Asistentka pedagoga, pracovní doba

Anonymní
3.9.21 21:45

Asistentka pedagoga; zklamání

Ahoj, minulý rok jsem začala pracovat jako asis pedagoga. Mám pedagogickou školu, můžu pracovat jako učitelka v MŠ. M
Ve školce, kde lracuji mám i holčičku. Minulý rok jsé pracovala 32 hodin za plný úvazek, asi bylo zvýhodněno mé vzdělání. Nyní Přišla maminka holčičky, které dělá asistentku s tím, že má napsané asistenta 40 hodin týdně a paní vedoucí jí rěkla, že jako asistentka mám nárok na 10 procent příPravy, což je 36 hodin. Říkám paní vedoucí, že to ale nesouhlasí, že pracuji míň hodiň a ona, že je to divné, že to tak spočítala ředitelka. No a dnes mi p. Vedoucí volala, že ten tatínek volal ředitelce, že má jeho dcera nárok na 40 hodin. Takže mi p vedoucí volala, že tam musím být těch 40 hodin a že si připravu mám dělat, když ta dívka spí. Jsem z toho špatná. Ze 32 hodin týdně tam budu 40 za strjný
Peníze. Ale jde mi hlavně o mou dcerku budu jí vyzvedávat pozdě. Vůbec nevím, jak se mám k tomu postavit…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
3.9.21 21:49

Na webu asistent pedagoga máš veškeré informace. Ostatní je už o komunikaci. Nechápu co je za problém dojít za člověkem, který má u vás ve škole na starosti AP a domluvit se s ním. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65148
3.9.21 21:49
@Anonymní píše:
Ahoj, minulý rok jsem začala pracovat jako asis pedagoga. Mám pedagogickou školu, můžu pracovat jako učitelka v MŠ. M
Ve školce, kde lracuji mám i holčičku. Minulý rok jsé pracovala 32 hodin za plný úvazek, asi bylo zvýhodněno mé vzdělání. Nyní Přišla maminka holčičky, které dělá asistentku s tím, že má napsané asistenta 40 hodin týdně a paní vedoucí jí rěkla, že jako asistentka mám nárok na 10 procent příPravy, což je 36 hodin. Říkám paní vedoucí, že to ale nesouhlasí, že pracuji míň hodiň a ona, že je to divné, že to tak spočítala ředitelka. No a dnes mi p. Vedoucí volala, že ten tatínek volal ředitelce, že má jeho dcera nárok na 40 hodin. Takže mi p vedoucí volala, že tam musím být těch 40 hodin a že si připravu mám dělat, když ta dívka spí. Jsem z toho špatná. Ze 32 hodin týdně tam budu 40 za strjný
Peníze. Ale jde mi hlavně o mou dcerku budu jí vyzvedávat pozdě. Vůbec nevím, jak se mám k tomu postavit…

Bohužel, je tam tech 10% nepřímé činnosti, ale nejsem si jista, ze je to vymahatelne. Pokud jsi doted byla jen 32,tak je to luxus, ktery neni obvykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.21 21:54

Jj, ale mrzí mě, že nemůžu těch 10 procent vykonávat doma a musí je vykonávat ve školce.

• Citovat
  • Upravit
30408
3.9.21 21:55
@Anonymní píše:

Když už tak vehementně zmiňuješ to vzdělání, je takový problém si to po sobě aspoň přečíst? K tvému dotazu - s těmi přípravami x hodin týdně to tak horké nebude a když holčička spí, zvládla bys to. Holt si srovnej priority a jestli s tím máš problém, odejdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.9.21 21:56
@Anonymní píše:
Jj, ale mrzí mě, že nemůžu těch 10 procent vykonávat doma a musí je vykonávat ve školce.

To ale také není běžné. Zaměstnavatel může požadovat, abys byla na pracovišti. Měla ses na to ptát při pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.21 21:56
@janickaIII píše:
Na webu asistent pedagoga máš veškeré informace. Ostatní je už o komunikaci. Nechápu co je za problém dojít za člověkem, který má u vás ve škole na starosti AP a domluvit se s ním. :nevim:

To ja naše p vedoucí a jelikož tatínek té dívky tlačí, že má napsáno 40 hodin, tak tam budu muset být ale ostatní asistentky budou mít těch 10 procent přípravy doma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.21 21:59
@hanka.br. píše:
Když už tak vehementně zmiňuješ to vzdělání, je takový problém si to po sobě aspoň přečíst? K tvému dotazu - s těmi přípravami x hodin týdně to tak horké nebude a když holčička spí, zvládla bys to. Holt si srovnej priority a jestli s tím máš problém, odejdi.

Ano, ale jde pochopit, že z 32 hodin týdně najednou 40 hodin je skok? Když mám tři děti. Zkrátka jsem s tím nepočítala. Je to tak divné?

• Citovat
  • Upravit
10651
3.9.21 21:59
@Anonymní píše:
To ja naše p vedoucí a jelikož tatínek té dívky tlačí, že má napsáno 40 hodin, tak tam budu muset být ale ostatní asistentky budou mít těch 10 procent přípravy doma

No je to tak. Nenaděláš nic. Jsi přidělená konkrétnímu dítěti. Na tohle ses měla ptát na pohovoru. Ne doufat, že praxe je jiná. Jak už tu psali, pokud se ti nelíbí odejdi. Není nic jednoduššího. Ap všude shánějí mraky a když můžeš jít i učity tak nechápu co řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
3.9.21 22:02

@vokishka Bohužel to tak skutečně je. Většina asistentů s plným úvazkem má 38+2 hodiny. Školíme každoročně asistenty a upřímně se dívím, že to ty holky dobrovolně dělají. Mzdu mají většinou minimální a během pracovní doby nemají kolikrát ani šanci si zajít na záchod. Často i na oběd jdou společně s dítětem. Kolikrát mají problémové děti, takže je to skutečně náročná práce. A je kladem velký důraz na neustálé vzdělávání.

Asistentku, která má pracovní dobu 32+8 jsem ještě nepotkala.

Chápu matku s malým dítětem, která dělá asistentku na částečný úvazek a neřeší finance. Ostatní nechápu, spíš obdivuji, řekla bych, že to není práce, ale poslání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.9.21 22:02
@Anonymní píše:
Ano, ale jde pochopit, že z 32 hodin týdně najednou 40 hodin je skok? Když mám tři děti. Zkrátka jsem s tím nepočítala. Je to tak divné?
:lol: jak, že z 32 hodin máš 40? :lol: pracovní doba i pedagogických pracovníků pracujících na plný úvazek je 40 hodin. Na zaměstnavateli je, aby vám určil, zda a kdy vás v době nepřímé činnosti, chce mít. Podepisovala jsi smlouvu a tam máš délku pracovní doby napsanou. Kolik máš dětí, nikoho opravdu nezajímá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.21 22:03
@janickaIII píše:
No je to tak. Nenaděláš nic. Jsi přidělená konkrétnímu dítěti. Na tohle ses měla ptát na pohovoru. Ne doufat, že praxe je jiná. Jak už tu psali, pokud se ti nelíbí odejdi. Není nic jednoduššího. Ap všude shánějí mraky a když můžeš jít i učity tak nechápu co řešíš.

Odejít se mi úplně nechce. Je tam dobrý kolektiv. Dcerka chodí do stejné školky a je to kousek od domu. Učit chci, ale vypadá to nejdříve za 4 roky. Až půjdou do důchodu

• Citovat
  • Upravit
10651
3.9.21 22:04
@lenka_ píše:
@vokishka Bohužel to tak skutečně je. Většina asistentů s plným úvazkem má 38+2 hodiny. Školíme každoročně asistenty a upřímně se dívím, že to ty holky dobrovolně dělají. Mzdu mají většinou minimální a během pracovní doby nemají kolikrát ani šanci si zajít na záchod. Často i na oběd jdou společně s dítětem. Kolikrát mají problémové děti, takže je to skutečně náročná práce. A je kladem velký důraz na neustálé vzdělávání.

Asistentku, která má pracovní dobu 32+8 jsem ještě nepotkala.

Chápu matku s malým dítětem, která dělá asistentku na částečný úvazek a neřeší finance. Ostatní nechápu, spíš obdivuji, řekla bych, že to není práce, ale poslání.

Jenže tady si paní buď špatně přečetla smlouvu nebo spoléhala na „běžné“ zvyky ve školách, kdy se nepřímá ped činnost dělá mimo. A bohužel jí to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65148
3.9.21 22:04
@janickaIII píše: :lol: jak, že z 32 hodin máš 40? :lol: pracovní doba i pedagogických pracovníků pracujících na plný úvazek je 40 hodin. Na zaměstnavateli je, aby vám určil, zda a kdy vás v době nepřímé činnosti, chce mít. Podepisovala jsi smlouvu a tam máš délku pracovní doby napsanou. Kolik máš dětí, nikoho opravdu nezajímá.

Tak na většině skol fakt nikdo tech 40 hodin ve skole netravi. U nas se dodrzuje i tech 10% u asistentu, takze pri plnem uvazku tam jsou 36 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.9.21 22:05
@Anonymní píše:
Odejít se mi úplně nechce. Je tam dobrý kolektiv. Dcerka chodí do stejné školky a je to kousek od domu. Učit chci, ale vypadá to nejdříve za 4 roky. Až půjdou do důchodu

No tak nějak nechápu co řešíš. Pracovní dobu mas, pokud máš plný úvazek, 40 hodin. Zaměstnavatel ti určí kde máš vykonávat nepřímou činnost. :nevim: s tím nic nenaděláš. Jedině se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin