Dějepis - filmy

2.9.21 18:40

Dějepis - filmy

Dobrý den,
poprosím o tipy na filmy o 17-20. století, které bych mohla pouštět dětem v hodinách dějepisu. Vůbec to nemusí být jen dokumenty, může to být i jen romantika, aby viděly atmosféru doby. Ale aby to bylo dobré a zaujalo je to. Hrané dokumenty jsou fajn. Určitě jim pustím 4.dílný seriál o Napoleonovi. Děkuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42058
2.9.21 18:43

Dějiny udatného českého národa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.21 18:49

@Havlova
Ty jsou báječné, ale jen dvouminutové. Ale děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.9.21 18:51

Bathory, Kladivo na čarodějnice. Ale jen pro velké děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.21 18:56

Doktor Živago, Trench, z českých třeba Nebeští jezdci, Tmavomodrý svět

Edit: Za jeden z nejautentičtějších historických filmů považuji Pád třetí říše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
2.9.21 19:03

Marie Terezie, Babička, Němá barikáda, Sissi, Pianista,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12581
2.9.21 19:10
@rajskáomáčka píše:
Dobrý den,
poprosím o tipy na filmy o 17-20. století, které bych mohla pouštět dětem v hodinách dějepisu. Vůbec to nemusí být jen dokumenty, může to být i jen romantika, aby viděly atmosféru doby. Ale aby to bylo dobré a zaujalo je to. Hrané dokumenty jsou fajn. Určitě jim pustím 4.dílný seriál o Napoleonovi. Děkuji za pomoc

Versailles serial

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
2.9.21 19:10

Vojna a mir, Anna Karenina-rusko
Mala Dorittka, Durellovi-anglie/korfu
Haber-nemecko/vynalezce hnojiv, yperitu
Einstein-serial

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
2.9.21 19:13

Teďka nedávno jsem viděl na youtube 4-dílnou minisérii Velká francouzská revoluce. Možná to tam ještě je, to taky bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
2.9.21 19:16

Ja si zadam jmeno historicke osobnosti, udalost do vyhledavace a neco mi vyjede. Bud to najdu online nebo nekde stahnu. Nevim, jak dlouho ucis, ale poustet v hodinach dejepisu nekolikahodinovy serial, neni zrovna vhodne. Ja vyuzivam dokumenty na ct edu, stream, neco se najde i na youtube v desitkach minut, vyjimecne cely fim. Kdybys chtela konkretni radu, muzu pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.9.21 19:18

Sissi, babička, Božena Němcová, Gladiátor, Versailles ten seriál, Lída Barova.. A ještě znám film ale teď si nemůžu vzpomenout na jméno, bylo to o Židech a jak žili atd.. Zkusím pohledat.
Ještě možná by šlo Habermannův mlýn..
A dokumenty k určitému tématu jsou dobré přes Strem od seznamu.( mají cca 20 minut) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.9.21 19:31

Chlapec v pruhovanem pyžamu, z Paříže do Paříže, deník Anna Frankove. Moc se mi líbilo na ČT Hra stoleti páry myslím a protektorát.
A co historické romány-knihy? Asi taky záleží kolik je dětem a jestli jsou to kluci nebo holky

• Citovat
  • Upravit
6594
2.9.21 20:52

A určitě Bídníci s Hugh Jackman :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.21 21:02
@matkabagristy píše:
Ja si zadam jmeno historicke osobnosti, udalost do vyhledavace a neco mi vyjede. Bud to najdu online nebo nekde stahnu. Nevim, jak dlouho ucis, ale poustet v hodinach dejepisu nekolikahodinovy serial, neni zrovna vhodne. Ja vyuzivam dokumenty na ct edu, stream, neco se najde i na youtube v desitkach minut, vyjimecne cely fim. Kdybys chtela konkretni radu, muzu pomoci.

Já právě vím. Učím teprve druhým rokem a upřímě mě dějepis v osmém ročníku moc nebaví. Filmy max. na 2 vyuč. hodiny a ještě je to hrozně omezené tím, aby tam nebyl sex. Kdybys měla něco konkrétního, budu moc ráda za odkaz. V 19. století třeba vynálezy, to bývají dokumenty tak na cca hodinu a děti by to mohlo zaujmout. Nebo něco k Marii Terezii, našla jsem jen dlouhé filmy/seriály. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.21 21:05
@jahuhudka píše:
Chlapec v pruhovanem pyžamu, z Paříže do Paříže, deník Anna Frankove. Moc se mi líbilo na ČT Hra stoleti páry myslím a protektorát.
A co historické romány-knihy? Asi taky záleží kolik je dětem a jestli jsou to kluci nebo holky

Je to mix zakl. škola, tak romány asi jen pro dobrovolníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin