25.11.16 21:52

Mas jeste dost casu, tak to nevzdavej predem a zacni :palec: Uvidis, jak se ti ulevi, kdyz si to zacnes jen procitat, uz jen s tim vedomim, ze pro to neco delas. Cim bude dite starsi, tim to bude tezsi.

Příspěvek upraven 11.01.18 v 21:06

• Citovat
  • Upravit
759
25.11.16 21:54

Jo a v kazdem pripade urcite to zkus ted, kdyz neco nedas, tak nevadi, ale urcite te nevyhodi ze vseho, tak pak budes mit uceni mene;) nevim teda jak ty, ale me po narozeni dcery skola uz neprisla tak dulezita, abych z toho mela nejaky sileny stresy, rikala jsem si, zvladla jsem porod, vy uz me nevystrasite:D a u statnic jsem mela nejvetsi nervy z toho, jak to zvladne mala, kdyz ji hlida tatinek, je na me totiz hrozne fixovana:D takze nejaky stres ze zkiusek sel uplne nekam pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
25.11.16 21:56

Zítra dělám zk z psychologie a sedla jsem k tomu ted :( před porodem druhého dítěte chci dopsat - resp napsat závěrečnou práci… Radím neodkládat, čím starší bude, tím méně času…hodně štěstí :hug: začala bych otázkami které jsou snažší, jak se jednou začne, tak už to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 22:05

Diky holky za reakce. Taky si rikam, ze jsem zvladla porod, tak zvladnu i tohle. A hlavne, ze je mala zdrava.

Pak si sednu k uceni a chce se mi brecet jak je toho moc. Nevim, zda si to jen procitat ci vypisovat (nektere otazky jsou dlouhe)…

Hlavne bych to chtela zvladnout a pak se plne věnovat rodine.

Zakladatekla M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.16 22:06
@Honska píše:
Zítra dělám zk z psychologie a sedla jsem k tomu ted :( před porodem druhého dítěte chci dopsat - resp napsat závěrečnou práci… Radím neodkládat, čím starší bude, tím méně času…hodně štěstí :hug: začala bych otázkami které jsou snažší, jak se jednou začne, tak už to jde.

Drzim palce! Jiste to zvladnes. Pak klidne napis jestli se ti bude chtít:)

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
11877
25.11.16 22:46
@Anonymní píše:Pak si sednu k uceni a chce se mi brecet jak je toho moc.

Tohle je nejhorší. Ten pocit dobře znám, ať už z dřívějška ze školy nebo potom z práce… Musíš se soustředit na menší kroky, celé najednou je to děsivé. Vyber si, čím začneš, buď co tě nejvíc baví nebo naopak čeho se nejvíc bojíš, záleží, jaký k tomu máš přístup. Možná jako motivace by bylo dobré začít tím zábavnějším, lehčím, ať máš aspoň něco z krku.
A nehrabat se v detailech, spíš ať o tom máš aspoň trochu přehled.

Já se na státnice nejvíc naučila večer a v noci, mezi osmou večerní a cca jednou hodinou ráno. Můžeš to taky zkusit a pak se třeba dospat přes den, jestli ti to bude vyhovovat. Nebo jak tu někdo radil vstávat brzy ráno.

Držím palce! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko