Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, prosím radu. Bydlíme v Kladně a rozhodujeme, kde dáme syna do školky. Má pleny, takže jedině soukromá, i když je přijatý i do státní. A máme na výběr Chůvičky, které jsou nádherné zařízení, ale velmi drahé, a pak Maxíkova školka, která je o něco levnější, ale nezdá se mi tak dobrá jako jsou Chůvičky. Prosím vás, nemáte někdo zkušenosti jak s jednou, tak i s druhou školkou, nebo alepon s jednou z nich? Fakt nevíme ![]()
Dcera začala chodit na Kladně do maxikove školky a byla jsem velmi spokojená. Naučila se vše a loni šla do státní. Je teda pravda, že byla bez plen. Ale co vím, tak tam některé deti pleny měly.
Btw školku znova otevřeli? Tehda ji zavřeli ptz nedostali grant z evropské unie. Proto to školné bylo tak levne, že se tam část dotovala z EU..
Každopádně já byla fakt spokojená a dcera taky. Šla tam ve 2,5 letech byla tam necelý školní rok.
@Bellino Do Chůviček mi chodilo jedno z dětí (od dvou do tří a půl let) a spokojenost. Nevím, jestli je tam ještě paní učitelka Ivanka Jelínková, ale byla úžasná.
@Deneriss píše:
Dcera začala chodit na Kladně do maxikove školky a byla jsem velmi spokojená. Naučila se vše a loni šla do státní. Je teda pravda, že byla bez plen. Ale co vím, tak tam některé deti pleny měly.
Btw školku znova otevřeli? Tehda ji zavřeli ptz nedostali grant z evropské unie. Proto to školné bylo tak levne, že se tam část dotovala z EU..
Každopádně já byla fakt spokojená a dcera taky. Šla tam ve 2,5 letech byla tam necelý školní rok.
Jo školka je znova otevřena po pauze a řekli, že dotace budou mít na celý rok. A kdyby se cokoliv stalo, tak nám zajistí místo v Praze co nejblíže Kladnu i s patřičnou slevou.
Maxikovu školku, alespoň tu Kladenskou, rozhodně nedoporučuji. Působila jsem zde jako pečující osoba 06/23 - 12/23 a mohu říct, že to není tak úžasná školka, jak působí na fotkách. Dětem nikdo neubližoval, byly najedené, přebalené, ošetřované, nicméně okamžiky, jako personální konflikty, nepůsobily dobře na děti. Děti,,sháněli” hlavně kvůli financím, aby pobočka neskončila. Příchod děti je časově striktně ohraničen a když přijdete byť o minutu pozdě, nepustí vás dovnitř a nechají vás stát před budovou. Zažila jsem také to, že individuální přístup k dětem se specifickými vzdělávacími potřebami v Kladenské pobočce není možný. Ke všemu když se podíváte na IG, tak jsou tam zveřejněny fotky polonahých dětí (do doby, než se p. ředitel dozví o této diskuzi a fotky smaže). Toto není individuální přístup, o kterém se píše na stránkách.
Je toho více, což nemohu sdílet veřejně, jelikož se nechci dočkat právního popotahování ![]()
Nikoho nepomlouvám ani nehaním, jen doporučuji zvážit umístění dítěte do této školky, jelikož školkovné není zrovna nízké.
Příspěvek upraven 07.12.24 v 07:35
Musím souhlasit s příspěvkem výše. Já tam měla syna před 3 lety. Zdálo se nám, že syn je trochu opožděn ve vývoji. Pan ředitel řekl, že nevadí. Prý s autisty umí pracovat. Že je syn autista, to se potvrdilo. Tak dostal asistentku. Ale byla to paní, která tam dělala vychovatelku, od začátku školního roku. Ale syn ji měl rád, tak aspoň to. Co nás namíchlo bylo to, že SPC měl asistenku přiznanou jen na 4 nebo 5 hodin denně, už nevím a ředitel trval na tom, aby odcházel hned po obědě domů. Což bylo pro mě a muže devastující, oba chodíme na HPP do práce a docházíme. Řešila jsem to i přes Ministerstvo školství a dali mi za pravdu, že odchod asistenky není důvod k tomu, aby odešlo i dítě. V případě soudu bychom to možná vyhráli, ale já se bála, že by se pak zle chovali k synovi, tak nám vypomáhala manželova rodina. Pak nastalo léto a byl problém zas, nebyla tam asistentka. Tak od náš ředitel vybral opravdu hodne vysoké školné za to, že se synem je víc práce a najednou nevadilo, že tam není asistentka, že tam není asistenka vůbec. Divné, divné je to celé. A navíc, já platila nejvíc ze všech rodičů, protože chlapec fungoval kvůli asistence administrativně jako ve školce na Stodůlkách (fyzicky ale docházel na Kladno), protože v dětské skupině nemůže být asistenka pedagoga. Teď chodíme do státní školky taky s asistentkou a nemůžeme být víc spokojení.
@Anonymní píše: Více
Ano, to je běžné jednání ze strany školky. Je mi líto, že máte takovou zkušenost a přeji vám i synovi, aby byl ve školce i nadále spokojen 🙂
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.