Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Za mě ano.
Právě aby se smazaly ekonomické rozdíly mezi dětmi. Navíc i sociálně slabším rodičům odpadne stres. Rozhodně bych byla pro, ale to u nás nehrozí..
@MamculeVerca píše:
Za mě ano.
Právě aby se smazaly ekonomické rozdíly mezi dětmi. Navíc i sociálně slabším rodičům odpadne stres. Rozhodně bych byla pro, ale to u nás nehrozí..
Ano vím, že to je nepravděpodobné, ale bylo by to fajn i z hlediska sociálně slabších rodin.
Ne. Každé dítě preferuje jiné oblečení a cítí se dobře v něčem jiném. Je to i vyjádření jeho osobnosti. Nedovedu si představit, že by střih a materiál seděl všem a děti by si stejně našly cestu, jak se od druhých odlišit a dát svůj sociání status najevo.
Žádné rozdíly by se nesmazaly.
A já jsem proti uniformám. Proč by moje dítě mělo nosit uniformu jenom proto, že je někdo sociálně slabý. Některé rodiny si za svoji ekonomickou situaci mohou sami. Nemusí to odnášet jiné rodiny.
@Janli píše:
Ne. Každé dítě preferuje jiné oblečení a cítí se dobře v něčem jiném. Je to i vyjádření jeho osobnosti. Nedovedu si představit, že by střih a materiál seděl všem a děti by si stejně našly cestu, jak se od druhých odlišit a dát svůj sociání status najevo.
Sociální status se těžko v ČR smaže.
Za co by si ekonomicky slabi uniformy kupovali? Zavedla by se nova socialni davka?
Líbí se mi. Ale tohle v ČR na běžné škole díky odporu rodičů ještě dloho nebude možné zavést.
Mám teprve prvostupňové dítě a i bez uniforem jsem zatím nic jako předvádění se nebo vychloubání nezaznamenala.
Takže za mě blbost. Nehleda na to, že některé obtloustlejší děti by v povinném úboru mohli vypadat dost blbě nebo by se do něj ani nenacpali.
Co se týká sociálně slabších rodin, ty vypraví dítě v teplákovce se třemi proužky a botkáh obdobné značky, takže tento ohoz je pravděpodobně často stojí víc než společensky laděné kalhoty a tričko z límečkem z Pepca či Kiku.
Totéž s telefony (na výtvarné potřeby, obědy nebo vstupenku do dvadla už pak samozřejmě ale není).
@Janli píše:
Mne se uniformy ve skolach libi, premyslim jaky je rozdil mezi nasimi pubosi a temi treba v anglii, kde nosi uniformy v pohode..hlavne v tech prestiznich..
Rozhodně ne, ani za sebe jako za dítě - byla jsem proti, když se o tom ve škole jen mluvilo
A nyní jako za matku - taky ne. Rezolutně!
@MamculeVerca píše:
Za mě ano.
Odpadne stres? Ti žádný nemají.
Proč by se slušní rodiče měli přizpůsobit nějakým sockám, kterým jsou pracovní návyky cizí?
@MamculeVerca píše:
Za mě ano.
V dnešní době, kdy se dá značkový oblečení koupit za hubičku na různých bazarech, je sociální situace výmluva. Nakupuju secondhand a moje děti jsou oblečený líp a levněji než děcka oháknutý v Kiku apod… Navíc ty uniformy by taky nebyly zadara, že? Takže by ve finále přišlo pořízení nových uniforem pro tři děti dráž než jejich normální oblíkání.
Má někdo přehled, jak to v té Aglii funguje? Uniformy si děti určitě musí kupovat, ty zadáčo nedostanou. Mají tam na to nějakou dávku? Nebo kde na to berou rodiny migrantů?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den, s kamarádkou jsme se bavily o tom, že by bylo fajn zavést na základních a klidně i středních školách uniformy. Děti by se nepředváděli, nevychloubali apod.. Jaký na to máte názor vy?